ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ
23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 25°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΠΑΡΙΣΙ

Το Λούβρο περιμένει τον Μέγα Αλέξανδρο

Τρεις μήνες πριν από τα εγκαίνια, ξεκίνησε η διαφήμιση της έκθεσης με 600 έργα για την Αρχαία Μακεδονία

  • ΕΘΝΟΣ
  • 10:00, 29/7/2011

Η αντίστροφη μέτρηση για τη φιλοξενία των 600 μοναδικών έργων τέχνης, που θα εκτεθούν στο Μουσείο του Λούβρου, στο πλαίσιο της έκθεσης «Αρχαία Μακεδονία: Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου», που από τις 13 Οκτωβρίου θα αρχίσει να υποδέχεται το κοινό και θα αποτελέσει ένα από τα κορυφαία γεγονότα του φθινοπώρου, έχει αρχίσει.

Από την πρώτη στιγμή οι υπεύθυνοι του Μουσείου μπήκαν στους απαιτούμενους ρυθμούς της προετοιμασίας αυτής της έκθεσης, που «αφηγείται» την ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας από τους μυκηναϊκούς χρόνους μέχρι την ύστερη αρχαιότητα. Την προηγούμενη εβδομάδα, μάλιστα, σχεδόν τρεις μήνες πριν από τα πολυαναμενόμενα εγκαίνια, αναρτήθηκαν στις δύο κύριες όψεις του Λούβρου και γιγάντιες φωτογραφικές πινακίδες (μπάνερ).

Οι συγκεκριμένες πινακίδες εξαγγέλλουν και σηματοδοτούν τη μέγιστη σπουδαιότητα της έκθεσης που θα παραμείνει στο Λούβρο, ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα Μουσεία του κόσμου, έως και τις 16 Ιανουαρίου του 2012.

Η παρουσίαση του αρχαιολογικού πλούτου του ελληνικού Βορρά, μιας κληρονομιάς της Ευρώπης εν πολλοίς άγνωστης ακόμη λόγω των αλλεπάλληλων σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων και ανακαλύψεων των τελευταίων 30 χρόνων στη Μακεδονία, αποτελεί αποτέλεσμα συνεργασίας Ελλήνων και Γάλλων ειδικών. Πέρα από τις αρχαιότητες που θα δανείσει το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας μας, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει και άλλες μακεδονικές αρχαιότητες από τις συλλογές του Μουσείου της Γαλλίας από τον 19ο αιώνα, αλλά και από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο από τις εκστρατείες του Στρατού της Ανατολής. Κι αφού εξερευνηθούν οι πτυχές του μακεδονικού πολιτισμού και αναλυθεί η δύναμη του βασιλείου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα ακολουθήσει ακόμη μια σημαντική συνεργασία Ελλάδας και Παρισιού.

  • Αντάλλαγμα
    Το Μουσείο του Λούβρου, ως αντάλλαγμα, θα δανείσει κορυφαία αριστουργήματα των συλλογών του, για την έκθεσή τους το 2012 στα πέντε Μουσεία της Θεσσαλονίκης (Αρχαιολογικό, Βυζαντινό, Τελλόγλειο, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και Μακεδονικό).

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ