ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ
25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 33°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ»

Ο συνθέτης Σωτήρης Σακελλαρόπουλος θα παρουσιάσει το έργο του «Αλεξάνδρεια» στην Κάτω Ιταλία. Ερμηνεύτρια του έργου θα είναι η Λένα Σουρμελή

  • ΕΘΝΟΣ
  • 11:54, 1/9/2007

Ο συνθέτης Σωτήρης Σακελλαρόπουλος θα παρουσιάσει το έργο του «Αλεξάνδρεια» (ποίηση, Κ. Π. Καβάφης) στην Bova του Reggio Calabria, στην Κάτω Ιταλία, έπειτα από πρόσκληση του εκεί Δήμου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Apodiafazzi. Ερμηνεύτρια του έργου, το οποίο παρουσιάζεται σε έκτη εκτέλεση, αφού έχουν ήδη προηγηθεί αυτές της Αλεξάνδρειας, Βρυξελλών, Νάπολης και Μπρίντιζι, θα είναι η Λένα Σουρμελή (φωτογραφία). Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, στην platia Romi. «... όλοι ως εκ θαύματος θα τραγουδούμε εν τη ερημία του έρωτος. Κι έτσι, όλα θα πάρουν τον δρόμο της επιστροφής. Ε! λοιπόν ας μην επικαλεσθούμε τη φαντασία. Τον φόβο να ορίσουμε και την Αλεξάνδρεια ν απελάσουμε. Είναι καιρός. "Δάκρυα ημών"», σημειώνει ο Σ. Σακελλαρόπουλος.

Η Ολια Λαζαρίδου, με αφορμή το τέλος της έκθεσης «Από τα κυκλαδικά ειδώλια στα αερόπλαστα του μέλλοντος», με έργα των Ινγκμπερτ Μπρουνκ και Ιωάννη Μιχαλούδη, στον Πύργο Μπαζαίου στη Νάξο, θα διαβάσει σήμερα, στις 7.30 το απόγευμα, για τους φίλους του «Φεστιβάλ Νάξου», στο εικαστικό περιβάλλον της έκθεσης, το «Μονόγραμμα» του Οδυσσέα Ελύτη. Τη συνοδεύει η Μαριλίζα Παπαδούρη με το βιολοντσέλο της.

Κάποιοι λένε ότι το επερχόμενο άλμπουμ του Μανού Τσάο θα είναι το καλύτερο της καριέρας του. Οι φίλοι του καλλιτέχνη θα έχουν την ευκαιρία να το κρίνουν αυτό από μόνοι τους, αφού τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η κυκλοφορία του στα δισκοπωλεία. Τίτλος του: "La Radiolina".

Για τα παιδιά του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», θα τραγουδήσει την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας ο Γιάννης Κότσιρας.  Ο τραγουδιστής, ο οποίος θα παρουσιάσει κομμάτια από τη δεκάχρονη πορεία του, θα πλαισιώνεται από τη Σοφία Στρατή και τον Θάνο Παπανικολάου.

Για τους σκοπούς της Ενωσης Σωματείων και Ιδρυμάτων «Μαζί για το παιδί», θα δώσει συναυλία ο Γιάννης Πάριος, την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου, στο Ηρώδειο. Στη μουσική παράσταση του Πάριου με τίτλο «Το ρεσιτάλ μιας φωνής», όπου συνοψίζονται τα 35 χρόνια αδιάκοπής του παρουσίας, συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα της Σόφιας, υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ