ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ
25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 18°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΒΙΒΛΙΩΝ

Παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική στο ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Οι τοπικές συνταγές, τα προϊόντα, τα έθιμα και τα γευστικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν τη μαγειρική ταυτότητα των Ελλήνων.

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 7:00, 27/2

Η γαστρονομική γεωγραφία της Ελλάδας σε μια μοναδική σειρά βιβλίων!
Τι τρώμε εμείς οι Έλληνες; Πώς μαγειρεύουμε στη Βόρεια Ελλάδα και στο Αιγαίο; Τι φαγητά θα συναντήσουμε στην Θεσσαλία, στην Κρήτη και στην Πελοπόννησο, στο Ιόνιο, στη Στερεά Ελλάδα και στην Ήπειρο; Η δημοσιογραφική ομάδα του Cook Book συγκέντρωσε σε μια μοναδική συλλεκτική έκδοση τις πιο εμβληματικές συνταγές από κάθε γωνιά της πατρίδας μας! Η ελληνική γαστρονομία καταγράφεται μέσα από την τοπική κουζίνα, τα προϊόντα, τα έθιμα, τα γευστικά χαρακτηριστικά που απέδωσαν τη μαγειρική «προσωπικότητα» κάθε περιοχής του τόπου μας, καθώς και τις αυθεντικές συνταγές, που ενώνουν το χθες με το σήμερα…

Την Κυριακή μη χάσετε το όγδοο βιβλίο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Μαγειρευτά & Γλυκά».
Η μακεδονίτικη κουζίνα είναι ένας συνδυασμός μικρασιάτικης, πολίτικης και ποντιακής. Οι Μακεδόνες είναι λάτρεις -όχι μόνον του μεζέ και του τηγανιού- αλλά και της μεγάλης κατσαρόλας, που τρέφει όλη τη φαμίλια. Η Θεσσαλονίκη, όπως και όλη η περιφέρεια, εκτός από τον δημοφιλή πατσά, μαγειρεύει σουτζουκάκια, γεμιστά πολίτικα, γλυκόξινα κρέατα με κυδώνια, αλλά και γιουβαρλάκια και κοτόπουλο μακάλο ή γιαουρτλού... Η ορεινή κουζίνα, πάλι, φτιάχνει πολλές κρεατόσουπες, τραχανά, κάθε λογής φαγητά με πράσα και λάχανα (από σαρμάδες μέχρι τουρσί), μανιτάρια και άπειρα πιλάφια (συνήθως με συκωτάκια κοτόπουλου), ενώ και τα όσπρια έχουν την τιμητική τους. Στα παράκτια κυριαρχούν τα θαλασσινά και τα ψάρια, σε εκδοχές τόσο νόστιμες που μένουν αξέχαστες σε όποιον τις γεύεται.
Αυτό το βιβλίο είναι αφιερωμένο στα μαγειρευτά, της κατσαρόλας και του φούρνου, αλλά και στα γλυκά της Μακεδονίας.
Κυδώνια γεμιστά με κιμά αρνίσιο, κοτόπουλο μακάλο, πρασόρυζο με δαμάσκηνα, πολίτικο ιμάμ με κουκουνάρι και σταφίδες, κατσαμάκι με καλαμποκάλευρο και φέτα, αγκινάρες αλά πολίτα, αγριογούρουνο με κυδώνια, τσομπλέκι, μπακαλιάρος με κρόκο Κοζάνης, εκμέκ κανταΐφι, κυδωνόπαστο, χαλβάς με αμύγδαλο, μπουγάτσα Θεσσαλονίκης κ.ά. 


TV ΕΘΝΟΣ

Το μεγαλύτερο και πληρέστερο τηλεοπτικό περιοδικό!

Αποκλειστικές συνεντεύξεις επωνύμων, αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για την τηλεόραση, gossip για όλους τους celebrities, εξελίξεις από τις αγαπημένες σας σειρές, αλλά και πόζες των σταρ στα social media. Όλα όσα συμβαίνουν μπροστά στις κάμερες, αλλά κυρίως στο παρασκήνιο της showbiz, είναι κάθε εβδομάδα μόνο στο TV ΕΘΝΟΣ!

(Κυκλοφορεί και στην έκδοση των 2€)


ΤΑΞΙΔΙ

Το εβδομαδιαίο ένθετο που ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και όλου του κόσμου!

Κάθε εβδομάδα και ένα ξεχωριστό αφιέρωμα σε δημοφιλείς, ανερχόμενους αλλά και άγνωστους προορισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι άνθρωποι του κάθε τόπου, οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα, αλλά και χρηστικές συμβουλές για τον ταξιδιώτη με επιλεγμένες προτάσεις για διαμονή και φαγητό.

(Κυκλοφορεί και στην έκδοση των 2€)

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ