ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 28°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Έρχεται η αξιολόγηση δασκάλων - καθηγητών

Με Προεδρικό Διάταγμα θα καθοριστούν τα κριτήρια αξιολόγησης των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο θα πρέπει να εκδοθεί μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες.

  • Παιδεία
  • 5:51, 11/4/2012

Με το ΠΔ θα καθοριστούν τα όργανα, τα κριτήρια, καθώς και όλες οι λεπτομέρειες για την αξιολόγηση δασκάλων, καθηγητών και νηπιαγωγών, γεγονός που έχει προκαλέσει αγωνία στην εκπαιδευτική κοινότητα που φοβάται ότι η αξιολόγηση θα συνδεθεί με τις απολύσεις.

Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών εξαιρέθηκε από το σχετικό νομοσχέδιο, που αφορά όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς κρίθηκε ότι πρόκειται για «ειδική κατηγορία» και έπρεπε να αντιμετωπισθεί ανάλογα.

Από την αξιολόγηση θα περάσουν φυσικά όλοι οι εκπαιδευτικοί, ενώ οι νεοδιόριστοι για να μονιμοποιηθούν θα πρέπει να περάσουν επιτυχώς τα «τεστ», γιατί διαφορετικά μπορεί να μείνουν και εκτός των σχολείων.

Για την ώρα, δεν είναι γνωστό τι θα γίνεται στην περίπτωση που κάποιος εκπαιδευτικός δεχτεί αρνητική αξιολόγηση, και αυτό είναι το σημείο που φοβούνται όλοι παρά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα οδηγεί στην έξοδο από την εκπαίδευση .

Κατά τα λοιπά, σήμερα, στο ΕΘΝΟΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ οι μαθητές μπορούν να διαβάσουν για τις σπουδές στην ψυχολογία, αλλά και για τις μουσειακές σπουδές σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ
Στο προσκήνιο λόγω κρίσης οι σπουδές Ψυχολογίας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
Εξειδικευμένο πρόγραμμα για απασχόληση στα μουσεία

+ SOS  ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ TIΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ