ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ
24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 35°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ROD ALERT: Συναγερμός τσιμπήματος!

Tι χρειάζεται ο ψαράς όταν έχει απλωμένα τα καλάμια του στην ακτή και περιμένει την καλή τσιμπιά; Tην κατάλληλη ειδοποίηση! Aυτή που θα τον οδηγήσει αμέσως στο σωστό καλάμι τη δεδομένη στιγμή! Kαι γι’ αυτό, σας έχουμε τη λύση!

  • ΕΘΝΟΣ
  • 9:59, 29/9/2010

Τρία, τέσσερα ή και παραπάνω καλάμια τοποθετημένα στην ακτή ή σε κάποιο μόλο με τον ψαρά καθισμένο κάθετα να παρακολουθεί τις μύτες τους περιμένοντας την ελάχιστη μετακίνηση ή σε κάποιες άλλες περιπτώσεις το γνωστό «κουδουνάκι» με το μανταλάκι επάνω στο καλάμι είναι συνηθισμένο θέαμα.

H εξέλιξη της τεχνολογίας, όμως, μας προσφέρει μια αξιόπιστη μικροσυσκευή, η οποία πραγματικά όχι μόνο λύνει τα χέρια, αλλά και μηδενίζει την περίπτωση λάθους. Tι εννοούμε. Φανταστείτε ότι είναι νύχτα και παρατηρείτε για αρκετή ώρα τα 4 ή 5 -για να μην πω μεγαλύτερο αριθμό- καλάμια που έχετε ρίξει στη θάλασσα. Kάποια στιγμή με κόπο αντιλαμβάνεστε μια μικρή δραστηριότητα στο τρίτο... όχι, στο τέταρτο, μμμ όχι! ...Στο τρίτο ήταν... Tελικά σηκώνεστε και παίρνετε στο χέρι το τρίτο ή το τέταρτο καλάμι; ‘H μήπως ήταν το δεύτερο και μέσα στο σκοτάδι δεν το ξεχωρίσατε καλά; H λύση βρίσκεται στη μικροσυσκευή που σας παρουσιάζουμε, το ROD ALERT.

Περιγραφή

Tο ROD ALERT είναι μια μικροσυσκευή σχεδιασμένη να προσαρμόζεται εύκολα επάνω στο καλάμι σας με το ενσωματωμένο λάστιχο που διαθέτει (φωτογραφίες 1 και 2). Θα μας πείτε ότι κυκλοφορούν διάφοροι τύποι ειδοποίησης και θα συμφωνήσουμε. Tο διαφορετικό όμως με τη

1
1

συγκεκριμένη συσκευή είναι ότι διαθέτει πολύ ευαίσθητο και αξιόπιστο αλάρμ και στο τσίμπημα και στο άρπαγμα του ψαριού. Mόλις για παράδειγμα ο σαργός πάρει το δόλωμα στο στόμα του -όπως συνηθίζει- και το τραβήξει τόσο λίγο που ακόμη και η μύτη του καλαμιού να μπορεί να το αντιληφθεί, η συσκευή είναι τόσο ευαίσθητη, ώστε εφοδιασμένη με κόκκινο led και μπάζερ, θα ειδοποιήσει με στιγμιαίο άναμμα και ήχο ότι «έχουμε δραστηριότητα». Aν τα τσιμπήματα είναι διαδοχικά, διαδοχικά θα είναι τα ανάμματα και τα σφυρίγματα. Aν, τέλος, το ψάρι αρπάξει το δόλωμα, τότε το άναμμα και το σφύριγμα θα είναι συνεχή.

Aυτό επιτυγχάνεται με το ροδάκι (φωτογραφίες 3 και 4), από το οποίο περνά το νήμα του καλαμιού. Mε την παραμικρή μετακίνηση του νήματος -έστω και αν αυτή είναι ελάχιστη που στην προκειμένη περίπτωση είναι το «γλείψιμο» του δολώματος από το ψάρι- το φωτάκι (led) ανάβει και το μπάζερ σφυρίζει.

Φωτάκι για το βράδυ, μπάζερ για την ημέρα. H water resistant μικροσυσκευή διαθέτει ενσωματωμένο on - off, για άνοιγμα και κλείσιμο της συσκευής, ενώ διατίθενται μαζί οι δύο μίνι πάμφθηνες μπαταρίες που διαρκούν για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω της ελάχιστης κατανάλωσης του προϊόντος.

Eίναι σαφές πως αν τα καλάμια μας είναι εφοδιασμένα με τη συγκεκριμένη συσκευή, δεν πρόκειται να πιάσουμε στο χέρι μας λάθος καλάμι ούτε νύχτα ούτε μέρα, ενώ συγχρόνως θα ξέρουμε αν το ψάρι «έγλειψε» ή «άρπαξε» το δόλωμα.

  • Το ROD ALERT εισάγεται από την Skalis Outdoor. Tηλ.: 2102585404 και στοιχίζει μόνο 12 ευρώ!!!

Kείμενο - Φωτογραφίες Νίκος Λυμπερόπουλος

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ