ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ
23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 27°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Λουκέτο σε ΑΕΙ

Ανέστειλαν από τη Δευτέρα τη λειτουργία τους τα πανεπιστήμια της Κρήτης και της Θεσσαλίας, λόγω έλλειψης κονδυλίων, ενώ αντίστοιχες αποφάσεις ενδέχεται να λάβουν τις επόμενες ημέρες και άλλα περιφερειακά ιδρύματα, όπως τα πανεπιστήμια Θράκης και Αιγαίου. Την απόφαση έλαβαν οι Σύγκλητοι των ιδρυμάτων λόγω της εκρηκτικής κατάσταση που επικρατεί στα περιφερειακά πανεπιστήμια εξαιτίας της περικοπής πιστώσεων για πληρωμές συμβασιούχων διδασκόντων.

  • NEWSONLY
  • 9:19, 14/2/2005
AEI
AEI
Ανέστειλαν από τη Δευτέρα, ημέρα έναρξης του εαρινού εξαμήνου, τη λειτουργία τους τα πανεπιστήμια της Κρήτης και της Θεσσαλίας, λόγω έλλειψης κονδυλίων, ενώ αντίστοιχες αποφάσεις ενδέχεται να λάβουν τις επόμενες ημέρες και άλλα περιφερειακά ιδρύματα, όπως τα πανεπιστήμια Θράκης και Αιγαίου. Συγκεκριμένα η Σύγκλητος του πανεπιστημίου Κρήτης έχει αποφασίσει την αναστολή της λειτουργίας επ' αόριστον, ενώ στο πανεπιστήμιο θεσσαλίας η Σύγκλητος αποφάσισε την αναβολή των μαθημάτων για μια εβδομάδα και στις 18 Φεβρουαρίου αναμένεται να συνεδριάσει προκειμένου να επανακαθορίσει τη στάση της.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως τα περιφερειακά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, είναι αποτέλεσμα των περικοπών πιστώσεων για πληρωμές συμβασιούχων διδασκόντων.

Αποτέλεσμα είναι να μην έχουν τα ιδρύματα αυτά καθηγητές για να διδάξουν, να ακυρώνονται μαθήματα, οι φοιτητές να έχουν αναστατωθεί και πολλά περιφερειακά ιδρύματα να ετοιμάζονται για συλλογικό κλείσιμο.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ