Μπουκιά και συχώριο - Προζυμένιο ψωμί με αυγά μάτια και σπανάκι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε το σπανάκι, το πλένετε και το στραγγίζετε καλά. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Σοτάρετε στο μισό ελαιόλαδο το σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμένο, μαζί με τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι.
Εν τω μεταξύ έχετε κόψει το ψωμί σε χοντρές φέτες. Μόλις βγάλετε το σπανάκι από το τηγάνι, βάζετε τις φέτες του ψωμιού και τις ροδίζετε ελαφρά.
Χωρίζετε το σπανάκι σε ίσα μέρη και το απλώνετε πάνω στις φέτες του ψωμιού.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα αυγά. Τα αλατοπιπερώνετε και τα τοποθετείτε πάνω από το σπανάκι σε κάθε φέτα ψωμιού.