Συνταγές |ICookGreek

Αρακάς κοκκινιστός με πιπεριές, κοτόπουλο και τυρί cottage

© ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρετε αρχικά το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθούν.
  2. Προσθέτετε το κοτόπουλο και τον αρακά συνεχίζοντας το σοτάρισμα μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά. Σβήνετε με το κρασί και κλείνετε για μερικά δευτερόλεπτα το κάπάκι μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
  3. Ρίχνετε τον πελτέ πιέζοντας με το κουτάλι στον καυτό πάτο και ανακατεύοντα να διαλυθεί. Προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και ένα ποτήρι νερό.
  4. Μαγειρεύετε για 25'-30', ελέγχοντας στα μισά μήπως θέλει λίγο ακόμη νεράκι, μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά και να μείνει όση σαλτσούλα θέλετε. 
  5. Μοιράζετε τον κοκκινιστό αρακά σε πιάτα μαζί με μία κουταλιά από τυρί cottage.
Tip. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ωμά φιλετάκια κοτόπουλου κομμένα σε φέτες. Μπορείτε να συνοδεύσετε και με γιαούρτι ή φέτα.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
© ICookGreek
40'
4

Υλικά

  • 400 γρ. αρακάς κατεψυσμένος 
  • 1 κρεμμύδι ξερό, καθαρισμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά, πλυμένη, κομμένη σε ροδέλες ή φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • τα περισσεύματα του στήθους από βραστό ή ψητό κοτόπουλο
  • 1 μικρό ποτήρι κρασί 
  • 1/2 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 400 γρ. ντομάτα τριμμένη χωρίς φλούδες και σπόρους (του κουτιού ή φρέσκια)
  • 1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι