ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΕΜΠΤΗ
27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 24°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

3 - 7 Μαίου: Το Ναύπλιο παρουσιάζει το Mediterranean Yacht Show 2014

Μια μεγάλη έκθεση για λάτρεις και διεθνείς επαγγελματίες του χώρου των τουριστικών σκαφών, πραγματοποιείται για πρώτη φορά στο Ναύπλιο. Στόχος να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον θαλάσσιο τουρισμό, να αναδείξει την πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, και να συντελέσει στην προσπάθεια για έναν ποιοτικό ελληνικό θαλάσσιο τουρισμό.

 
Τρεις δυναμικοί παράγοντες ένωσαν τις δυνάμεις τους υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού (GYA), πραγματοποιούν για πρώτη φορά τη μεγάλη διοργάνωση Mediterranean Yacht Show, από 3 έως 7 Μαΐου στο Ναύπλιο.

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 17:14, 30/3/2014

Μια μεγάλη έκθεση για λάτρεις και διεθνείς επαγγελματίες του χώρου των τουριστικών σκαφών πραγματοποιείται για πρώτη φορά στο Ναύπλιο. Στόχος, να αποτελέσει σημείο αναφοράς, να αναδείξει την πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, και να συντελέσει στην προσπάθεια για έναν ποιοτικό ελληνικό θαλάσσιο τουρισμό.


 
Η περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού (GYA) πραγματοποιούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας τη μεγάλη διοργάνωση Mediterranean Yacht Show, από 3 έως 7 Μαΐου στο Ναύπλιο.

«Η πολυνησία μας, η μεγάλη ακτογραμμή μας και οι ιδανικές καιρικές συνθήκες της Ελλάδας,  καθιστούν τον θαλάσσιο τουρισμό την αιχμή του δόρατος του ελληνικού τουρισμού. Το yachting είναι το πιο ενδιαφέρον και εντυπωσιακό μέρος του θαλάσσιου τουρισμού, γιατί απευθύνεται σε τουρίστες πολύ υψηλού κοινωνικού και εισοδηματικού επιπέδου, καθώς και σε ανθρώπους που είναι διεθνώς αναγνωρίσιμοι, οι οποίοι δημιουργούν τεράστια διαφήμιση και τουριστικό ρεύμα για την Ελλάδα», αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου του ΕΣΘΤ (GYA).

Το Mediterranean Yacht Show απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες του εξωτερικού οι οποίοι πάνω από το 95% καλύπτουν τα ναύλα στα επανδρωμένα σκάφη στην Ελλάδα. Στην πενθήμερη έκθεση θα πάρει μέρος η «crème de la crème» των επανδρωμένων επαγγελματικών σκαφών με ελληνική και κοινοτική σημαία, και μερικές από τις κορυφαίες εταιρείες θαλάσσιου τουρισμού στη χώρα μας, όπως: AB Felix, Aris Drivas Yachting, Atalanta Golden Yachts, Athens Yachts, Big Blue Yachting Cape4 Yachting, Istion Yachting, Megisti Blue Yacht Charters, North Star Yachting, Parsifal Yachting και Seascape Yacht Charter.

Πληροφοριακά, στον υπόλοιπο κόσμο πραγματοποιούνται δύο ετήσιες εκθέσεις για την προώθηση των επαγγελματικών θαλαμηγών. Η μία στην Καραϊβική τον Δεκέμβριο, με τις θαλαμηγούς που ναυλώνονται στους εξωτικούς προορισμούς του Ατλαντικού και του Ινδικού Ωκεανού, και η δεύτερη στα τέλη Απριλίου, στη Γένοβα, και αφορά στη Δυτική Μεσόγειο.

Ακόμη ένα θετικό στοιχείο για το μοναδικά όμορφο και ιστορικό λιμάνι της Πελοποννήσου, είναι πως το Mediterranean Yacht Show αρχίζει μια μέρα μετά τη λήξη της αντίστοιχης έκθεσης στη Γένοβα, επιτρέποντας σε πολλούς επισκέπτες (διεθνείς charter brokers, Έλληνες επαγγελματίες και δημοσιογράφους του εξειδικευμένου τύπου απ’ όλο τον κόσμο) να συνεχίσουν τα ταξίδι τους στην Ελλάδα και να επισκεφθούν την έκθεση που θα προσθέσει αίγλη στο Ναύπλιο.

«Μια περιοχή σαν την ανατολική Πελοπόννησο και μια πόλη σαν το Ναύπλιο, θα αναδειχθούν σαν προορισμός για τα μεγάλα θαλαμηγά σκάφη πολύ πιο εύκολα μέσα από τις σελίδες του διεθνούς εξειδικευμένου τύπου αλλά και μέσα από τις προτάσεις των ξένων επαγγελματιών προς τους πελάτες τους», τονίστηκε από μέρους της ΕΣΘΤ (GYA).

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα της διοργάνωσης εδώ Πληροφορίες:
www.mediterraneanyachtshow.gr
www.facebook.com/greekyachtingassociation

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ