ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 20°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΝΙΔΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

«Αναπτυξιακά προγράμματα για την τόνωση της γεωργίας»

Την ανάγκη να στηριχτεί ο αγροτικός το-μέας άμεσα και με δυναμικές πρωτοβουλίες τονίζει ο κ. Αβραάμ Πανίδης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών.

  • Ταξίδι
  • 12:05, 13/12/2012
«Αναπτυξιακά προγράμματα για την τόνωση της γεωργίας»

Το αντικείμενο της εργασίας του είναι λογιστής φοροτεχνικός, ωστόσο είναι και ο εκδότης μιας τοπικής εφημερίδας, ενώ ασχολείται και με μια αναπτυξιακή εταιρεία που αναλαμβάνει μελέτες.

Γέννημα-θρέμμα Γιαννιτσών αλλά με καταγωγή από τις χαμένες πατρίδες του Πόντου, ο κ. Πανίδης σημειώνει τα πλεονεκτήματα του νομού της Πέλλας, που συγχρόνως αποτελούν και τα εχέγγυα για να αντεπεξέλθει η περιοχή στις πολύπλοκες σημερινές συνθήκες. «Οι περισσότερες επιχειρήσεις του νομού μας, γύρω στο 60% εξ αυτών, ίσως και ακόμη περισσότερες, ασχολούνται με την καλλιέργεια της γης και τα αγροτικά προϊόντα, είτε αυτό λέγεται παραγωγή είτε μεταποίηση και διακίνηση. Καθώς, λοιπόν, βρισκόμαστε ως χώρα σε μια οικονομική κατάσταση δεδομένης δυσκολίας, είναι φανερό πως αν πρέπει να στηριχτεί ένας τομέας οικονομικής δραστηριότητας, αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος από τον πρωτογενή τομέα. Οσο ο αγρότης αντιμετωπίζει προβλήματα τέτοιου μεγέθους, όσο ο αγροτικός τομέας υστερεί, ο νομός μας δεν μπορεί να πάει μπροστά».

Στο ερώτημα πώς θα μπορούσε να στηριχτεί,λοιπόν, η αγροτική παραγωγή, ο κ. Πανίδης υποστηρίζει: «Είναι εμφανές πως χρειάζονται αναπτυξιακά προγράμματα, έργα από τους δήμους, έργα από τον Περιφέρεια, από όλους τους άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενους φορείς».

Το μεγάλο brand name, ωστόσο, της Πέλλας είναι το ίδιο το όνομά της, και κατ’ επέκταση ο τουρισμός. Εκεί εστιάζει ο κ. Πανίδης, σημειώνοντας την ανάγκη της ώθησης της τουριστικής κίνησης σ’ ολόκληρη την Πέλλα: «Εχουμε την τύχη ως νομός να διαθέτουμε περιοχές μεγάλου φυσικού κάλλους και συγχρόνως μια μεγάλη και ένδοξη ιστορία χιλιάδων χρόνων. Η περιοχή των Γιαννιτσών είναι μια πόλη με πολύ έντονο το προσφυγικό στοιχείο, με την ιστορία των προσφύγων που ξεριζώθηκαν και βρήκαν εδώ καινούργια πατρίδα. Πολύ κοντά είναι ο αρχαιολογικός χώρος του Αρχοντικού, και βέβαια η σπουδαία αρχαία πολιτεία της Πέλλας, η πατρίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εχουμε βέβαια και το βουνό του Πάικου, επίσης ασύγκριτης ομορφιάς.

Πιστεύω, λοιπόν, πως ο επισκέπτης που θα έρθει στην περιοχή μας θα πρέπει να κάνει μια διαδρομή από τη μια άκρη του χάρτη μέχρι την άλλη, από την Πέλλα και τα Γιαννιτσά δηλαδή, μέχρι την Εδεσσα, το Πόζαρ και το Καϊμακτσαλάν». 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ