ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 28°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Μοναδική εμπειρία περιήγησης

Το Καρπενήσι και τα χωριά του είναι στη... φύση τους να είναι μοναδικά. Ξεχωρίζουν για το αξεπέραστο φυσικό περιβάλλον, τονίζει ο δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης.

  • Ταξίδι
  • 12:05, 11/4/2013
Κώστας Μπακογιάννης Δήμαρχος Καρπενησίου
ΑΠΟΣΤΟΛΗ /Ταξίδι
Κώστας Μπακογιάννης Δήμαρχος Καρπενησίου ΑΠΟΣΤΟΛΗ /Ταξίδι

«Ο τόπος μας», προσθέτει ο ίδιος, «συμπεριλαμβάνεται στις πέντε πιο καθαρές περιοχές στον πλανήτη σύμφωνα με την Ουνέσκο. Η ευρυτανική φύση είναι ο μεγάλος μας σύμμαχος, χειμώνα-καλοκαίρι. Χιόνι και χιονοδρομικό κέντρο στο Βελούχι. Κρυστάλλινα νερά και εναλλακτικές δραστηριότητες στον Τρικεριώτη, στον Κρικελοπόταμο, στον Καρπενησιώτη. Βουνά και ορεινές διαδρομές, σε ένα μεγάλο δίκτυο μονοπατιών από τον Τόρνο και τη Μαύρη Σπηλιά μέχρι το Φαράγγι του Πανταβρέχει».

Οπως επισημαίνει ο κ. Μπακογιάννης, το Καρπενήσι προσφέρει στο κέντρο της Ελλάδας μια μοναδική εμπειρία περιήγησης. Δράση και περιπέτεια, αλλά ταυτόχρονα ξεκούραση και χαλάρωση, 365 ημέρες τον χρόνο. «Η σπουδαία ιστορία, οι μακρόβιες παραδόσεις, οι γαστρονομικές απολαύσεις, είναι ορισμένα μόνο από τα στοιχεία εκείνα που συνθέτουν την αυθεντικότητα της ευρυτανικής φιλοξενίας και που καθιστούν τον τόπο μας έναν από τους πιο ξεχωριστούς ταξιδιωτικούς προορισμούς της Ελλάδας». Ποια είναι τα μυστικά του Καρπενησίου που πρέπει να ξέρει ένας ταξιδιώτης; «Οι εξαιρετικές υποδομές», απαντά ο κ. Μπακογιάννης.

«Οι πιο πολλοί επισκέπτες μας εντυπωσιάζονται με τους ατμοσφαιρικούς ξενώνες, τα παραδοσιακά αρχοντικά, τα φιλόξενα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα πολύ καλά ξενοδοχεία όλων των αστέρων. Φυσικά, οι μικρές παραδοσιακές ταβέρνες και τα ιδιαίτερου χαρακτήρα καφέ της περιοχής είναι αναπόσπαστο κομμάτι τους. Σε αυτήν την κρίσιμη οικονομική συγκυρία, οι προσιτές και φιλικές μας τιμές σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, είναι το μυστικό μας. Ενα ακόμη είναι βέβαια και το τσίπουρο παρέα με γευστικές ορεινές λιχουδιές. Και πιστέψτε με, αυτό το μυστικό είναι πολύ εύκολο να το ανακαλύψει κανείς στο Καρπενήσι»!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ