ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΕΜΠΤΗ
17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 27°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

1.400 προσλήψεις σε κατασκηνώσεις

Μέχρι τις 2 Ιουνίου οι αιτήσεις για 170 θέσεις του Δήμου Αθηναίων

  • Εργασία
  • 12:01, 25/5/2011

Με 1.400 θέσεις θα καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους οι παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων και των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Παιδείας και Υγείας.

Αναλυτικά, το υπουργείο Υγείας έχει πάρει έγκριση για την πρόσληψη 1.100 εποχικών, ο Δήμος Αθηναίων θα εντάξει στο δυναμικό του 170 νέους συνεργάτες για το καλοκαίρι, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα πληρώσει 40 θέσεις, ενώ το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να προσλάβει 90 εποχικούς.

Οι θέσεις αφορούν ειδικότητες όπως: αποθηκάριοι, μάγειρες, διαχειριστές, νοσηλευτές, ομαδάρχες, γυμναστές, γιατροί, συντονιστές, ναυαγοσώστες, φύλακες, εργάτες κ.ά.

Δήμος Αθηναίων

Από σήμερα και μέχρι τις 2 Ιουνίου θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι για τις 170 θέσεις εποχικού προσωπικού στις Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων, που εδρεύουν στον Αγ. Ανδρέα Ν. Μάκρης Αττικής. Συγκεκριμένα θα προσληφθούν 130 Εργάτες-τριες Γενικών Καθηκόντων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, εννέα ΥΕ Φυλάκων-Νυχτοφυλάκων, έξι ΠΕ Γυμναστών και πέντε ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ Νοσηλευτών-τριών. Από δύο θέσεις εποχικού προσωπικού θα μοιραστούν οι ειδικότητες: ΔΕ Μαγείρων, ΔΕ Ναυαγοσωστών, ΠΕ Γυμναστών (με ειδικότητα κολύμβησης), ΠΕ/ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών και ΠΕ Ιατρών Γενικής Ιατρικής.

Επιπλέον, από μία θέση θα καλύψουν οι ειδικότητες: ΠΕ Ιατρών Παθολόγων, ΠΕ Ιατρών Ορθοπεδικών, ΠΕ Παιδιάτρων, ΠΕ Ψυχολόγων, ΠΕ Γυμναστών (με άδεια Ναυαγοσώστη), ΠΕ Γυμναστών (με ειδικότητα Παραδοσιακών Χορών), ΤΕ Τεχνολόγων Τροφίμων, ΔΕ Ηλεκτρολόγων, ΔΕ Ψυκτικών και ΔΕ Υδραυλικών. Οσοι προσληφθούν θα υπογράψουν συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενώ για τις 130 θέσεις Εργατών δεν απαιτούνται τυπικά προσόντα.

ΥΕ Νυχτοφυλάκων
Οι υποψήφιοι για τις θέσεις αυτές θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους απολυτήριο τίτλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης ή ισοδύναμο απολυτήριο τίτλο κατώτερης Τεχνικής Σχολής ή απολυτήριο τίτλο Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Ελλάδας ή του εξωτερικού.

 ΠΕ Γυμναστών
Για τις θέσεις ΠΕ Γυμναστών απαιτείται πτυχίο ή δίπλωμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ειδικότητας Παραδοσιακών Χορών ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής ΑΕΙ της Ελλάδας ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν αναλυτικά τα προσόντα για όλες τις εποχικές θέσεις στο πρόγραμμα Διαύγεια (ΑΔΑ: 4ΑΘΘΩ6Μ-Χ)

ΔΕ Ναυαγοσωστών
Για τις θέσεις ΔΕ Ναυαγοσωστών οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριο τίτλο δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας ή άλλον ισότιμο τίτλο του εξωτερικού ανεξαρτήτως ειδικότητας. Ακόμη, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν άδεια ναυαγοσώστη, εκδιδόμενη από Λιμενική Αρχή.

Εν αναμονή έγκρισης το υπ. Παιδείας
Το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων αναμένεται να καλύψει τις άμεσες ανάγκες των κατασκηνώσεών του με 90 εποχικούς υπαλλήλους. Το υπουργείο έχει στείλει αίτημα και αναμένει την έγκριση των θέσεων

1.100 εποχικοί για τις ανάγκες του υπουργείου Υγείας

Την έγκριση για την πρόσληψη 1.100 εποχικών υπαλλήλων έχει λάβει το υπουργείο Υγείας, έτσι ώστε να καλύψει τις άμεσες ανάγκες των παιδικών κατασκηνώσεών του. Οπως κάθε χρόνο το υπουργείο Υγείας διαθέτει κατασκηνώσεις για παιδιά που έχουν ανάγκη για παραθερισμό και των οποίων οι οικογένειες δεν μπορούν με δικές τους δαπάνες να καλύψουν αυτήν την ανάγκη. Επιπλέον υπάρχουν και οι κατασκηνώσεις για παιδιά με ειδικές ανάγκες, που λειτουργούν σε χώρους όπου έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

Οι υποψήφιοι για όλες τις θέσεις Ιατρών θα πρέπει να έχουν:

- Αδεια χρησιμοποίησης τίτλου Ιατρικής ειδικότητας, βεβαίωση ιδιότητας μέλους Ιατρικού Συλλόγου, η οποία ιδιότητα πρέπει να υφίσταται τόσο κατά τον χρόνο υποβολής και λήξης της προθεσμίας των αιτήσεων όσο και κατά τον χρόνο διορισμού, εκπλήρωση της υποχρεωτικής άσκησης υπηρεσίας υπαίθρου, αποδεικνυόμενη με βεβαίωση από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ή βεβαίωση του ίδιου του υπουργείου ότι δεν απαιτείται.

Για τις θέσεις Νοσηλευτικού προσωπικού απαιτείται πτυχίο ή δίπλωμα Νοσηλευτικής ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.

Επιπλέον οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν άδεια άσκησης επαγγέλματος Νοσηλευτή - Νοσηλεύτριας και ταυτότητα μέλους της Ενωσης Νοσηλευτών/τριών Ελλάδος (ΕΝΕ).

Να επισημανθεί ότι οι υποψήφιοι της ειδικότητας ΔΕ Ναυαγοσωστών και ΠΕ Γυμναστών οποιασδήποτε ειδικότητας με άδεια Ναυαγοσώστη πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 45 ετών, ενώ όσοι επιθυμούν να καλύψουν κάποια από τις υπόλοιπες θέσεις πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.

Θοδωρής Βγενής

 

 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ