ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 20°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

2.200 ΕΠΟΠ σε Ναυτικό, Αεροπορία

Πρώτη αναμένεται η προκήρυξη του ΓΕΝ και μετά του ΓΕΑ

  • ΕΘΝΟΣ
  • 11:57, 12/8/2009

Στην πρόσληψη 1.200 Επαγγελματιών Οπλιτών (ανδρών και γυναικών) σε 70 διαφορετικές ειδικότητες θα προχωρήσει μέσα στο επόμενο δίμηνο το Πολεμικό Ναυτικό, ενώ θα ακολουθήσει αντίστοιχη προκήρυξη της Πολεμικής Αεροπορίας για την κατάταξη 1.000 νέων ΕΠΟΠ έως τα τέλη του έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέες προκηρύξεις για ΕΠΟΠ αναμένουν το «πράσινο φως» του υπουργείου Οικονομικών για να βγουν «στον αέρα», καθώς το σχετικό κονδύλι αναγράφεται ήδη στον προυπολογισμό του υπουργείου Αμυνας για το 2009.

Απαραίτητο προσόν για τους υποψήφιους ΕΠΟΠ είναι η κατοχή πτυχίου ΤΕΙ, ΙΕΚ ή ΤΕΕ. Για ορισμένες ειδικότητες απαιτείται μόνο απολυτήριο Λυκείου ή Γυμνασίου, ενώ για άλλες ζητείται τουλάχιστον 5ετή ενεργή προϋπηρεσία.

Δικαίωμα υποβολής δικαιολογητικών για ΕΠΟΠ έχουν όλοι οι Ελληνες πολίτες (άνδρες - γυναίκες), ανεξάρτητα αν εκπλήρωσαν ή όχι τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις για την εκπλήρωσή τους.

Οι Επαγγελματίες Οπλίτες πρέπει:

  • Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια.
  • Να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος κατά το έτος κατάταξής τους στις Ενοπλες Δυνάμεις.
  • Να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,65 μ.
  • Να έχουν τις γραμματικές γνώσεις που καθορίζονται κατά ειδικότητες.
  • Να είναι ικανοί κατηγορίας πρώτης (Ι/1) ή δεύτερης (Ι/2), σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την εξέταση της σωματικής ικανότητας των στρατευσίμων (ΠΔ 133/2002).
  • Να μην έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για κακούργημα ή οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.

Ολοι οι υποψήφιοι που θα προκριθούν ως κατάλληλοι θα περάσουν από συνέντευξη για την αξιολόγηση και βαθμολόγηση της εν γένει προσωπικότητάς τους και της δυνατότητάς τους να ανταποκριθούν στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν υγειονομικές - ψυχοτεχνικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ