ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 20°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αιτήσεις για 230 θέσεις στην Εθνική Τράπεζα έως 1η Μαρτίου

Στην προκήρυξη του πολυαναμενόμενου γραπτού διαγωνισμού της για 230 υπαλλήλους του κλάδου Κύριου Προσωπικού στα υποκαταστήματά της σε ολόκληρη τη χώρα προχώρησε αιφνιδιαστικά και... από μόνη της η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, αργά το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.

  • ΕΘΝΟΣ
  • 11:58, 17/2/2010

Στην προκήρυξη του πολυαναμενόμενου γραπτού διαγωνισμού της για 230 υπαλλήλους του κλάδου Κύριου Προσωπικού στα υποκαταστήματά της σε ολόκληρη τη χώρα προχώρησε αιφνιδιαστικά και... από μόνη της η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, αργά το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.

Παρά τις προσεγγίσεις που είχαν ήδη γίνει με το ΑΣΕΠ, ώστε να αναλάβει εξ ολοκλήρου τις διαδικασίες διεξαγωγής του διαγωνισμού, η ΕΤΕ επέλεξε να... «παραχωρήσει» τις διαδικασίες στην Ανεξάρτητη Αρχή.

Ειδικότερα, στην προκήρυξη σημειώνεται ότι «η διενέργεια του εν λόγω διαγωνισμού θα ανατεθεί από την Τράπεζα στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), σύμφωνα με τη δυνατότητα που παρέχεται από τον Νόμο Ν. 3051/2002, άρθρο 10 παρ. 6, στο ΑΣΕΠ να αναλαμβάνει τη διεξαγωγή διαγωνισμών και για φορείς που δεν υπάγονται στο δημόσιο τομέα, θα διεξαχθεί δε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρούσα προκήρυξη», επομένως τη διαδικασία επιλογής του προσωπικού θα αναλάβει εξ ολοκλήρου η Ανεξάρτητη Αρχή.

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι υποψήφιοι -πτυχιούχοι Πανεπιστημίου και ΤΕΙ- μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις από σήμερα, 16 Φεβρουαρίου, έως και τη Δευτέρα, 1η Μαρτίου, οι οποίες θα γίνονται σε ειδικό έντυπο της Τράπεζας στο οποίο περιλαμβάνεται δήλωση ενημέρωσης - συγκατάθεση περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και παροχή συγκατάθεσης περί δημοσιοποίησης του ονοματεπωνύμου και της αναλυτικής και συνολικής βαθμολογίας, λαμβάνονται παράλληλα αποδεικτικό κατάθεσης της αίτησης.

Διεξαγωγή διαγωνισμού
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με γραπτή δοκιμασία στα ακόλουθα γνωστικά πεδία: γλωσσικές ικανότητες - δεξιότητες, αριθμητικές ικανότητες - δεξιότητας, γενικές γνώσεις και ξένη γλώσσα (αγγλικά).

Η εξέταση σε όλες τις ενότητες θα γίνει με το σύστημα πολλαπλών επιλογών (multiple choice).

Η διεξαγωγή των εξετάσεων, η επιλογή των θεμάτων, η παράδοσή τους στα εξεταστικά κέντρα και η έκδοση των αποτελεσμάτων θα γίνει αποκλειστικά με ευθύνη του ΑΣΕΠ.

Η ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής και τα εξεταστικά κέντρα διενέργειας του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν από την Τράπεζα μέσω του ημερήσιου Τύπου και θα καταχωριστούν στην ιστοσελίδα της ΕΤΕ, www.nbg.gr, και του ΑΣΕΠ, www.asep.gr, δέκα ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής του.

Δικαίωμα συμμετοχής στον γραπτό διαγωνισμό έχουν πτυχιούχοι Πανεπιστημίου και ΤΕΙ του πέμπτου επιστημονικού πεδίου (Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης) ή ισότιμο τίτλο σπουδών αντίστοιχης ειδικότητας του εσωτερικού ή του εξωτερικού, αναγνωρισμένο από τον ΔΟΑΤΑΠ.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ηλικία έως 30 ετών, να είναι κάτοικοι των Νομών, νησιών ή των Δήμων στους οποίους κατανέμονται οι προκηρυγμένες θέσεις και να έχουν την ελληνική εθνικότητα.

Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα να διαγωνιστούν για τις θέσεις που προκηρύσσονται σε έναν μόνο Νομό ή νησί ή Δήμο, στους οποίους πρέπει αποδεδειγμένα να είναι μόνιμοι κάτοικοι. Ειδικά για τους άνδρες υποψηφίους, δεν θα πρέπει να έχουν κηρυχθεί ανυπότακτοι ή καταδικαστεί για λιποταξία με τελεσίδικη απόφαση.

Αιτήσεις υποβάλλονται αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του υποψηφίου σε οποιοδήποτε Κατάστημα της Τράπεζας και κατά προτίμηση στο πλησιέστερο του τόπου κατοικίας.

Πληροφορίες παρέχονται από την Υπηρεσία Αντιμετώπισης Αναγκών σε προσωπικό της Διεύθυνσης Προσωπικού (Αιόλου 86, Γραφείο 72, 1ος όροφος) και στα τηλέφωνα: 210 3341431, 2103342157, 3341428, 3341322, 3341243 και 3341432.

 

H κατανομή των 230 θέσεων ανά Nομό στην Eθνική Tράπεζα
Nομός Aττικής 
Nησιά 
Πόρος2
Σπέτσες 1
Aίγινα2
Σαλαμίνα1
Kύθηρα1
Δήμοι 
Mάνδρας2
Mεγαρέων2
Eλευσίνας2
Aσπροπύργου2
Λαυρίου1
Ωρωπού1
Bιλλίων2
Eρυθρών1
Περιφέρεια Aνατολικής Mακεδονίας Θράκης 
Nομοί 
Έβρος1
Ξάνθη1
Pοδόπη1
Δράμα5
Kαβάλα4
Nησιά 
Σαμοθράκη1
Θάσος3
Περιφέρεια Kεντρικής Mακεδονίας 
Nομοί 
Θεσσαλονίκη 
Δήμος Λαγκαδά1
Δήμος Aγίου Γεωργίου1
Δήμος Pεντίνας1
Δήμος Aγίου Aθανασίου1
Δήμος Kουφαλίων1
Δήμος Xαλάστρας1
Kιλκίς2
Σέρρες4
Xαλκιδική6
Πέλλα2
Hμαθία2
Πιερία 3
Περιφέρεια Δυτικής Mακεδονίας 
Nομοί 
Φλώρινα2
Kαστοριά1
Γρεβενά1
Kοζάνη 5
Περιφέρεια Hπείρου 
Nομοί 
Θεσπρωτία2
Πρέβεζα3
Iωάννινα4
Aρτα2
Περιφέρεια Θεσσαλίας 
Nομοί 
Λάρισα19
Mαγνησία2
Kαρδίτσα2
Tρίκαλα2
Nησιά 
Σκόπελος2
Σκιάθος2
Aλόννησος2
Περιφέρεια Στερεάς Eλλάδας 
Nομοί 
Eύβοια1
Δήμος Kαρύστου1
Δήμος Eρέτριας1
Δήμος Eλυμνίων1
Δήμος Kηρέως1
Bοιωτία6
Φωκίδα5
Eυρυτανία1
Φθιώτιδα5
Nησιά 
Σκύρος1
Περιφέρεια Δυτικής Eλλάδας 
Nομοί 
Aιτωλοακαρνανία3
Aχαΐα2
Hλεία 1
Περιφέρεια Πελοποννήσου 
Nομοί 
Aργολίδα3
Kορινθία3
Λακωνία4
Mεσσηνία2
Δήμος Kυπαρισσίας1
Δήμος Πύλου1
Aρκαδία1
Περιφέρεια Iονίων Nήσων 
Nομοί 
Zάκυνθος2
Kεφαλληνία3
Kέρκυρα9
Λευκάδα1
Περιφέρεια Bορείου Aιγαίου 
Nομοί 
Λέσβος 
Nήσος Λέσβος4
Nήσος Λήμνος1
Xίος 
Nήσος Xίος6
Nήσος Oινούσσες1
Σάμος3
Περιφέρεια Kρήτης 
Nομοί 
Xανιά1
Hράκλειο1
Pέθυμνο1
Λασίθι2
Περιφέρεια Nοτίου Aιγαίου 
Δωδεκάνησα 
Pόδος7
Kάρπαθος1
Kως2
Λέρος1
Σύμη3
Mεγίστη (Kαστελόριζο)1
Kάλυμνος1
Πάτμος1
Kυκλάδες 
Aνδρος1
Θήρα4
Mύκονος4
Mύκονος5
Mήλος1
Πάρος2
Tήνος1
Nάξος1
Iος1
Σίφνος1
Kέα1

 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ