ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 28°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μόνιμοι σε δήμους

881 προσλήψεις σε 82 δήμους, 7 νοσοκομεία και 6 φορείς

 • ΕΘΝΟΣ
 • 11:57, 26/8/2009

Είκοσι δύο νέοι διαγωνισμοί προκηρύχθηκαν προ ολίγων ημερών για την κάλυψη 222 νέων θέσεων τακτικού προσωπικού, «ανεβάζοντας» τον αριθμό των προκηρυγμένων θέσεων σε 881. Νέους διαγωνισμούς προκήρυξαν 19 Δήμοι, δύο Νοσοκομεία και το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας, ενώ διεξάγεται ένας επιπλέον διαγωνισμός στην ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. για την κάλυψη 39 θέσεων με αρχική δοκιμαστική περίοδο διάρκειας επτά μηνών. Αλλοι διαγωνισμοί που θα καλύψουν σημαντικό αριθμό θέσεων είναι εκείνοι των Δήμων Κερατσινίου, Νάουσας και Αλεξανδρούπολης, του Παιδικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Χαλανδρίου και του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής Δράμας.

Σε 73 διαγωνισμούς κατανέμονται οι 659 θέσεις μονίμων που έχουν ήδη προκηρυχθεί, σε 23 από τους οποίους γίνονται ήδη δεκτά τα «χαρτιά» των υποψηφίων για 376 θέσεις. Η πλειονότητα των θέσεων εντοπίζεται στους Δήμους Ηρακλείου, Βριλησσίων, Πολίχνης, Πετρούπολης και Κω και στον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής. Διαγωνισμούς διεξάγουν επίσης ο ΕΛ.Γ.Α., επτά Νοσηλευτικά Ιδρύματα, το ΕΚΕΔΙ και το ΚΕΠΕ.

Νέους διαγωνισμούς προκήρυξαν οι ακόλουθοι φορείς:

 • Δ.Ε.Υ.Α. Νέας Αρτάκης: Θα προσληφθούν τρεις μόνιμοι ΔΕ και ΥΕ.
 • Αναπτυξιακή Επιχείρηση Καβάλας: Προκηρύχθηκαν δύο θέσεις ΠΕ.
 • Δήμος Αστακού: Θα προσληφθούν τέσσερις μόνιμοι ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ.
 • Παιδικός Σταθμός Ορχομενού: Θα προσληφθούν τρεις Νηπιαγωγοί ΠΕ.
 • Δήμος Παραβόλας: Προκηρύχθηκαν έξι θέσεις μονίμων των κατηγοριών ΤΕ και ΔΕ.
 • Δήμος Νάουσας: Δεκαεννέα μόνιμες θέσεις θα καλυφθούν για υπαλλήλους όλων των κατηγοριών Εκπαίδευσης. Η πλειονότητα των θέσεων κατανέμεται στις ειδικότητες ΥΕ Συνοδών Απορριμματοφόρου και ΥΕ Εργατών Κήπων.
 • Δ.Ε.Υ.Α. Ηρακλειδών: Θα καλυφθούν πέντε θέσεις ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ.
 • Δήμος Κερατσινίου: Εξήντα πέντε προσλήψεις όλων των κατηγοριών Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν. Οι πολυπληθέστερες ειδικότητες είναι οι ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων, ΥΕ Εργατών Καθαριότητας Εξωτερικών Χώρων, ΥΕ Επιμέλειας Κήπων και ΥΕ Φυλάκων - Εργατών.
 • Δήμος Τήνου: Θα προσληφθούν τέσσερις μόνιμοι ΠΕ, ΔΕ και ΥΕ.
 • Δήμος Τρικκαίων: Προκηρύχθηκαν έξι θέσεις ΔΕ.
 • Κοινότητα Σιδηρόνερου: Θα καλυφθούν δύο θέσεις ΔΕ.
 • Παιδικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Χαλανδρίου: Θα προσληφθούν 24 μόνιμοι όλων των κατηγοριών, στην πλειονότητά τους Καθαριστές ΥΕ, Βρεφονηπιοκόμοι, Νηπιαγωγοί και Βοηθοί Βρεφοκόμοι Παιδοκόμοι.
 • Δήμος Σοφάδων: Θα προσληφθεί ένας Χειριστής Μηχανημάτων ΔΕ.
 • Παιδικός Σταθμός Νέας Μάκρης: Θα καλυφθούν επτά θέσεις όλων των κατηγοριών.
 • Δήμος Παραλίας: Προκηρύχθηκαν εννέα θέσεις όλων των κατηγοριών.
 • Κέντρο Προσχολικής Αγωγής Δράμας: Θα προσληφθούν είκοσι μόνιμοι όλων των κατηγοριών. Τις περισσότερες θέσεις συγκεντρώνουν οι ειδικότητες ΔΕ Βοηθών Βρεφοκόμων Παιδοκόμων και ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας.
 • Παιδικός Σταθμός Καλαβρύτων: Προκηρύχθηκαν δύο θέσεις ΠΕ και ΤΕ.
 • Δήμος Αλεξανδρούπολης: Θα καλυφθούν 19 θέσεις ΔΕ και ΥΕ, στην πλειονότητά τους για Εργάτες Κοιμητηρίων, Καθαριότητας και Συνοδούς Απορριμματοφόρων.
 • Δήμος Ζαγοράς: Προκηρύχθηκαν τρεις θέσεις ΔΕ και ΥΕ.

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ Θέσεις 21

Τέσσερις εργάσιμες ημέρες, έως τις 31 Αυγούστου, έχουν στη διάθεσή τους για να καταθέσουν δικαιολογητικά οι ενδιαφερόμενοι για τις 21 οργανικές θέσεις που θα καλύψει ο Δήμος Βριλησσίων. Για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν προϋπηρεσία στο αντικείμενο της θέσης, την οποία θα αποδείξουν με βεβαίωση εργοδότη (στις 19 θέσεις), άδεια άσκησης επαγγέλματος, πιστοποιητικό γνώσης χειρισμού Η/Υ και επαγγελματική άδεια οδήγησης αυτοκινήτου. Τις θέσεις θα καταλάβουν επτά Εργάτες Καθαριότητας ΥΕ, πέντε Οδηγοί Απορριμματοφόρων κατηγορίας ΔΕ, δύο Διοικητικοί ΠΕ, δύο πτυχιούχοι Τ.Ε.Ι. Διοίκησης Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δύο Ηλεκτρολόγοι ΔΕ. Από μία θέση κατανέμεται στις ειδικότητες ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών.

ΕΣΔΚΝΑ Θέσεις 18

Η προϋπηρεσία αποτελεί το βασικό κριτήριο που θα «επιτρέψει» τη συμμετοχή των υποψηφίων στον διαγωνισμό του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής, καθώς αποτελεί προϋπόθεση για το σύνολο των θέσεων, συμπεριλαμβανομένων και των τεσσάρων ειδικών θέσεων που προβλέπονται από την προκήρυξη. Επίσης θα «μετρήσουν» το πιστοποιητικό γνώσης χειρισμού Η/Υ και οι άδειες οδήγησης Γ και Γ + Ε κατηγορίας. Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι υποψήφιοι στην ειδικότητα ΔΕ Προσωπικού Η/Υ πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος ηλικίας, οι Οδηγοί πρέπει να έχουν ηλικία από 21 έως 45 ετών και οι Πρακτικοί Μηχανικοί από 21 έως 50 ετών. Οσον αφορά στην κατανομή των θέσεων, θα καλυφθούν τρεις ειδικότητες ΔΕ Οδηγών Απορριμματοφόρων (16 θέσεις, από τις οποίες έντεκα για Οδηγούς Απορριμματοφόρου - Ρυμουλκού και πέντε Οδηγών Απορριμματοφόρου), ΔΕ Προσωπικού Η/Υ και ΔΕ Πρακτικού Μηχανικού (από μία θέση ανά ειδικότητα).

Οι θέσεις που χαρακτηρίζονται ως ειδικές ανέρχονται σε τέσσερις, αφορούν πολύτεκνους και τρίτεκνους και κατανέμονται ως εξής: Δύο θέσεις πολυτέκνων στην ειδικότητα ΔΕ Οδηγών Απορριμματοφόρων - Ρυμουλκών και μία στη ΔΕ Οδηγών Απορριμματοφόρων και μία θέση τριτέκνων στη ΔΕ Οδηγών.

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ Θέσεις 65

Εξήντα πέντε νέες θέσεις τακτικού προσωπικού των κατηγοριών ΠΕ, ΔΕ και ΥΕ «άνοιξαν» στον Δήμο Κερατσινίου σύμφωνα με τη νέα προκήρυξη που εξέδωσε ο φορέας με αριθμό ΦΕΚ 359 03.08.2009, Τεύχος ΑΣΕΠ. Ο διαγωνισμός γίνεται δεκτός με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από υποψηφίους των κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ, αφού στις συγκεκριμένες κατηγορίες οι θέσεις ανέρχονται σε 33 και 29, αντίστοιχα, ενώ θα προσληφθούν και τρεις πτυχιούχοι Πανεπιστημίου. Οι θέσεις κατανέμονται σε είκοσι ειδικότητες, από τις οποίες την πλειονότητα των θέσεων συγκεντρώνουν οι εξής:

-ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων (εννέα θέσεις),

-ΥΕ Εργατών καθαριότητας (οκτώ θέσεις),

-ΥΕ Εργατών Επιμέλειας Κήπων (επτά θέσεις),

-ΥΕ Φυλάκων (πέντε θέσεις),

-ΔΕ Οδηγών Απορριμματοφόρων (πέντε θέσεις) και

-ΔΕ Δενδροκηπουρών (τέσσερις θέσεις).

Από τρεις θέσεις κατανέμονται στις ειδικότητες ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Εργων, ΔΕ Οδηγών Δημοτικής Συγκοινωνίας, ΔΕ Υδραυλικών και ΔΕ Ελαιοχρωματιστών και από δύο θέσεις στις ειδικότητες ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, ΔΕ Ηλεκτρολόγων, ΔΕ Ασφαλτοτεχνιτών, ΔΕ Σιδηρουργών και ΔΕ Οικοδόμων, ενώ θα προσληφθούν και ένας Τοπογράφος Μηχανικός ΠΕ, ένας Ηλεκτροτεχνίτης Αυτοκινήτων ΔΕ, ένας Αλουμινάς ΔΕ, ένας Πλακάς ΔΕ και ένας Ξυλουργός, επίσης κατηγορίας ΔΕ.

Προσόντα
Βασικό κριτήριο κατάταξης για τους υποψηφίους είναι η προϋπηρεσία στο αντικείμενο των θέσεων, η οποία ζητείται σε 57 θέσεις και αποδεικνύεται με βεβαίωση εργοδότη, ενώ θα ζητηθούν άδειες άσκησης επαγγέλματος αντίστοιχη του τίτλου σπουδών, πιστοποιητικό γνώσης χειρισμού Η/Υ, άδειες μηχανοδηγού χειριστή μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων και άδειες οδήγησης αυτοκινήτου Γ κατηγορίας. Οι υποψήφιοι Χειριστές Μηχανημάτων Εργων πρέπει να διαθέτουν άδεια οδήγησης επαγγελματική ή ερασιτεχνική. Οσο για τους υποψηφίους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, θα μοριοδοτηθούν βάσει του χρόνου ανεργίας τους, του αριθμού ανήλικων -εάν διαθέτουν- τέκνων και των ορίων ηλικίας που προβλέπονται από την προκήρυξη.

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Θέσεις 23

Εν αναμονή του καθορισμού των προθεσμιών για αιτήσεις βρίσκονται οι υποψήφιοι για τις 23 θέσεις τακτικού προσωπικού που προκήρυξε ο Δήμος Πετρούπολης. Στον φάκελο υποψηφιότητάς τους θα πρέπει να συμπεριλάβουν, εκτός από τους απαραίτητους τίτλους σπουδών, βεβαίωση εργοδότη για τον χρόνο προϋπηρεσίας τους (ισχύει για είκοσι θέσεις) και άδεια χειρισμού μηχανημάτων τεχνικών έργων. Οι παραπάνω προϋποθέσεις αφορούν και τους τρεις υπαλλήλους ειδικών κατηγοριών που θα προσληφθούν - δύο για Πολύτεκνους ή μέλη πολύτεκνης οικογένειας και μία για Τρίτεκνους ή τέκνα του. Οι θέσεις κατανέμονται σε δέκα ειδικότητες ως εξής: ΔΕ Οδηγών (πέντε θέσεις), ΥΕ Συνοδών Απορριμματοφόρων (εννέα θέσεις) ΥΕ Εργατών Κοιμητηρίου (δύο θέσεις). Από μία θέση κατανέμεται στις ειδικότητες ΔΕ Επόπτη Καθαριότητας, ΔΕ Ηλεκτρολόγου, ΔΕ Χειριστή Σαρώθρου, ΔΕ Τεχνίτη Σιδηρουργικών Κατασκευών, ΔΕ Ηλεκτροτεχνίτη, ΥΕ Γενικών Καθηκόντων και ΥΕ Εργατών Εξωτερικών Χώρων.

ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ  Θέσεις 7

Στο ΦΕΚ 367 04.08.2009, Τεύχος ΑΣΕΠ, καταχωρίστηκε ο νέος διαγωνισμός του Παιδικού Σταθμού Νέας Μάκρης για την πρόσληψη επτά μόνιμων υπαλλήλων όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης. Οι θέσεις κατανέμονται σε πέντε ειδικότητες από τις οποίες η πολυπληθέστερη είναι η ΔΕ Βοηθών Βρεφοκόμων Παιδοκόμων. Από μία θέση κατανέμεται στις υπόλοιπες ειδικότητες: ΠΕ Νηπιαγωγού, ΤΕ Βρεφονηπιοκόμου, ΔΕ Οδηγού Λεωφορείου και ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας. Με βασικό κριτήριο την προϋπηρεσία στο αντικείμενο της θέσης θα γίνει η επιλογή των επιτυχόντων, οι οποίοι, ανάλογα με την ειδικότητά τους, θα πρέπει να διαθέτουν, επίσης, πιστοποιητικό γνώσης χειρισμού Η/Υ και άδεια οδήγησης Δ κατηγορίας. Η προκήρυξη προβλέπει την κάλυψη μίας ειδικής θέσης για πολύτεκνο ή τέκνο πολυτέκνου στην ειδικότητα ΔΕ Βοηθών Βρεφοκόμων παιδοκόμων.

ΠΑΡΑΛΙΑ Θέσεις 9

Στο ΦΕΚ 368 04.08.2009, τεύχος ΑΣΕΠ, καταχωρίστηκε ο νέος διαγωνισμός του Δήμου Παραλίας για εννέα μόνιμους όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Τις θέσεις θα καταλάβουν τρεις Εργάτες Αποκομιδής Απορριμμάτων ΥΕ και δύο Διοικητικοί ΔΕ, ενώ από μία θέση κατανέμεται στις ειδικότητες ΠΕ Οικονομολόγου, ΤΕ Οικονομικού Λογιστικού, ΤΕ Διοίκησης Επιχειρήσεων και ΔΕ Ηλεκτρολόγου. Με εξαίρεση μία θέση στην ειδικότητα Εργατών Αποκομιδής Απορριμμάτων, για τις υπόλοιπες απαιτείται προϋπηρεσία στο αντικείμενο, ενώ θα «μετρήσουν» επίσης άδειες άσκησης επαγγέλματος και πιστοποιημένη γνώση χειρισμού Η/Υ. Οι υποψήφιοι στις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ και στην ειδικότητα ΔΕ Διοικητικού πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος ηλικίας, οι υποψήφιοι Ηλεκτρολόγοι πρέπει να έχουν ηλικία από 21 έως 50 ετών και οι υποψήφιοι στην κατηγορία ΥΕ από 20 έως 45 ετών.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ Θέσεις 24

Με αριθμό ΦΕΚ 365 04.08.2009, Τεύχος ΑΣΕΠ, κυκλοφόρησε η νέα προκήρυξη του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου «Παιδικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Χαλανδρίου» για την κάλυψη 24 κενών οργανικών θέσεων. Οι θέσεις κατανέμονται σε πέντε πτυχιούχους Πανεπιστημίου και τέσσερις Τ.Ε.Ι., επτά απόφοιτους Λυκείου και οκτώ Γυμνασίου. Η κατανομή των θέσεων γίνεται ως εξής: ΥΕ προσωπικού Καθαριότητας (έξι θέσεις), ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων (τέσσερις θέσεις), ΠΕ Νηπιαγωγών, ΔΕ Βοηθών Βρεφοκόμων Παιδοκόμων (από τρεις θέσεις), ΠΕ Παιδοψυχολόγων και ΔΕ Διοικητικών (από δύο θέσεις). Επίσης, θα προσληφθούν ένας Συνοδός Σχολικού Λεωφορείου ΔΕ και ένας Μάγειρας, αμφότεροι κατηγορίας ΔΕ, ένας Τραπεζοκόμος και ένας Κλητήρας, και οι δύο κατηγορίας ΥΕ.

ΑΝΟΙΞΗ Θέσεις 7

Με επτά μόνιμους υπαλλήλους θα καλύψει πάγιες ανάγκες του ο Δήμος Ανοιξης. Το προσωπικό θα επιλεγεί από τις κατηγορίες ΤΕ και ΥΕ και κατανέμεται σε τρεις ειδικότητες. Συγκεκριμένα, θα προσληφθούν πέντε Εργάτες Καθαριότητας ΥΕ, ένας Οικονομικός Λογιστικός υπάλληλος ΤΕ και ένας Καθαριστής ΥΕ. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι η προϋπηρεσία στο αντικείμενο της θέσης, ενώ οι υποψήφιοι στην κατηγορία ΤΕ πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό γνώσης χειρισμού Η/Υ.

Εως 14/9 αιτήσεις για τις 136 θέσεις στο Ηράκλειο

Δήμος Ηρακλείου Θέσεις 19
Σήμερα ξεκινά η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στον μεγάλο διαγωνισμό του Δήμου Ηρακλείου για την κάλυψη 136 θέσεων τακτικού προσωπικού όλων των κατηγοριών Εκπαίδευσης και θα συνεχιστεί έως τις 14 Σεπτεμβρίου.

Οι θέσεις αφορούν περισσότερο υποψηφίους των κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ, όπου θα καλυφθούν σαράντα και 74 θέσεις αντίστοιχα, ωστόσο θα προσληφθούν 15 πτυχιούχοι Πανεπιστημίου και επτά πτυχιούχοι ΤΕΙ. Οι θέσεις κατανέμονται σε 27 ειδικότητες, από τις οποίες οι πλέον περιζήτητες είναι οι εξής: ΥΕ Συνοδών Απορριμματοφόρων (54 θέσεις), ΔΕ Οδηγών Αυτοκινήτου (δέκα θέσεις), ΥΕ Γεωπονικού Προσωπικού (οκτώ θέσεις), ΥΕ Καθαριότητας Εσωτερικών Χώρων (οκτώ θέσεις), ΠΕ Διοικητικών (τέσσερις θέσεις), ΔΕ Διοικητικών (τέσσερις θέσεις), ΔΕ Εποπτών Καθαριότητας (τέσσερις θέσεις), ΔΕ Ηλεκτρολόγων (τέσσερις θέσεις) και ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων (τέσσερις θέσεις). Από τρεις κατανέμονται στις ειδικότητες ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, ΔΕ Μηχανοτεχνιτών Αυτοκινήτων, ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων και ΔΕ Ελαιοχρωματιστών και από δύο στις ΠΕ Καθηγητών, ΤΕ Πολιτικών Μηχανικών, ΤΕ Τεχνολόγων Γεωπονίας, ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΔΕ Λιθοξόων, ΔΕ Μαραγκών, ΔΕ Καλουπατζήδων και ΔΕ Δενδροκηπουρών. Από μία θέση κατανέμεται στις υπόλοιπες πέντε ειδικότητες.

Για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν προϋπηρεσία στο αντικείμενο της θέσης, πιστοποιητικό γνώσης χειρισμού Η/Υ και του σχεδιαστικού προγράμματος Autocad, άδειες άσκησης επαγγέλματος, άδειες μηχανοδηγού - χειριστή μηχανημάτων τεχνικών έργων (τσάπας, ισοπεδωτή και προωθητήρα γαιών) και άδειες οδήγησης αυτοκινήτου Γ κατηγορίας. Οι υποψήφιοι της κατηγορίας ΥΕ θα μοριοδοτηθούν ανάλογα με τον χρόνο ανεργίας τους, τον αριθμό ανήλικων τέκνων και τα όρια ηλικίας που καθορίζει η προκήρυξη.

ΜΕΤΑΞΑΔΕΣ Θέσεις 6

Στις 9 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για αιτήσεις στον διαγωνισμό του Δήμου Μεταξάδων για έξι οργανικές θέσεις στις κατηγορίες ΤΕ και ΔΕ. Δύο θέσεις κατανέμονται στην ειδικότητα ΔΕ Υδραυλικών, ενώ από μία θέση στις ειδικότητες ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΤΕ Πολιτικού Μηχανικού, ΔΕ Ηλεκτρολόγου και ΔΕ Χειριστή Μηχανημάτων Εργων. Απαραίτητα προσόντα για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι η προϋπηρεσία στο αντικείμενο, η γνώση χειρισμού Η/Υ, η άδεια άσκησης επαγγέλματος, η άδεια μηχανοδηγού - χειριστή μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων και η άδεια οδήγησης αυτοκινήτου ερασιτεχνική ή επαγγελματική.

ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ Θέσεις 19

Διαγωνισμό για την πρόσληψη 19 τακτικών υπαλλήλων στις κατηγορίες ΔΕ και ΥΕ προκήρυξε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης (ΦΕΚ 371 06.08.2009, Τεύχος ΑΣΕΠ). Στην κατηγορία ΥΕ η κατανομή των θέσεων έχει ως εξής: ΥΕ Συνοδών Απορριμματοφόρων (εννέα θέσεις), ΥΕ Καθαριότητας Εξωτερικών Χώρων, ΥΕ Εργατών Κοιμητηρίου (από τέσσερις θέσεις ανά ειδικότητα) και ΥΕ Εργάτη Πρασίνου (μία θέση), ενώ θα προσληφθεί ένας Δενδροκηπουρός ΔΕ.

Η επαγγελματική εμπειρία αποτελεί κριτήριο για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό και ζητείται για τρεις θέσεις, ενώ επιπλέον μοριοδότηση θα λάβουν οι υποψήφιοι της ΥΕ ανάλογα με τον αριθμό ανήλικων τέκνων, τον χρόνο ανεργίας τους και τα προβλεπόμενα όρια ηλικίας. Για αμφότερες τις κατηγορίες Εκπαίδευσης θα «μετρήσουν» και οι τίτλοι σπουδών. Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι της κατηγορίας ΔΕ πρέπει να έχουν ηλικία από 21 έως 50 ετών, οι υποψήφιοι Εργάτες Πρασίνου από 20 έως 50 ετών και οι υποψήφιοι των υπόλοιπων ειδικοτήτων από 20 έως 45 ετών.

ΠΟΛΙΧΝΗ Θέσεις 91

Εως τις 7 Σεπτεμβρίου θα υποβάλλονται αιτήσεις στον μεγάλο διαγωνισμό του Δήμου Πολίχνης για 82 θέσεις τακτικού προσωπικού σε 23 ειδικότητες. Οι φάκελοι υποψηφιοτήτων πρέπει να περιλαμβάνουν, εκτός από τους απαραίτητους τίτλους σπουδών, βεβαίωση εργοδότη για τον χρόνο προϋπηρεσίας (ισχύει για 67 θέσεις), πιστοποιητικό γνώσης χειρισμού Η/Υ, άδειες οδήγησης αυτοκινήτου Δ κατηγορίας και άδειες άσκησης επαγγέλματος, ενώ, βάσει προκήρυξης, οι υποψήφιοι Εργάτες Καθαριότητας πρέπει να έχουν ηλικία από 20 έως 45 ετών, οι υποψήφιοι Οδηγοί από 21 έως 45 ετών και οι υποψήφιοι Τεχνίτες και Χειριστές Μηχανημάτων από 21 έως 50 ετών. Εν αναμονή του καθορισμού των προθεσμιών βρίσκονται οι υποψήφιοι για τις εννέα θέσεις στους Παιδικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου. Οι θέσεις κατανέμονται σε πτυχιούχους ΤΕΙ και σε ΔΕ.

ΔΡΑΜΑ Θέσεις 20

Στην κάλυψη είκοσι θέσεων τακτικού προσωπικού προχωρά το Κέντρο Προσχολικής Αγωγής και Φροντίδας Οικογένειας Δράμας. Η νέα προκήρυξη με αριθμό ΦΕΚ 369 04.08.2009, Τεύχος ΑΣΕΠ, προβλέπει την πρόσληψη ενός πτυχιούχου ΤΕΙ, δέκα αποφοίτων Λυκείου και εννέα αποφοίτων Γυμνασίου. Τις θέσεις θα καταλάβουν εννέα Βοηθοί Βρεφοκόμοι Παιδοκόμοι ΔΕ, επτά Καθαριστές ΥΕ, δύο Βοηθοί Μαγείρων ΥΕ, ένας Διοικητικός Λογιστικός υπάλληλος ΤΕ και ένας Μάγειρας ΔΕ. Προϋπηρεσία θα χρειαστούν οι υποψήφιοι σε 18 θέσεις με εξαίρεση δύο θέσεις στην ειδικότητα ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας, ενώ θα «μετρήσουν» ακόμα η πιστοποιημένη γνώση χειρισμού Η/Υ και οι απαιτούμενοι τίτλοι σπουδών. Οι υποψήφιοι στην κατηγορία ΥΕ μοριοδοτούνται σύμφωνα με τον χρόνο ανεργίας, τον αριθμό ανήλικων τέκνων και των ορίων ηλικίας που προβλέπει η προκήρυξη.

ΔΗΜΟΣ ΚΩ Θέσεις 53

Εντός των ημερών αναμένεται να καθοριστεί η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στον διαγωνισμό που διεξάγει ο Δήμος Κω για την κάλυψη 53 θέσεων τακτικού προσωπικού όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών.

Απαραίτητα προσόντα για τους υποψηφίους είναι η προϋπηρεσία στο αντικείμενο των θέσεων, που αποδεικνύεται με βεβαίωση εργοδότη, το πιστοποιητικό γνώσης χειρισμού Η/Υ, οι άδειες άσκησης επαγγέλματος που ζητούνται από τους υποψηφίους στις ειδικότητες ΠΕ Διοικητικού - Λογιστή, ΤΕ Κοινωνικού Λειτουργού και ΤΕ Λογιστή, και οι άδειες οδήγησης αυτοκινήτου Γ κατηγορίας.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ