ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΕΜΠΤΗ
17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 31°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Υποβολή αιτήσεων για 148 διοικητικούς στα δικαστήρια

Με γραπτές εξετάσεις και συνέντευξη η επιλογή των υποψηφίων.
Προθεσμία για αιτήσεις 3 Μαρτίου έως 1 Απριλίου

  • ΕΘΝΟΣ
  • 12:00, 4/3/2009

Ξεκίνησε να «τρέχει» η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στον διαγωνισμό του υπουργείου Δικαιοσύνης για την πρόσληψη 148 Διοικητικών υπαλλήλων σε τέσσερις ειδικότητες ΠΕ και ΔΕ.

Η υποβολή θα συνεχιστεί έως την 1η Απριλίου, ενώ θα επακολουθήσουν γραπτές εξετάσεις σε τρία και τέσσερα μαθήματα ανά κατηγορία Εκπαίδευσης και προφορική συνέντευξη. Για την κατηγορία ΠΕ, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα μαθήματα:

α) Λεκτικές Δεξιότητες και Κατανόηση Κειμένου,

β) Στοιχεία Αστικού Δικαίου - Γενικές αρχές, Εμπράγματο Δίκαιο (Εμπράγματα δικαιώματα - Μεταγραφή) και Κληρονομικό Δίκαιο (Διαθήκες - Κληρονομητήριο),

γ) Στοιχεία Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας και

δ) Κώδικας Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών και Δικαστικών Υπαλλήλων.

Οι υποψήφιοι κατηγορίας ΔΕ θα εξεταστούν στις Λεκτικές Δεξιότητες και την Κατανόηση Κειμένου, στην Εισαγωγή στο Δίκαιο και τους Πολιτικούς Θεσμούς της Β Λυκείου και στον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών και Δικαστικών Υπαλλήλων.

Οι ειδικότητες που συγκεντρώνουν την πλειονότητα των θέσεων είναι οι ΠΕ Διοικητικών Γραμματέων με 76 θέσεις και ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων με 66 θέσεις, ενώ θα προσληφθούν τέσσερις Διοικητικοί κατηγορίας ΠΕ και δύο Διοικητικοί ΔΕ. Το προσωπικό θα ενισχύσει το ανθρώπινο δυναμικό Εφετείων, Πταισματοδικείων, Πρωτοδικείων και Διοικητικών Πρωτοδικείων, Ειρηνοδικείων, Εισαγγελιών Πρωτοδικών, Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων σε τριάντα Νομούς.

Αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διεύθυνση Λειτουργίας Δικαστηρίων και Δικαστικών Λειτουργών, Τμήμα Α3, Μεσογείων 96, Τ.Κ. 115 27 - Αθήνα. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του υπουργείου, www.ministryofjustice.gr.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ