ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 28°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

500 προσλήψεις σε έξι διεθνείς αεροπορικές εταιρείες

318 θέσεις στη Lufthansa σε Φρανκφούρτη, Μόναχο, Ντίσελντορφ και Βερολίνο

  • Εργασία
  • 12:05, 10/3/2012

Σημαντικές ευκαιρίες εργασίας παρουσιάζονται στην ελληνική αεροπορική εταιρεία Hermes Airlines και σε έξι ακόμα μεγάλες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες.

Η νεοσύστατη Hermes αναζητά να προσλάβει 130 άτομα, στην πλειονότητά τους αεροσυνοδούς και πιλότους, ενώ έξι πολύ γνωστές αεροπορικές εταιρείες (Delta Air Lines, British Airways, Lufthansa, Ryanair, Easy-Jet, United Airlines) προκηρύσσουν μέσω των ιστοσελίδων τους 500 και πλέον θέσεις για ιπτάμενο προσωπικό, χειριστές και μηχανικούς αεροσκαφών, υπαλλήλους εξυπηρέτησης πελατών και διοικητικά στελέχη. Ακολουθεί η παρουσίαση των εταιρειών και των «ανοιχτών» θέσεών τους από το «Eθνος-Εργασία»:

Delta Air Lines: 95 θέσεις

Η Delta Air Lines αποτελεί τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του κόσμου, βάσει αριθμού επιβατών, μεγέθους στόλου αεροσκαφών και αριθμού προορισμών. Επίσης, η Delta λειτουργεί τη μεγαλύτερη αεροπορική βάση στον κόσμο, στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Hartsfield-Jackson» της Ατλάντα.

Οι θέσεις εργασίας που αναζητά να καλύψει ανέρχονται στις 95 και στην πλειονότητά τους βρίσκονται στην Αμερική. Οι θέσεις κατανέμονται σε διάφορα πεδία, όπως: τις πωλήσεις, τις υπηρεσίες αεροδρομίου, τη διοίκηση (μάρκετινγκ), τη συντήρηση αεροσκαφών (μηχανικοί), τις τεχνικές υπηρεσίες (προγραμματιστές) και φυσικά το πλήρωμα αεροσκαφών (πιλότοι και αεροσυνοδοί).

Ειδικά για τις θέσεις πιλότων οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν πτυχίο πανεπιστημίου, να είναι εγγεγραμμένοι στην Εθνική Αρχή Αεροπορίας (Federal Aviation Administration) των ΗΠΑ και να έχουν στο ενεργητικό τους περισσότερες από 1.200 ώρες πτήσης. Επιπλέον, η ηλικία τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 21 έτη.

Οι αεροπορικές εταιρείες θα προσλάβουν ιπτάμενο προσωπικό, χειριστές - μηχανικούς αεροσκαφών, υπαλλήλους εξυπηρέτησης πελατών και διοικητικά στελέχη
Οι αεροπορικές εταιρείες θα προσλάβουν ιπτάμενο προσωπικό, χειριστές - μηχανικούς αεροσκαφών, υπαλλήλους εξυπηρέτησης πελατών και διοικητικά στελέχη

Oσον αφορά τα βασικά κριτήρια για τις θέσεις των αεροσυνοδών στην Delta, οι υποψήφιοι-ες πρέπει να μην είναι πάνω από 18 χρονών και να έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επισημαίνεται ότι οι προς κάλυψη θέσεις προσωπικού πληρώματος που είναι «ανοιχτές» αυτή τη στιγμή προαπαιτούν γνώση Ιαπωνικών. Πληροφορίες: http://www.deltajobs.net/career_destinations.htm

Lufthansa: 318 θέσεις

Με 100 εκατ. επιβάτες ετησίως, η γερμανική Lufthansa κατέχει τα πρωτεία σε αριθμό επιβατών μεταξύ των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών, ενώ απασχολεί συνολικά περισσότερους από 120.000 εργαζόμενους, 146 εθνικοτήτων.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της ιστοσελίδας της εταιρείας, επί του παρόντος η Lufthansa προτίθεται να καλύψει 318 θέσεις σε όλα τα τμήματά της (εδάφους και αέρος). Πιο συγκεκριμένα, η μητρική εταιρεία και οι θυγατρικές της αναζητούν να προσλάβουν αεροσυνοδούς στη Φρανκφούρτη, το Μόναχο, το Ντίσελντορφ και το Βερολίνο.

Επιπλέον, ζητούνται ταμίες, λογιστές και υπάλληλοι εξυπηρέτησης πελατών (σ.σ. επίγειες θέσεις), καθώς και ασκούμενοι απόφοιτοι πανεπιστημίου που επιχειρούν να κάνουν τα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα σε τομείς όπως η νομική ή η διοίκηση επιχειρήσεων.

Ο διευθυντής ποιοτικού ελέγχου της Hermes Airlines, Θοδωρής Καραμπάτης
Ο διευθυντής ποιοτικού ελέγχου της Hermes Airlines, Θοδωρής Καραμπάτης

Ολες οι θέσεις βρίσκονται κυρίως στη Γερμανία και δευτερευόντως σε γραφεία της γερμανικής εταιρείας στο Γιοχάνεσμπουργκ, τη Σιγκαπούρη, το Δουβλίνο, το Λος Αντζελες και το Τορόντο. Πληροφορίες: https://career.be-lufthansa.com/index.php?language=2

Ryanair

Η Ryanair, με έδρα το Δουβλίνο, αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, η οποία μάλιστα τον Ιούλιο του 2010 έγινε η πρώτη αεροπορική εταιρεία στη Γηραιά Ηπειρο που μετέφερε περισσότερους από επτά εκατομμύρια επιβάτες σε ένα μήνα.

Παρά τις συνεχείς επιθέσεις που δέχεται από τους ανταγωνιστές της αναφορικά με το χαμηλό επίπεδο υπηρεσιών της και τις μεγάλες καθυστερήσεις στις πτήσεις της, η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία αναπτύσσεται συνεχώς και μάλιστα κατά το τρέχον έτος προτίθεται να αγοράσει 28 νέα επιβατικά αεροσκάφη Boeing.

Στην παρούσα φάση η Ryanair απασχολεί συνολικά 8.500 άτομα και προβαίνει συνεχώς σε νέες προσλήψεις προσωπικού σε τρεις κατηγορίες καθηκόντων: α) Πιλότοι, β) Αεροσυνοδοί, γ) Μηχανικοί Αεροσκαφών. Παρακάτω παρατίθενται εν συντομία τα προσόντα που απαιτούνται για κάθε επαγγελματική κατηγορία:

- Πιλότοι: γνώση αγγλικών και τουλάχιστον 3.500 ώρες πτήσης, πτητική άδεια αναγνωρισμένη από την Ε.Ε ή άδεια JAR-FCL.

- Αεροσυνοδοί: γνώση Αγγλικών, ύψος 1,57-1,85 μέτρα, πάνω από 18 χρονών. (Σε περίπτωση που κάποιος-α υποψήφιος επιλεγεί, τότε θα πρέπει να περάσει από εξάμηνη πρακτική εκπαίδευση και στη συνέχεια εντάσσεται στο προσωπικό της εταιρείας). Οι θέσεις βρίσκονται σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο και Σουηδία.

- Μηχανικοί αεροσκαφών: άριστη γνώση Αγγλικών, πιστοποίηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας Αεροπορίας (Part 66 B1, ιδιαίτερα για Boeing 737 NG). Οι θέσεις βρίσκονται σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία και Νορβηγία. Πληροφορίες: http://www.ryanair.com/en/careers/job

United Αirlines: 151 θέσεις  

Η United Αirlines συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες και ιστορικότερες αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως, με τον αριθμό των υπαλλήλων της να προσεγγίζει τα 100.000 άτομα. Επί του παρόντος αναζητά την πλήρωση συνολικά 151 θέσεων στις εξής επαγγελματικές κατηγορίες: α) Διοικητικό Τμήμα (7 θέσεις), β) Πτητικές υπηρεσίες σε γραφεία της εταιρείας (48 θέσεις), γ) Πρακτική άσκηση (12 θέσεις), δ) Επαγγελματικές και Τεχνικές θέσεις (78), ε) Εποχικές-Εκτακτες θέσεις (6 θέσεις).

Πέραν των παραπάνω θέσεων, η αμερικάνικη εταιρεία ψάχνει για αεροσυνοδούς, που να είναι τουλάχιστον 21 χρονών, να έχουν ύψος μεταξύ 1,52-1,92 και να έχουν εργασιακή προϋπηρεσία σε τμήμα εξυπηρέτησης πελατών.

Οι υποψήφιοι θα παρακολουθήσουν (δωρεάν) μαθήματα εκπαίδευσης διάρκειας πεντέμισι εβδομάδων στο Χιούστον και στη συνέχεια θα τοποθετηθούν σε αεροπορικές βάσεις της εταιρείας στα αεροδρόμια του Κλίβελαντ, του Χιούστον και της Νέας Υόρκης. Πληροφορίες: http://www.united.com/page/middlepage/0,6998,1383,00.html?jumpLink=%2Femployment

27 «ανοιχτές» θέσεις στην British Airways

Με σχεδόν τριπλάσια καθαρά κέρδη σε σχέση με το περσινό οικονομικό έτος (582 εκατ. ευρώ έναντι 212 εκατ. ευρώ) έκλεισε η χρονιά για τη μεγαλύτερη βρετανική αεροπορική εταιρεία, την British Airways (B.A.), γεγονός που αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στη συγχώνευσή της με την ισπανική Iberia στις αρχές του 2011.

Η συγχώνευση των δύο ευρωπαϊκών εταιρειών είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία της τρίτης σε μέγεθος εισοδήματος αεροπορικής εταιρείας παγκοσμίως και δεύτερης στην Ευρώπη με την ονομασία International Airlines Group. Ωστόσο, οι δύο εταιρείες συνεχίζουν να λειτουργούν διατηρώντας τις δικές τους ονομασίες.

Η B.A. προκηρύσσει στην παρούσα φάση την κάλυψη 27 «ανοιχτών» θέσεων, οι οποίες βρίσκονται κατά κύριο λόγο στην Αγγλία.

Οι περισσότερες θέσεις αφορούν μηχανικούς αεροσκαφών, μηχανικούς υπολογιστών, οικονομικούς αναλυτές και ιπτάμενο προσωπικό (αεροσυνοδοί).

Πληροφορίες: http://www.britishairwaysjobs.com/baweb1/tpl_ba01.asp?newms=se

35 υπάλληλοι στην Easy-Jet

«Τόσο φτηνό [το εισιτήριο] όσο ένα παντελόνι τζιν» ήταν το μότο της Easy-Jet το 1995 - έτος ίδρυσής της από τον Ελληνοκύπριο επιχειρηματία Στέλιο Χατζηιωάννου. Λίγοι μπορούσαν να φανταστούν ότι η Easy-Jet, με έδρα το Λονδίνο, μετά από δεκαεπτά χρόνια θα είχε μετατραπεί από μία μικρή εταιρεία εσωτερικών πτήσεων σε έναν πραγματικό κολοσσό που απασχολεί 8.000 εργαζομένους και πραγματοποιεί πτήσεις σε 130 αεροδρόμια 30 χωρών.

Η Easy-Jet προχωρεί συνεχώς σε προσλήψεις, με τις διαθέσιμες θέσεις στην ιστοσελίδα της να φτάνουν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή τις 35. Οι θέσεις διαμοιράζονται μεταξύ των τριών μεγάλων αεροδρομίων της Αγγλίας: το Χίθροου, το Γκάτγουικ και το Λούτον. Εκτός από πιλότοι και αεροσυνοδοί ζητούνται και στελέχη οικονομικών, ανθρώπινων πόρων, προγραμματισμού και τεχνολογίας πληροφοριών.

Πληροφορίες: http://www.easyjetcareers.com/current-vacancies/  

4.000 αεροσυνοδοί στην Emirates

Η αεροπορική εταιρεία Emirates, με έδρα το Ντουμπάι, θα προβεί στην πρόσληψη 4.000 αεροσυνοδών μέσα στο 2012, όπως πρόσφατα ανακοίνωσε.

Οι υποψήφιοι-ες θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους και να μιλούν σε ικανοποιητικό επίπεδο την αγγλική γλώσσα.

Η Emirates, στο πλαίσιο εύρεσης νέου προσωπικού, διοργανώνει συνεχώς «Ημέρες Καριέρας» σε διάφορα μέρη του κόσμου. Μάλιστα, μια τέτοια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με όλες τις θέσεις που προκηρύσσει η Emirates, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες: www.emirates.com/gr, www.emiratesgroupcareers.com.

 

130 ιπτάμενους ζητεί η Hermes Airlines

Σε 130 προσλήψεις ιπτάμενου προσωπικού πρόκειται να προχωρήσει η Hermes Airlines το αμέσως προσεχές διάστημα, αυξάνοντας το προσωπικό της κατά 40% μέσα σε μόλις δέκα μήνες από την ίδρυσή της.

«Η εταιρεία σκοπεύει να προχωρήσει άμεσα σε 130 προσλήψεις, κυρίως αεροσυνοδών και πιλότων, ώστε να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες της», λέει στο «Εθνος-Εργασία» ο κύριος Θοδωρής Καραμπάτης, διευθυντής ποιοτικού ελέγχου της Hermes Airlines. Είναι χαρακτηριστικό ότι για την προσεχή καλοκαιρινή σεζόν η εταιρεία θα πραγματοποιήσει 2.300 πτήσεις από Γαλλία προς Ελλάδα, όταν οι πτήσεις του αντίστοιχου περσινού διαστήματος ήταν περίπου οι μισές.

Ωστόσο, τα πτητικά σχέδια της Hermes, που έχει ως κύριο μέτοχο τη γαλλική αεροπορική εταιρεία Air Mediterranee, επεκτείνονται και πέραν των ευρωπαϊκών συνόρων. «Η Air Mediterranee επιχειρεί μέσω της Hermes να κάνει ένα «άνοιγμα» προς τη Ρωσία και το Ισραήλ, χώρες στις οποίες η γαλλική εταιρεία δεν έχει δικαίωμα πτήσεων», αναφέρει ο κ. Καραμπάτης. «Η εξάπλωση της εταιρείας σε νέους προορισμούς δημιουργεί, όπως είναι αντιληπτό, ανάγκη για αύξηση του προσωπικού της», συμπληρώνει ο ίδιος. Η πλειοψηφία των θέσεων αφορά το πλήρωμα καμπίνας και οι υποψήφιοι πρέπει απαραιτήτως να γνωρίζουν Γαλλικά. Ειδικά για τις θέσεις αεροσυνοδών, δεκτοί θα γίνουν και υποψήφιες-οι οι οποίοι δεν έχουν εκπαιδευτεί σε αντίστοιχες θέσεις, καθώς η εταιρεία προτίθεται να αναλάβει εξ ολοκλήρου την εκπαίδευσή τους.

Σχετικά με την πληροφορία που διέρρευσε την προηγούμενη εβδομάδα και έφερνε την Air Mediterranee να προτρέπει υπαλλήλους της που τελούν υπό τον κίνδυνο απόλυσης να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για πρόσληψη στη θυγατρική της Hermes, με μειωμένους μισθούς κατά 30%, ο κ. Καραμπάτης σχολιάζει: «Η απόφαση της μητρικής εταιρείας να προχωρήσει σε απολύσεις δεν συνδέεται με τις προσλήψεις που επιχειρούμε ως Hermes. Είμαστε μία ελληνική εταιρεία με πολυεθνικό προσωπικό και δίνουμε προτεραιότητα στους Ελληνες εργαζόμενους, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι οι θέσεις μας απευθύνονται αποκλειστικά σε αυτούς. Αναζητούμε τους κατάλληλους ανεξαρτήτως εθνικότητας».

Να σημειωθεί ότι η Ηermes Airlines διαθέτει προς το παρόν τέσσερα αεροσκάφη και το σύνολο του προσωπικού της μετά και τις 130 προσλήψεις αναμένεται να φτάσει τα 300 άτομα. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις «ανοιχτές» θέσεις της αεροπορικής εταιρείας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 211 0172672-4, 210 9939750 ή να στέλνουν mail στην ηλ. διεύθυνση: admin@hermesairlines.gr. 

 Δημήτρης Σκλαβενίτης

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ