ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ
19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 26°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ανοιχτές θέσεις πρακτικής στην Ευρωπαϊκή Ενωση

Τα προγράμματα αφορούν νέους πτυχιούχους και κατόχους μεταπτυχιακών 

  • Εργασία
  • 12:05, 1/9/2012

Σε νέους επαγγελματίες από την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη απευθύνεται το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης «Junior Professionals in Delegations» που οργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και αναμένεται να ξεκινήσει αρχές του νέου χρόνου. Το πρόγραμμα αφορά νέους με τουλάχιστον μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (Master) και θα δώσει τη δυνατότητα σε 54 υποψηφίους, οι δύο εκ των οποίων θα είναι Ελληνες, να εργαστούν σε πολιτικά τμήματα των Αντιπροσωπειών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η κάθε θέση πρακτικής στις Μόνιμες Αντιπροσωπείες θα έχει διάρκεια εννέα μηνών, με δυνατότητα ανανέωσης για εννιά ακόμα μήνες το πολύ.

Οι μηνιαίες αποδοχές των ασκούμενων θα κυμαίνονται μεταξύ 2.300-3.000 ευρώ ανάλογα με τη θέση εκπαίδευσης, ενώ θα παρέχονται επίσης δαπάνες για ταξίδια, διαμονή και ασφάλιση. Η υποβολή των αιτήσεων θα διαρκέσει έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2012 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν τις αιτήσεις τους (η φόρμα των αιτήσεων βρίσκεται στην ιστοσελίδα: http://eeas.europa.eu/delegations/jed/index_en.htm ) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: admin@rp-grece.be.

Η Επιτροπή των Περιφερειών (CoR) -»η φωνή των περιφερειών και των δήμων της Ευρωπαϊκής Ενωσης»- προσφέρει θέσεις πρακτικής άσκησης πεντάμηνης διάρκειας σε τμήματά της στις Βρυξέλλες. Τα αντικείμενα εργασίας των θέσεων πρακτικής θα σχετίζονται με προγράμματα της Επιτροπής σε τομείς όπως: η απασχόληση, η επαγγελματική κατάρτιση, η οικονομική και κοινωνική συνοχή, η υγεία, η παιδεία, το περιβάλλον, η ενέργεια κ.λπ. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν και Ελληνες πτυχιούχοι που να γνωρίζουν πολύ καλά αγγλικά ή γαλλικά. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα λαμβάνουν μηνιαία αποζημίωση ύψους 1.000 ευρώ μηνιαίως.

Το πρόγραμμα διεξάγεται δύο φορές τον χρόνο: από 16 Φεβρουαρίου μέχρι τις 15 Ιουλίου (για τη θερινή περίοδο) και από 16 Σεπτεμβρίου μέχρι 15 Φεβρουαρίου (για τη χειμερινή περίοδο).

Στην παρούσα φάση, αιτήσεις γίνονται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου για τις θέσεις πρακτικής της ερχόμενης θερινής περιόδου. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων πραγματοποιείται μέσω της ιστοσελίδας: https://trainee.cor.europa.eu/Form.aspx?m= i&culture=en.

Πεντάμηνη άσκηση
Στο μεταξύ, «ανοικτές» παραμένουν μέχρι τις 31 Αυγούστου οι ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για τις θέσεις πρακτικής άσκησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο της Ευρώπης και στον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή, που παρουσίασε αναλυτικά το «Εθνος-Εργασία» στο προηγούμενο τεύχος του.

Επιγραμματικά: Οι θέσεις πρακτικής άσκησης (3-5 μήνες) στην Επιτροπή αφορούν πτυχιούχους πανεπιστημίου που θα απασχοληθούν σε διάφορες διοικητικές και μεταφραστικές υπηρεσίες. Πληροφορίες: http://ec.europa.eu/stages/index_en.htm.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης δίνει τη δυνατότητα σε 80 φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο μαθημάτων των πανεπιστημιακών σπουδών τους να πραγματοποιήσουν πεντάμηνη πρακτική άσκηση στις τάξεις του. Πληροφορίες: http://www.consilium.europa.eu/contacts/traineeships-office/paid-traineeships.aspx?lang=en. 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ