ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΕΜΠΤΗ
17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 31°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Οι τριαντάρηδες του «Κάπλινγκ» στο... μικροσκόπιο

Γνωρίστε τα έξι πρόσωπα που αποτελούν την παρέα του... ελληνικού «Κάπλινγκ»

  • TV EΘΝΟΣ
  • 13:33, 7/12/2007

Μετά τις ερωτικές δραματικές σειρές, που είχαν πάντα τον πρώτο λόγο στην ελληνική τηλεόραση και κρατούσαν τη μερίδα του λέοντος στο πράιμ τάιμ, τα τελευταία χρόνια η τηλεοπτική τάση δείχνει πως πια τα τηλεοπτικά σκήπτρα κρατούν οι κωμωδίες.

Οι κωμωδίες είναι αυτές που λατρεύονται από τον κόσμο, οι κωμωδίες είναι αυτές που κάνουν τις τηλεθεάσεις να χτυπούν κόκκινα, οι κωμωδίες είναι αυτές που σε... κλείνουν ακόμα και στο σπίτι, γιατί δεν θες να χάσεις ούτε ένα επεισόδιο...

Και όλο αυτό γιατί; Ισως γιατί το γέλιο έχει αρχίσει να εμφανίζεται όλο και πιο σπάνια στην καθημερινότητά μας;

Οι κωμωδίες, λοιπόν, είναι το βασικό συστατικό κάθε χρόνο σε κάθε κανάλι για να... δέσει η τηλεοπτική συνταγή και αυτό το συστατικό χρησιμοποιήθηκε και φέτος.

Μάλιστα, από σεζόν σε σεζόν, εκτός από τις κλασικές, οικογενειακές κωμωδίες, όλο και περισσότερο γίνονται μόδα οι φρέσκιες, νεανικές κωμωδίες που προσπαθούν να μιλήσουν τη γλώσσα των νέων, που προσπαθούν να αγγίξουν τα προβλήματα τους, που προσπαθούν να ασχοληθούν με τις ανησυχίες των νέων...

Ετσι, μετά τους «Singles» και τα «Υπέροχα Πλάσματα», ακόμα μία νεανική σειρά ήρθε να προστεθεί μόλις πριν από δύο εβδομάδες στο «τηλε-μενού» μας.

Και αν νομίζετε πως πρόκειται για μία οποιαδήποτε σειρά, απατάσθε... Οχι, δεν έχουμε να κάνουμε με μια σειρά ό,τι κι ό,τι, αλλά με μια σειρά από... τζάκι, με διεθνείς συστάσεις! Αυτή η σειρά δεν είναι άλλη από το «Κάπλινγκ» του ΑΝΤ1.

Πρόκειται για βραβευμένη, πρωτοποριακή και μοντέρνα σειρά του BBC, που σημειώνει στο εξωτερικό τεράστια επιτυχία. Το «Κάπλινγκ» έχει τιμηθεί με δύο βραβεία, με το βραβείο καλύτερης κωμικής σειράς, «Βritish Comedy Αwards» το 2003 και με το «Silver Rose, Μontreux» το 2001.

Εξι σύγχρονοι 30άρηδες, τρεις άντρες και τρεις γυναίκες, αποτελούν την παρέα του «Κάπλινγκ». Εξι χαρακτήρες τελείως διαφορετικοί μεταξύ τους, που συνδέονται όμως όχι μόνο με βαθιά φιλία αλλά και με πολύ ισχυρή χημεία... σε σημείο ερωτικό! Στη ζωή και στις αποκαλυπτικές συζητήσεις τους κυριαρχεί το σεξ και μοιράζονται μαζί μας ερωτικές εμπειρίες, επιθυμίες μέχρι και τις φαντασιώσεις τους.

Μέσα από την πείρα και το πνεύμα των ώριμων τριαντάρηδων, το «Κάπλινγκ» ανακαλύπτει την εφηβική πλευρά, που παραμένει επίμονα ζωντανή στις ερωτικές σχέσεις των περισσότερων ανθρώπων.

Μάλιστα, ο δημιουργός της σειράς, Στίβεν Μόφατ, έχει αποκαλύψει σε συνεντεύξεις του ότι εμπνεύστηκε το κεντρικό πρωταγωνιστικό ζευγάρι από τον εαυτό του και τη γυναίκα του. Οπως χαρακτηριστικά είπε, «είναι η ζωή μας σαν να τη διηγείται ένας μεθύστακας», ενώ έχει πει προσπαθώντας να ερμηνεύσει το «μυστικό της επιτυχίας» αυτής της δουλειάς: «Το Κάπλινγκ παρουσιάζει από πολλές παράλληλες και διαφορετικές σκοπιές τα θέματα που απασχολούν τους σύγχρονους τριαντάρηδες. Η αφήγηση κινείται σε πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις, με ιστορίες ανεξάρτητες μεταξύ τους που όμως συνδέονται κατά κάποιον τρόπο. Αυτός ο αντισυμβατικός τρόπος προσέγγισης των ερωτικών ζητημάτων είναι και η ιδιαιτερότητα του Κάπλινγκ σε σχέση με άλλες κωμικές σειρές. Φυσικά ήταν πολύ δύσκολο να το πετύχουμε.

Οι χαρακτήρες της σειράς λένε χωρίς ντροπή πράγματα που όλοι οι άνδρες και οι γυναίκες σκέφτονται, αλλά δεν τα ομολογούν...

Πολλά ζευγάρια μου λένε ότι έχουν ζήσει αρκετά από τα στιγμιότυπα που παρακολουθούν στη σειρά. Η αλήθεια είναι ότι οι ιστορίες είναι σε μεγάλο βαθμό αυτοβιογραφικές. Τόσο εγώ, όσο και η γυναίκα μου, που είναι και παραγωγός της σειράς, αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας σε κάποια επεισόδια του «Κάπλινγκ». Το ίδιο και πολλοί φίλοι μας. Μάλιστα, ο ένας από τους χαρακτήρες είμαι πράγματι εγώ, σε πιο νεαρή ηλικία.

Η ιδέα που θέλησα να εξερευνήσω στο Κάπλινγκ ήταν η εξής: Οταν δύο άνθρωποι σμίγουν, κουβαλούν μαζί τους και πολλούς άλλους - πρώην, κολλητούς κλπ. Μια μικρή κοινωνία σχηματίζεται γύρω από το ζευγάρι. Και καταλήγεις να κάνεις παρέα με ανθρώπους που, κάτω από άλλες συνθήκες, μπορεί και να τους απεχθανόσουν...».

Την προσαρμογή του σεναρίου αλά... ελληνικά έχει αναλάβει η Τίνα Καμπίτση και τη σκηνοθεσία ο Στέφανος Κοντομάρης. Παίζουν οι Μάριος Αθανασίου, Γιώργος Χρανιώτης, Κώστας Κάππας, Αντα Λιβιτσάνου, Λήδα Ματσάγγου και Ζωή Ναλμπάντη, ενώ σε πολλά από τα επεισόδια της σειράς γνωστοί ηθοποιοί εμφανίζονται σε ρόλους γκεστ.

Και αν δεν έχετε γίνει ακόμα φαν της σειράς, σας κάνουμε τις... συστάσεις:

Μάρκος (Γιώργος Χρανιώτης)
Ο καλύτερος φίλος του Στέφανου. Το σεξ και γενικά κάθε συναναστροφή με γυναίκα τον αγχώνει τρομερά και του προκαλεί μεγάλη ανασφάλεια και αμηχανία, με αποτέλεσμα να κάνει πάντα «χαζομάρες» και να τρομάζει τις γυναίκες που του αρέσουν. Εχει πάντα να διηγηθεί απίστευτα περιστατικά στους υπόλοιπους. Οι αντιλήψεις και οι θεωρίες του για τη ζωή, τις σχέσεις και το σεξ είναι τελείως ανορθόδοξες, ενώ συχνά δημιουργεί δικές του λέξεις! Στην ουσία ο Μάρκος είναι ένα μεγάλο παιδί.

Τίνα (Λήδα Ματσάγγου)
Αισθητικός. Η καλύτερη φίλη της Αννας. Οντας τρομερά ανασφαλής, έχει «κόλλημα» με την εμφάνισή της και το σώμα της. Την πανικοβάλλει το πέρασμα του χρόνου και η φυσική φθορά που αυτός φέρνει πάνω της, γι αυτό αποφεύγει τις γκριμάτσες. Ανησυχεί για το μέλλον: θα καταφέρει να βρει άντρα και να κάνει οικογένεια πριν να είναι πολύ αργά; Η ανασφάλειά της αυτή πολλές φορές την οδηγεί να κάνει πράγματα που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα έκανε...

Πάρης (Κώστας Κάππας)
Ο πρώην της Αννας και ο playboy της παρέας. Cool, λιγομίλητος, καθόλου «σύνθετος» σαν προσωπικότητα, με μεγάλη αυτοπεποίθηση και επιτυχία στις γυναίκες, εξαιρετικά «προικισμένος» από τη φύση. Δίνει την εντύπωση ότι αντιμετωπίζει τις γυναίκες σαν «αντικείμενα» και έχει περιστασιακές σχέσεις μαζί τους.

Στέφανος (Μάριος Αθανασίου)
Αν και έχει πάντα τις καλύτερες προθέσεις, στα ερωτικά του τα κάνει πάντα θάλασσα... Αιτία είναι η αμηχανία του στις σχέσεις του με τις γυναίκες και το γεγονός ότι σκέφτεται υπερβολικά πριν μιλήσει. Προσπαθώντας να αποφύγει την καταστροφή, αυτήν ακριβώς προκαλεί... Καταλήγει να κάνει «γκάφες» και να φαίνεται τελείως ανώριμος. Τελικά όμως καταφέρνει σε γενικές γραμμές να τα πηγαίνει καλά με τις γυναίκες, καθώς είναι τρυφερός και υποχωρητικός.

Αννα (Αντα Λιβιτσάνου)
Μάλλον η πιο φυσιολογική της παρέας. Προσγειωμένη, ανοιχτόμυαλη, εξωστρεφής, με αυτοπεποίθηση στις σχέσεις της με τους άντρες και το σεξ. Εχει το πάνω χέρι στη σχέση της με τον Στέφανο και, παρόλο που εκνευρίζεται συχνά μαζί του, δεν μπορεί να του κρατήσει κακία, γιατί εκείνος είναι πολύ γλυκός και τρυφερός μαζί της.

Τζένη (Ζωή Ναλμπάντη)
Η πρώην του Στέφανου και η πιο «τρελή» της παρέας. Πάντα σε υπερένταση, θέλει και επιδιώκει με κάθε τρόπο να είναι το επίκεντρο της προσοχής. Λέει ανοιχτά αυτό που σκέφτεται και, παρόλο που ξέρει τι ικανοποιεί τους άντρες στο σεξ, συχνά γίνεται ενοχλητική και φορτική, με αποτέλεσμα να τους απωθεί.

Τι θα δείξει το μέλλον

Και για να είστε καλά... διαβασμένοι, πάρτε μία μικρή γεύση από το τι έχει γίνει μέχρι τώρα, αλλά και από το τι θα γίνει παρακάτω...

Ο Στέφανος κι ο κολλητός του, ο Μάρκος, πηγαίνουν στο μπαρ, όπου ο Στέφανος σκοπεύει να χωρίσει την Τζένη, με την οποία έχει μακροχρόνια σχέση. Ταυτόχρονα η Αννα και η κολλητή της, η Τίνα, πάνε στο ίδιο μπαρ για να συναντήσουν τον φίλο της Αννας. Φτάνοντας λοιπόν εκεί, ο Στέφανος βρίσκει την Τζένη, που χρόνια τώρα δεν τον αφήνει να τη χωρίσει με τίποτα και ξεκινά τη νέα προσπάθεια χωρισμού!

Η Αννα βρίσκεται με τον Πάρη, με τον οποίο μέχρι τώρα ευχαριστιόταν «σεξ με λίγη κουβέντα». Αυτός θέλει να χαλαρώσουν λίγο τη σχέση τους. Αυτή δεν ήξερε ότι είχαν σχέση! Μα όταν αποδεικνύεται ότι και οι δυο ήταν άπιστοι, φαίνεται πως ό,τι κι αν είχαν, έχει τελειώσει... Οταν ο Στέφανος πέφτει πάνω στην Αννα, οι ζωές τους, οι ζωές των κολλητών τους αλλά και των πρώην τους θ ανατραπούν ριζικά...

Ο Στέφανος κομπλάρει εντελώς όταν μιλάει με την Αννα στο τηλέφωνο και ζητάει συμβουλές από τον Μάρκο και τον Πάρη στο μπαρ. Η Αννα τον έχει καλέσει για φαγητό στο σπίτι της το βράδυ κι ο Στέφανος πρέπει να προετοιμαστεί και να χαλαρώσει, για να μην κομπλάρει πάλι. Καθώς ο Μάρκος δίνει συμβουλές στον Στέφανο για τα προκαταρκτικά, δεν έχει ιδέα ότι η Αννα κρυφακούει τα πάντα!

Στο μεταξύ ο Πάρης προτείνει στην Τίνα να βγουν. Εκείνη νιώθει ότι δεν της κάνει το απαραίτητο ερωτικό «κλικ», μέχρι που η Αννα της αποκαλύπτει ότι ο Πάρης είναι ιδιαίτερα «προικισμένος»!!

Λίγο πιο κει, προς έκπληξη όλων, η Τζένη εμφανίζεται με τον Χριστόφορο, έναν συνειδητοποιημένο γκέι.

Η Τζένη ζητά από τον Στέφανο να τη συνοδέψει στην κηδεία της θείας της. Η παρέα μαζεύεται και στην κηδεία γίνεται χαμός!

Ο Μάρκος γνωρίζει μια κοπέλα που του αρέσει -την οποία μάλιστα υποδύεται εκτάκτως η Αννα Δημητρίεβιτς-, αλλά έχει πρόβλημα συνεννόησης γιατί εκείνη είναι ξένη! Μη μπορώντας να κάνει κάτι άλλο, ο Μάρκος αφήνει τη γλώσσα του σώματος να τους οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα... Αλλά... ακόμα και τα σώματά τους μάλλον δεν μιλούν την ίδια γλώσσα!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ