ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ
26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 29°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αποστάσεις από Αλογοσκούφη

Αίσθηση προκάλεσε η αποστασιοποίηση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη από το θέμα που έχει προκύψει με τα περιουσιακά στοιχεία του γιου του προέδρου του Αρείου Πάγου, Ρωμύλου Κεδίκογλου.

  • ΕΘΝΟΣ
  • 11:59, 13/5/2007

Αίσθηση προκάλεσε η αποστασιοποίηση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη από το θέμα που έχει προκύψει με τα περιουσιακά στοιχεία του γιου του προέδρου του Αρείου Πάγου, Ρωμύλου Κεδίκογλου. Σε αντίθεση με τα περισσότερα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη που κάλυψαν πλήρως τον ανώτατο δικαστικό, ο κ. Αλογοσκούφης απέφυγε να πάρει θέση για το θέμα παραπέμποντας στους ελέγχους που διενεργούν οι αρμόδιες αρχές. Η σιωπή είναι χρυσός...

Πάντως ο υπουργός Οικονομίας έχει να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο «αγκάθι» με τους δικαστικούς, καθώς διεκδικούν αναδρομικά ύψους δύο δισ. ευρώ από το Δημόσιο. Το θέμα είναι σε εξέλιξη και στο παρασκήνιο γίνονται προσπάθειες για να κατεβάσουν οι δικαστικοί τον πήχη των αξιώσεών τους και να δεχτούν να εισπράξουν τα ποσά σε βάθος χρόνου. Φαίνεται, ωστόσο, ότι η σχέση του Γιώργου Αλογοσκούφη με το δικαστικό σώμα δεν είναι και τόσο αρμονική, αφού θεωρεί ότι οι συνεχείς αποφάσεις των δικαστηρίων για καταβολές αναδρομικών ναρκοθετούν την οικονομική πολιτική. Γι αυτό άλλωστε πρότεινε, στην επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, να καταργηθεί το δικαίωμα των μισθοδικείων να επιδικάζουν μισθολογικές διαφορές.

Μαθαίνουμε ότι ο υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας... κοιμάται πιο ήσυχα τις τελευταίες ημέρες μετά την ύφεση που παρουσιάζει το σκάνδαλο των ομολόγων. Βεβαίως υπάρχει ακόμα η εκκρεμότητα επιστροφής του ομολόγου των 280 εκ. ευρώ στο Δημόσιο -που η εμπλοκή του σίγουρα συνδέεται με τις μίζες-, αλλά ο υφυπουργός το έριξε ήδη σε προεκλογικές δραστηριότητες. Συχνά -πυκνά ανακοινώνει εισοδηματικές ενισχύσεις και αποζημιώσεις σε διάφορες κοινωνικές ομάδες.

ηΜε το «καλημέρα» ανέλαβε δράση ο νέος υπουργός Απασχόλησης, Βασίλης Μαγγίνας. Μάθαμε ότι άρχισε ήδη η πλήρης... «απο-Τσιτουριδοποίηση» του υπουργείου, τόσο σε επίπεδο προσώπων όσο και σε επίπεδο νομοθετικών παρεμβάσεων, καθώς τροποποιούνται ήδη διατάξεις του προηγούμενου υπουργού για τη στελέχωση και τη λειτουργία των ασφαλιστικών ταμείων. Προς το παρόν έστειλε τελεσίγραφο στα Ταμεία να υποβάλουν αμέσως προϋπολογισμούς.

Το μεγάλο όνειρο να μετατραπεί ο ΣΕΒ σε πανεθνικό εργοδοτικό όργανο δεν περπατά, γιατί σκοντάφτει στον Σύνδεσμο Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, αλλά και στους τουριστικούς επιχειρηματικούς φορείς, που δεν επιθυμούν να μεταβιβάσουν αρμοδιότητες και εξουσία στο «κλαμπ» της οδού Ξενοφώντος.

Οσο για την αλλαγή του ονόματος, μάλλον κρίνεται ανεδαφική στην παρούσα φάση, αφού κάποιοι ήθελαν να τη συνδυάσουν με μεγαλεία και διεύρυνση.

Η «Ρομπέν» της αγοράς
Είχε καιρό να εμφανιστεί το δίδυμο των «Ρομπέν της αγοράς», οι κ. Δημήτρης Σιούφας και Γιάννης Παπαθανασίου. Με αφορμή τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για τον πληθωρισμό του Απριλίου, η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία επαίρεται για το κυβερνητικό επίτευγμα μείωσης του πληθωρισμού στο 2,5% και επιτίθεται στους επικριτές της κυβέρνησης.

Αν πάρουμε μετρητοίς τις δηλώσεις των Σιούφα - Παπαθανασίου, η ακρίβεια κατατροπώθηκε και οι κερδοσκόποι εξοβελίστηκαν.

Είναι καταφανές πλέον ότι οι υπουργοί όχι μόνο δεν πηγαίνουν στις λαϊκές και στα σούπερ μάρκετ, αλλά δεν κοιτούν έξω από τα «φιμέ τζάμια» των αυτοκινήτων τους, για να διαπιστώσουν ότι τα καύσιμα είναι σταθερά απογειωμένα.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ