• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου«Το Κίεβο θέλει πραγματική ειρήνη: Συνομιλία Ζελένσκι με Γουίτκοφ και Κούσνερ - Τα επόμενα βήματα για την ειρήνηΜουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
δημοφιλές τώρα: Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για...
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   15.04.2025 12:55 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Δασμοί Τραμπ: Οι σκέψεις της κινεζικής ηγεσίας

Δασμοί Τραμπ: Αντεπίθεση της Κίνας – Εντολή στις αεροπορικές να παγώσουν τις παραλαβές Boeing

Η Κίνα σκέφτεται επίσης να βοηθήσει τις αεροπορικές εταιρείες που μισθώνουν αεροπλάνα Boeing και τώρα αντιμετωπίζουν υψηλότερο κόστος, πρόσθεσαν οι πηγές

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Boeing (AP)
Boeing (AP)

Η Κίνα διέταξε τις αεροπορικές της εταιρείες να σταματήσουν να παραλαμβάνουν άλλα αεροσκάφη Boeing. Αυτό είναι η απάντηση στην απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλουν δασμούς 145% στα κινεζικά προϊόντα, ανέφερε το Bloomberg επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οικονομία | 15.04.2025 07:47
Εορταστικό ωράριο Πάσχα 2025: Τι ώρες κλείνουν καταστήματα και σουπερ μάρκετ σήμερα
Οικονομία | 15.04.2025 11:53
ΟΠΕΚΕΠΕ: Απεργία τη Μεγάλη Τετάρτη, ημέρα πληρωμής - Ο προγραμματισμός

Δασμοί Τραμπ: Οι σκέψεις της κινεζικής ηγεσίας

Το δημοσίευμα ανέφερε επίσης ότι η Κίνα ζήτησε από τις αεροπορικές της εταιρείες να μην αγοράζουν εξαρτήματα ή εξοπλισμό αεροσκαφών από αμερικανικές εταιρείες. Επιπλέον, η κινεζική κυβέρνηση σκέφτεται να βοηθήσει τις αεροπορικές εταιρείες που νοικιάζουν αεροπλάνα Boeing και τώρα αντιμετωπίζουν υψηλότερο κόστος, ανέφερε η είδηση του Bloomberg.

Η έκθεση ανέφερε ότι οι αμερικανικοί δασμοί θα υπερδιπλασιάσουν την τιμή των αεροσκαφών και των εξαρτημάτων αμερικανικής κατασκευής, καθιστώντας την αγορά αεροσκαφών της Boeing πολύ ακριβή για τις κινεζικές αεροπορικές εταιρείες.

Η Κίνα σκέφτεται επίσης να βοηθήσει τις αεροπορικές εταιρείες που μισθώνουν αεροπλάνα Boeing και τώρα αντιμετωπίζουν υψηλότερο κόστος, πρόσθεσαν οι πηγές.

Αυτή η αυξανόμενη σύγκρουση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου έχει φέρει την Boeing σε δύσκολη θέση. Ωστόσο, η κατάσταση εξακολουθεί να εξελίσσεται και θα μπορούσε να αλλάξει γρήγορα. Στο παρελθόν, ο Τραμπ έχει πάρει πίσω ορισμένους αμερικανικούς δασμούς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στα iPhones της Apple που κατασκευάζονται στην Κίνα.

Το δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι περίπου 10 αεροσκάφη Boeing 737 Max ετοιμάζονται να ενταχθούν στους στόλους των κινεζικών αεροπορικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων από δύο για τις China Southern Airlines, Air China και Xiamen Airlines, σύμφωνα με την Aviation Flights Group. Ορισμένα από αυτά τα αεροπλάνα είναι σταθμευμένα κοντά στο εργοστάσιο της Boeing στο Σιάτλ, ενώ άλλα βρίσκονται σε ένα κέντρο φινιρίσματος στο Zhoushan της ανατολικής Κίνας, όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα του ομίλου.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι ορισμένα από αυτά τα αεροπλάνα ενδέχεται να έχουν ήδη ολοκληρώσει τη γραφειοκρατία και τις πληρωμές τους πριν από την έναρξη των νέων δασμών της Κίνας, που ανακοινώθηκαν στις 11 Απριλίου, στις 12 Απριλίου. Σε αυτά τα αεροσκάφη μπορεί να επιτραπεί ακόμη η είσοδος στην Κίνα, ανάλογα με την κατάσταση, δήλωσαν ορισμένες πηγές.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας δεν απάντησε σε αίτημα σχολιασμού που της διαβιβάστηκε με φαξ. Η Boeing επίσης δεν έκανε κανένα σχόλιο. Η China Southern, η Air China και η Xiamen Airlines δεν απάντησαν επίσης σε ερωτήσεις.

Διαβάστε ακόμη

«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές

«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου

«Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ

Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • αεροπλάνο
  • Κίνα
  • αεροσκάφος
  • Boeing
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr