ΣΥΡΙΖΑ: Νέα σκληρή κόντρα για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για το συνέδριο και τις υποψηφιότητες
Νίκος ΣβέρκοςΝέα εστία αντιπαράθεσης ανάμεσα στην πλευρά Κασσελάκη και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε με αφορμή την Επιτροπή Δεοντολογίας. Από το περιβάλλον του πρώην προέδρου του κόμματος διακινείται η πληροφορία πως η Επιτροπή σε συνεδρίασή της αποφάσισε πως το συνέδριο είναι αυτό που θα κρίνει την τύχη των κατατεθειμένων υποψηφιοτήτων, ήτοι και την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη.
Ουσιαστικά αυτό που «διαρρέεται» από την πλευρά Κασσελάκη συνιστά ανατροπή της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής για αποκλεισμό του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από την κούρσα της εκλογής του επόμενου προέδρου στην Κουμουνδούρου.
Ωστόσο, η πληροφορία αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας. «Η επιτροπή συνεδρίασε χωρίς απαρτία και χωρίς ημερήσια διάταξη» ανέφερε μιλώντας στο ethnos.gr το μέλος της Επιτροπής, Στέλιος Παππάς, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υφίσταται τέτοια απόφαση.
Στελέχη του κόμματος σημείωναν άλλωστε πως η Επιτροπή, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του, είναι αναρμόδια να κρίνει τις διατάξεις του καταστατικού, καθώς αποκλειστική αρμοδιότητά της είναι να κρίνει τις συμπεριφορές των μελών του κόμματος και όχι να ερμηνεύει τις καταστατικές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ.
- Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία
- «Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης
- «Δεν θέλω άλλα πρόβατα, θέλω τα δικά μου»: Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος που χάνει το κοπάδι του λόγω ευλογιάς
- Όργιο αστυνομικής βίας σε άλλη μια πορεία για τον Αλέξη - Κι όμως, κόσμος έσπασε τον αποκλεισμό και τραγούδησε στο μνημείο