Σκέρτσος: Καλύτερη προοπτική για τον οικογενειακό προϋπολογισμό κάθε νοικοκυριού
NewsroomΣτα βασικά οικονομικά μεγέθη και δείκτες εστιάζει ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Η αξιολόγηση της οικονομίας είναι σε μεγάλο βαθμό υποκειμενική και βιωματική για τους περισσότερους πολίτες που δεν είναι οικονομολόγοι. Τα έσοδα και τα έξοδα σε μηνιαία βάση στο νοικοκυριό του καθενός είναι και ο βασικός δείκτης για την πλειονότητα των ανθρώπων ως προς την πορεία της οικονομίας», είναι η εισαγωγική παρατήρηση του υπουργού Επικρατείας, που επισημαίνει:
«Και, ναι, πρώτη η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι η καλή πορεία της εθνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει ακόμη καθημερινό βίωμα για πολλά νοικοκυριά. Κι αυτό παρότι υπάρχουν, πλέον, πολύ περισσότερες δουλειές, επενδύσεις αλλά και αυξήσεις στα εισοδήματα. Η συγκυρία του διεθνούς και εγχώριου πληθωριστικού κύματος -που πλέον όμως υποχωρεί- αφαίρεσε ένα σημαντικό κομμάτι αυτών των αυξήσεων».
Ωστόσο, προσθέτει, «υπάρχει τρόπος να κατανοήσουμε πιο αντικειμενικά αν όντως η οικονομία μας πηγαίνει καλύτερα, συγκρίνοντας βασικά οικονομικά μεγέθη τόσο με το πρόσφατο παρελθόν όσο και με το τι συμβαίνει σήμερα σε άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες.
Σύγκριση και μέτρηση με κοινά αποδεκτά μεθοδολογικά εργαλεία βοηθούν να αποκτήσουμε έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας και κατανόησης της πραγματικότητας. Να συνυπάρξουμε πιο αρμονικά, να ανταλλάξουμε επιχειρήματα ουσίας αλλά και να εντοπίσουμε που πηγαίνουμε καλύτερα ή χειρότερα από τους άλλους ώστε να κάνουμε τις αναγκαίες διορθώσεις».
- Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία
- «Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης
- «Δεν θέλω άλλα πρόβατα, θέλω τα δικά μου»: Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος που χάνει το κοπάδι του λόγω ευλογιάς
- Όργιο αστυνομικής βίας σε άλλη μια πορεία για τον Αλέξη - Κι όμως, κόσμος έσπασε τον αποκλεισμό και τραγούδησε στο μνημείο