• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Μεγάλο δέντρο έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη - Δείτε εικόνεςΑπόπειρα δολοφονίας Λάλα: Ραγδαίες εξελίξεις - Ψάχνουν στην Κρήτη καταδικασμένο για την απαγωγή του ΠαναγόπουλουΚόντρα Τζανακόπουλου - Καιρίδη: «Μήπως να μου δώσετε έξι νούμερα μπας και κερδίσω κάνα Τζόκερ;» - «Δεν μας παρατάς, δημαγωγέ!»Ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία κατά του Αχιλλέα Μπέου και υπηρεσιακών στελεχών του δήμου Βόλου
δημοφιλές τώρα: Μίνα Αρναούτη: Δηλώνει απογοήτευση για την αποζημίωση - «Τα λεφτά που ορίστηκαν τα χρωστάω ήδη»
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   15.03.2019 17:06
Newsroom
Newsroom

Κοντονής: Δεν προχώρησα το σχέδιο του Ποινικού Κώδικα-Είχε προβληματικές διατάξεις

«Οι διατάξεις που τίθενται προς αναθεώρηση και οι υφιστάμενες που θα τροποποιηθούν αλλά και αυτές που δύναται η επόμενη Βουλή να προσθέσει στο Σύνταγμα είναι πάρα πολλές και πολύ σημαντικές» τόνισε

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Ο Σταύρος Κοντονής (Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )
Ο Σταύρος Κοντονής (Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )

«Παίρνει τέλος αυτή η διάταξη του Συντάγματος που προστάτευε με έναν προκλητικό τρόπο και θα έλεγα αδιανόητο για ένα κράτος Δικαίου, το πολιτικό προσωπικό με το οποίο εμπλέκετο σε παράνομες δραστηριότητες και είχε επιτελέσει πράξεις που είχαν ποινικό ενδιαφέρον. Είναι το γνωστό άρθρο 86 του Συντάγματος που μετά την τροποποίηση του και την κατάργηση του θα έχουμε και την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Επομένως, η Συνταγματική Αναθεώρηση και εκτεταμένη ήταν, τουλάχιστον η πρόταση, και σημαντικά θέματα είχε» είπε μιλώντας στον Real FM 97,8.

«Δεν είχα υπερψηφίσει και στην πρώτη ψηφοφορία και εχθές τις διατάξεις για την αλλαγή του τρόπου εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Θεωρώ ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να προκύπτει από την Βουλή και πρέπει να προκύπτει με ευρεία συναίνεση των κομμάτων. Αυτός είναι ο ρόλος του και λίγο έως πολύ τα είχαμε καταφέρει, γινόταν αυτό, τώρα τίθεται σε αμφιβολία αυτή η ευρύτατη αποδοχή που απαιτεί το Σύνταγμα για την εκλογή του ΠτΔ» σχολίασε.

Αστυνομικοί
ΕΛΛΑΔΑ 14.03.2019 13:16
Νέος Ποινικός Κώδικας: Τα 5 σηµεία τριβής - Οι διατάξεις που προκαλούν θύελλα
Νέος Ποινικός Κώδικας: Τα 5 σηµεία τριβής - Οι διατάξεις που προκαλούν θύελλα

Αναφορικά με τις αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και στον Ποινικό Κώδικα είπε ότι «είναι πολλές οι διατάξεις που είναι προβληματικές και στο γενικό μέρος του Ποινικού Κώδικα και στο ειδικό μέρος που περιγράφονται τα επί μέρους αδικήματα, αλλά υπάρχουν και ορισμένες διατάξεις που πρέπει να αλλάξουν και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Αυτό το σχέδιο που τέθηκε σε διαβούλευση είχε παραδοθεί σε εμένα όταν ήμουν υπουργός Δικαιοσύνης. Αυτά τα πράγματα τα είχα επισημάνει και γι'αυτό δεν είχα θέσει σε διαβούλευση τον Κώδικα αν δεν γίνουν πρώτα οι αναγκαίες αλλαγές. Αυτό είχα πει τότε. Γι'αυτό τον λόγο είχα προβλέψει σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης να συσταθεί νέα νομοπαρασκευαστική επιτροπή, η οποία πάνω στους Κώδικες για να μην πάει χαμένη η δουλειά, καθώς έχει κάποια θετικά στοιχεία, να μην επισημαίνουμε μόνο τα αρνητικά, θα έκανε το τελικό ξεκαθάρισμα και θα φέρναμε τους Κώδικες μετά από αυτή τη διαδικασία. Εδώ επελέγη να δοθεί στη διαβούλευση το αρχικό σχέδιο της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής με τα προβλήματα τα οποία έχει και είχαν επισημανθεί και από το υπουργείο Δικαιοσύνης μετά την δική μου αποχώρηση, πράγμα που δημιούργησε όλη αυτή την ένταση εκ του μη όντως».

ΜΑΤ
ΕΛΛΑΔΑ 14.03.2019 21:40
Αστυνομικός στο OPEN: «Με έσωσαν συνάδελφοί μου από μολότοφ»
Αστυνομικός στο OPEN: «Με έσωσαν συνάδελφοί μου από μολότοφ»

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα διορθωθούν τα κακώς κείμενα είπε τα εξής: «Θα πρέπει. Διότι τελικά τους Κώδικες τους φέρνει στη Βουλή προς ψήφιση η Κυβέρνηση, η οποία αναλαμβάνει και την πολιτική ευθύνη της ψήφισης. Επομένως, πρέπει να βρεθεί ο τρόπος, δεν ξέρω ποιον θα επιλέξει ο σημερινός υπουργός Δικαιοσύνης, για να μην υπάρχουν τα προβήματα. Αυτοί που αντέδρασαν για επιμέρους ζητήματα, είχε απόλυτο δίκαιο η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν είχα δει εγώ να μειώνεται η ποινή στο μισό του διευθύνοντος εγκληματικής οργάνωσης, τι θέλετε τώρα; Τι να πούμε; Φτάνουμε σε σημεία που θα μπορούσε κάποιος να πει ότι αγγίζουν τα όρια της ατιμωρησίας».

Για το θέμα των μολότοφ σημείωσε ότι «και εκεί πρέπει να υπάρχει μια αυστηρότητα. Δυστυχώς, είναι ένα φαινόμενο, το οποίο καθημερινά προκαλεί την κοινή γνώμη και τους πολίτες, κινδυνεύουν ζωές, έχουν χαθεί ζωές. Θυμάμαι μια συνάδελφό σας, της οποίας της καιγόταν το πόδι. Περιουσίες καταστρέφονται. Αυτά τα θέματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυστηρότητα για να καταλαβαίνει και ο άλλος ότι εδώ δεν είναι παιχνίδι και δεν είναι μια απλή παραβατικότητα, είναι ένα σοβαρό αδίκημα, που πρέπει η κοινωνία και η δικαιοσύνη να τα αντιμετωπίσει αυστηρά».

Διαβάστε ακόμη

Απόπειρα δολοφονίας Λάλα: Ραγδαίες εξελίξεις - Ψάχνουν στην Κρήτη καταδικασμένο για την απαγωγή του Παναγόπουλου

Αυτοί είναι οι δικαιούχοι για τα δωρεάν φάρμακα της παχυσαρκίας - Τι προβλέπει το ΦΕΚ

Τραμπ στο Politico: Η Ουκρανία να πάει σε εκλογές - Η Μόσχα σε ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση

Η Μίνα Αρναούτη δηλώνει απογοήτευση για την αποζημίωση - «Τα λεφτά που ορίστηκαν τα χρωστάω ήδη»

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Ποινικός Κώδικας
  • Σταύρος Κοντονής
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr