• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψηςΚαταιγίδες και χιόνια στα βόρεια ορεινά σήμερα - Η πρόγνωση της ΕΜΥΤο δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και ΛευκωσίαΗ Χαμάς έτοιμη να παραδώσει τα όπλα «εάν λήξει η κατοχή» από το Ισραήλ
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   21.11.2024 09:16 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 «Είναι μια οδυνηρή απόφαση για μένα»📌 Τι ανέφερε για το debate των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ

Τζάκρη: Το Σάββατο θα αποχωρήσω από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ξεκαθάρισε ότι δεν έχει πλέον καμία θέση στον ΣΥΡΙΖΑ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Θεοδώρα Τζάκρη/ Eurokinissi
Θεοδώρα Τζάκρη/ Eurokinissi

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από το κόμμα το Σάββατο, μια μέρα πριν τις εκλογές.

«Μόνη μου έχω πει ότι θα φύγω. Αυτό είναι μια οδυνηρή απόφαση για μένα γιατί έχω περάσει το μισό μου κοινοβουλευτικό βίο με τον ΣΥΡΙΖΑ και έχω δώσει εδώ όλο μου τον αγώνα» δήλωσε η κ. Τζάκρη στο Mega.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 21.11.2024 07:02 
Η αποτίμηση του ντιμπέιτ των υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ - Οι παραλείψεις, τα φαβορί και ο «ελέφαντας στο δωμάτιο»

«Είναι μια οδυνηρή απόφαση για μένα»

Αναφερόμενη στα αίτια της προαναγγελθείσας αποχώρησής της είπε: «Το ρήγμα που έχει υπάρχει με τους ανθρώπους που έχουν στα χέρια τους τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ και η ψυχική μου απόσταση από αυτούς δεν μου επιτρέπουν να μείνω».

Σε ερώτηση γιατί ακόμη δεν έχει αποχωρήσει ανέφερε πως έχει δώσει ένα μικρό χρονικό περιθώριο στον εαυτό της.

«Δεν συνιστά κάποια έκπληξη η αποχώρησή μου από τον ΣΥΙΡΙΖΑ, μόνη μου έχω πει ότι θα φύγω. Είναι μια οδυνηρή απόφαση για μένα, γιατί έχω περάσει τον μισό κοινοβουλευτικό μου βίο περίπου 10 χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ, και έχω δώσει όλον τον αγώνα και την δύναμή μου. Έχω εξηγήσει πως το ρήγμα που υπάρχει πλέον με τους ανθρώπους που έχουν στα χέρια τους τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ, και η ψυχική μου απόσταση με αυτούς, δυστυχώς δεν μου επιτρέπουν να μείνω. Δεν περιμένω κάτι, έχω δώσει ένα χρονικό περιθώριο. Μετά από όσα συνέβησαν πριν και μετά το Συνέδριο, με αυτά που έκαναν απώλεσαν και την θέση της αξ. αντιπολίτευσης για μένα, και την έννοια του κάθε πολιτικού μέλλοντος για τους ίδιους. Με αυτούς που θα αναλάβουν με τι υπόβαθρο θα ασκήσει αξιωματική αντιπολίτευση και με ποιον αρχηγό μπορεί να σταθεί στα Βουλή και στην δημόσια συζήτηση;», είπε αρχικά στο ΜEGA.

«Και στο παρασκήνιο και στο προσκήνιο έχουν γίνει πράγματα,με αντιμετώπιζαν με τον πιο απαξιωτικό τρόπο. Δεν θέλω να μείνω. Έχω βάλει ένα απώτερο σημείο στον εαυτό μου. Δεν μπορώ να είμαι στην διακήρυξη ενός νέου κόμματος και παράλληλα μέλος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε.

Τι ανέφερε για το debate των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ

Για το debate των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, η Θεοδώρα Τζάκρη ανέφερε ότι «Έκανα προσπάθεια να παρακολουθήσω το debate. Ήταν θλιβερό το θέαμα, αποκαρδιωτικό. Μια πένθιμη τηλεοπτική τελετή που δεν αρμόζει ούτε να γελάσεις. Όλοι ομοφώνησαν ότι όλα έγιναν καλά με το πραξικόπημα. Ο ένας εκ αυτών είπε ότι τα έκτροπα τα «Γκαζιανά» ήταν ένα restart για το κόμμα, και άλλος είπε ότι θα πρέπει να ρωτήσουμε τους συνέδρους για τα κρίσιμα ζητήματα. και αναρωτιέμαι ποιους συνέδρους. Αυτούς που ήταν στην υπόγα ή στο γκαράζ; Δεν είχε κάποιο στοιχείο προγραμματικής έκπληξης. Δεν ρώτησαν πολλά τους υποψηφίους, πχ για τις ιερόδουλες που είπε ο κ. Γκλέτσος ή για το εάν ο κ. Πολάκης θα προκαλέσει περαιτέρω διάσταση του ΣΥΡΙΖΑ ή για το ένα θα είναι οι κ.κ. Φαραντούρης, Φάμελλος και Γκλέτσος μεταβατικοί πρόεδροι μέχρι να επιστρέψει ο Τσίπρας – όπως λένε. Δεν πιστεύω ότι θα επιστρέψει ποτέ ο Τσίπρας, δεν έχει πει ποτέ κάτι τέτοιο. Αυτά τα βλέπει όλο το πολιτικό σύμπαν».

Όπως υπογράμμισε η κ. Τζάκρη: «Θα είναι τόσο μικρή συμμετοχή που δεν θα τους «πιάσει» κανείς. Οι κ.κ. Σβίγκου και Συμεωνίδου είπαν πως «εγκληματήσαμε αλλά σώσαμε το σπίτι μας». Με τέτοια έλλειψη αυθεντικότητας που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, η συμμετοχή θα είναι μικρή. Υπάρχουν συντονιστικά οργανώσεων μελών και νομαρχιακές που έχουν αποχωρήσει ολόκληρες. Είναι πολύ περισσότερες από 10 που απαριθμούν χιλιάδες μέλη. Θεωρώ ότι θα ακολουθήσουν εμάς και γι΄αυτό αποχώρησαν. Στο σάιτ μας έχουν γραφτεί παραπάνω από 25.000 μέλη. Θέλουμε να στήσουμε ένα κόμμα που δεν θα έχει τις παθογένειες του ΣΥΡΙΖΑ».

«Θα ακολουθήσουν και άλλοι βουλευτές, εκτός από εμένα. Θα ακολουθήσουν και άλλοι ανθρώπου που θα αποχωρήσουν, έχουν και άλλοι αξιοπρέπεια, δεν είμαι μόνο εγώ. Θα επιτευχθεί ΚΟ στο νέο κόμμα. Είναι δυνατόν να συνυπάρξουμε εκ νέου με τους Φάμελλο, Γεροβασίλη, Σβίγκου;», σχολίασε.

Διαβάστε ακόμη

Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία

«Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης

«Δεν θέλω άλλα πρόβατα, θέλω τα δικά μου»: Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος που χάνει το κοπάδι του λόγω ευλογιάς

Όργιο αστυνομικής βίας σε άλλη μια πορεία για τον Αλέξη - Κι όμως, κόσμος έσπασε τον αποκλεισμό και τραγούδησε στο μνημείο

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Στέφανος Κασσελάκης
  • Θεοδώρα Τζάκρη
  • ειδήσεις τώρα
  • ΣΥΡΙΖΑ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr