• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου«Το Κίεβο θέλει πραγματική ειρήνη: Συνομιλία Ζελένσκι με Γουίτκοφ και Κούσνερ - Τα επόμενα βήματα για την ειρήνηΜουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   27.08.2025 12:19
Newsroom
Newsroom

Μαρινάκης: Το 2027 θα γίνουν οι εκλογές

Απάντησε και στα σενάρια για αλλαγή στον εκλογικό νόμο

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης απαντά στον Αλέξη Τσίπρα (EUROKINISSI)
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης απαντά στον Αλέξη Τσίπρα (EUROKINISSI)

«Οι εκλογές θα γίνουν το 2027», υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, οπ οποίος επιχείρησε να δώσει τέλος και στα σενάρια περί αλλαγής στον εκλογικό νόμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 27.08.2025 09:57 
Τι απαντά η Κεραμέως μέσω OPEN στις αντιδράσεις για το 13ωρο που φέρνει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο
Πολιτική | 27.08.2025 11:57
Πλεύρης: Ξεπέρασαν τις 1.000 οι απελάσεις μετά την αναστολή ασύλου – 80% μείωση ροών στην Κρήτη τον Αύγουστο

«Έχει απαντήσει ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός πολλές φορές και στην πιο πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, είναι μία σαφής απάντηση και εγώ δεν έχω να αλλάξω κάτι σε αυτήν», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM αναφορικά με τα σενάρια για τον εκλογικό νόμο.

Συμπλήρωσε, δε, ότι «όπως είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη της δεύτερης 4ετίας δείχνει ανθεκτικότητα και σαφέστατη υπεροχή έναντι των αντιπάλων της, έτσι είναι δεδομένο πως υπάρχει ακόμη σημαντική απόσταση να καλύψουμε ώστε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Αυτό δε σημαίνει βεβαίως ότι δεν έχουμε κάνει και σημαντικά πράγματα, όπως ότι έχουμε δώσει δουλειά σε 500.000 συμπολίτες μας».

Σε ερώτηση για το πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την ακρίβεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε μεταξύ άλλων ότι «στην Ελλάδα ο μέσος μισθός έχει αυξηθεί κατά 30% επί κυβερνητικής θητείας του Κυριάκου Μητσοτάκη, την ώρα που σωρευτικά ο πληθωρισμός, ήτοι η αύξηση των τιμών, έφθασε στο 17%. Η χώρα μας έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει με πολύ καλύτερο τρόπο μία διεθνή μάστιγα που είναι η ακρίβεια. Έχουμε αυξήσει τα κρατικά έσοδα χωρίς υπερφορολόγηση. Τα παραπάνω έσοδα του κράτους σε ποσοστό πάνω από το 80% προέρχονται από τρεις πηγές: τη μείωση της ανεργίας, την ψηφιακή κάρτα εργασίας και την ανάπτυξη της οικονομίας. Δεν πανηγυρίζουμε, αλλά ούτε μηδενίζουμε και ισοπεδώνουμε. Η ελληνική οικονομία αρχίζει να ανεβαίνει και να αποδίδει».

Σε ό,τι αφορά σε πιθανή επάνοδο του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «έχω εκπλαγεί από την προσπάθεια κάποιων ΜΜΕ να κάνουν το μαύρο άσπρο για τον κ. Τσίπρα. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν κατά καιρούς απευθύνει πολύ σκληρή κριτική εναντίον της κυβέρνησης και εμού του ιδίου προσωπικά. Εγώ είπα ότι ο κ. Τσίπρας με την πολιτική του δεν έχει λείψει στον ελεύθερο επαγγελματία, ούτε στα χαμηλότερα εισοδήματα, ούτε στους νέους, που έφυγαν από τη χώρα, δεν έλειψε ούτε στους δημοσίους υπαλλήλους. Ποιοι ήταν οι μόνοι που τον ψήφισαν κατά πλειοψηφία υπέρ του; Αυτοί, που ευεργετήθηκαν, οι έγκλειστοι στις φυλακές. Είναι ψέμα αυτό; Η αλήθεια δεν είναι τοξική. Το τι θα κάνει ή όχι ο κ. Τσίπρας θα το επιλέξει ο ίδιος. Θεωρώ ότι η δήλωσή του ότι του έχει λείψει η ενεργός πολιτική αφ ης στιγμής είναι βουλευτής είναι βαθύτατα προσβλητική για την κοινοβουλευτική δημοκρατία μας. Το ποιος θα είναι ο αντίπαλος μας θα το επιλέξουν οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων. Εάν θα μας επιλέξουν οι πολίτες, εξαρτάται από την επιτυχία των δικών μας πολιτικών. Δεν υποτιμούμε κανέναν. Ο κ. Τσίπρας έχει δοκιμαστεί και έχει κριθεί από τους πολίτες. Στο τέλος της ημέρας οι πολίτες θα συγκρίνουν πρόσωπα και προγράμματα. Ποιος θα πρέπει να εκπροσωπεί τη χώρα στις Συνόδους Κορυφής, ή ποιος θα πρέπει να συναντάται με τον πρόεδρο της Τουρκίας».

Διαβάστε ακόμη

«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές

«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου

«Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ

Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Παύλος Μαρινάκης
  • εκλογικός νόμος
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr