Πόλεμος στην Ουκρανία: Έκρηξη σε πλοίο του ρωσικού ναυτικού στο Μπερντιάνσκ - Συγκλονιστικές εικόνες
NewsroomΙσχυρές εκρήξεις το πρωί της Πέμπτης στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ της Ουκρανίας το οποίο βρίσκεται περίπου 75 χλμ βορειοδυτικά της Μαριούπολης, στην περιφέρεια της Ζαπορίζια. Σύμφωνα με τις ουκρανικές Αρχές έχει ανατιναχθεί πλοίο του ρωσικού ναυτικού καθώς και αποθήκες πυρομαχικών και δεξαμενές.
Ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, Anton Gerashchenko, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ένα μεγάλο ρωσικό πλοίο, το «Orsk», του στόλου της Μαύρης Θάλασσας καταστράφηκε, επικαλούμενος ενημέρωση στο κανάλι του στο Telegram νωρίς το πρωί της Πέμπτης.
Αναφέρεται ότι ένα ρωσικό πλοίο βυθίστηκε στο κατεχόμενο Μπερντιάνσκ, και δύο άλλα βγάζουν καπνούς ενώ προσπαθούν να διαφύγουν. Μια αποθήκη με πυρομαχικά και καύσιμα καταστράφηκε, αναφέρει το NEXTA.
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας δήλωσε ότι το πλοίο μπορεί να μεταφέρει έως και 20 άρματα μάχης, 45 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και 400 αλεξιπτωτιστές.
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων