Κόσμος|04.12.2022 22:01

Καταγγελία Αμερικανού επιστήμονα που σοκάρει: «Ο κορονοϊός κατασκευάστηκε και διέρρευσε από τη Γουχάν με ευθύνη των ΗΠΑ»

Newsroom

Δημοσίευμα της DailyMail αναφέρεται στον Δρ. Άντριου Χαφ, πρώην αντιπρόεδρο της ΜΚΟ EcoHealth Alliance στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στους ισχυρισμούς του ότι ο κορονοϊός είναι μία γενετικά τροποποιημένη ασθένεια η οποία κατασκευάστηκε και διέρρευσε από τις εγκαταστάσεις εργαστηρίου στη Γουχάν της Κίνας.

Ο Χαφ, ο οποίος έχει συνεργαστεί στενά με το συγκεκριμένο εργαστήριο, αποκαλεί τον ιό τη «μεγαλύτερη αποτυχία των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου».

Ο επιστήμονας, αναφέρθηκε στην πανδημία, χαρακτηρίζοντάς την «μία από τις μεγαλύτερες συγκαλύψεις στην ιστορία» ενώ είναι και ένθερμος υποστηρικτής μίας εκ των πιο διαδεδομένων θεωριών συνωμοσίας, ότι, δηλαδή, ο κορονοϊός κατασκευάστηκε και διέρρευσε από το εργαστήριο. Ο ίδιος ισχυρίζεται στο βιβλίο του, «The Truth About Wuhan», ότι η πανδημία του κορονοϊού δεν είναι τίποτα άλλο από το αποτέλεσμα της χρηματοδότησης, προς την επικίνδυνη μηχανική των κορονοϊών της Κίνας, των ΗΠΑ.

Ο Χαφ μίλησε στη Sun τονίζοντας ότι, «η αμερικανική κυβέρνηση ευθύνεται για τη μεταφορά της επικίνδυνης αυτής βιοτεχνολογίας στους Κινέζους». Όπως υπογράμμισε, τα κινεζικά πειράματα πραγματοποιήθηκαν σε περιβάλλοντα αρκετά ελλιπούς και χαλαρής βιοασφάλειας. Ο ιός διέρρευσε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν, το οποίο μάλιστα χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ.

«Δεν είχαν τα κατάλληλα μέτρα ελέγχου»

«Η EcoHealth Alliance και τα ξένα εργαστήρια δεν είχαν τα κατάλληλα μέτρα ελέγχου για τη διασφάλιση της σωστής βιοασφάλειας, βιοπροστασίας και διαχείρισης κινδύνου, με αποτέλεσμα τη διαρροή του ιού από στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν», υποστήριξε ο Χαφ.

Η EcoHealth Alliance, της οποίας υπήρξε αντιπρόεδρος, είναι μία μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τις ΗΠΑ, της οποίας η αποστολή είναι η προστασία ανθρώπων, ζώων και περιβάλλοντος από αναδυόμενες μολυσματικές ασθένειες. Ο Χαφ κατηγορεί τη ΜΚΟ ότι «παρέδωσε τεχνολογία με βιολογικά όπλα» στην Κίνα.  «Η Κίνα ήξερε τους κινδύνους αλλά το πιο σοκαριστικό είναι ότι οι ΗΠΑ τα συγκάλυψαν όλα αυτά», δήλωσε μεταξύ άλλων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορονοϊόςειδήσεις τώραΗΠΑΚίναπανδημία