Η Ρωσία θα προχωρήσει σε αλλαγές στο δόγμα της για τα πυρηνικά - «Σαφής η πρόθεση για μετατροπές»
NewsroomH Ρωσία θα πραγματοποιήσει αλλαγές στο πυρηνικό της δόγμα ως απάντηση στις ενέργειες της Δύσης σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, ο οποίος δεν ανέφερε τι θα περιλαμβάνουν αυτές οι αλλαγές.
Το ισχύον πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας, το οποίο καθορίστηκε με διάταγμα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν το 2020, προβλέπει ότι η χώρα μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε περίπτωση επίθεσης με πυρηνικά από κάποιον εχθρό ή σε περίπτωση συμβατικής επίθεσης, η οποία απειλεί την ύπαρξη του κράτους.
Η Ρωσία, η οποία κατηγορεί τη Δύση ότι χρησιμοποιεί την Ουκρανία ως πληρεξούσιο για να διεξάγει πόλεμο εναντίον της έχει πει και στο παρελθόν ότι εξετάζει να προβεί σε αλλαγές.
Η δήλωση του Ριαμπκόφ ήταν η πιο ρητή ότι πρόκειται να το πράξει. «Το έργο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και είναι σαφής η πρόθεση για αλλαγές», είπε ο υφυπουργός σύμφωνα με το TASS και πρόσθεσε ότι η απόφαση «συνδέεται με την πορεία κλιμάκωσης των δυτικών εχθρών μας» σε σχέση με τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων