«Γροθιά» στο στομάχι η ζωή στη Γάζα: Μικρή Παλαιστίνια κουβαλούσε την τραυματισμένη αδελφή της για 1 ώρα
NewsroomΗ Γάζα έχει χαρακτηριστεί ως «κόλαση επί της γης» για τα 1 εκατ. παιδιά, που έχουν παγιδευτεί στον θύλακα, από όταν ξεκίνησε ο πόλεμος με το Ισραήλ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Unicef, καθημερινά μία τάξη με 40 παιδιά σκοτώνεται από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Την ίδια ώρα περισσότερα από 17.000 παιδιά έχουν μείνει ορφανά ή έχουν χωριστεί από τους γονείς τους.
Την κουβαλούσε στην πλάτη της επί μία ώρα
Το δράμα που βιώνουν αποτυπώνεται σε βίντεο που κατέγραψε Παλαιστίνιους ρεπόρτερ. Στο βίντεο φαίνεται ένα μικρό κοριτσάκι, ξυπόλητο, να κουβαλάει στην πλάτη του την αδελφή του, που έχει τραυματιστεί.
«Πώς είσαι; Γιατί κουβαλάς την αδελφή σου;», τη ρωτάει ο ρεπόρτερ, με το κοριτσάκι να απαντάει ότι την «χτύπησε αμάξι, θέλω να την πάω να τη βοηθήσουν».
«Δεν έχεις κουραστεί;», συνεχίζει ο ρεπόρτερ, με το παιδί να αποκρίνεται πως κουβαλάει την αδελφή της στην πλάτη της εδώ και μία ώρα. Τελικά, ο δημοσιογράφος τους λέει να τον ακολουθήσουν στο αμάξι και πηγαίνει τις αδελφές στον προορισμό τους.
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων