Τελ Αβίβ: Η Χαμάς πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα - Η στιγμή της αιματηρής επίθεσης
NewsroomΗ Χαμάς χαιρετίζει την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε το Σάββατο (18/1) στο Τελ Αβίβ, αποκαλώντας την «φυσική απάντηση στις σιωνιστικές σφαγές» και επισημαίνοντας πως δε θα σταματήσει μέχρι να φύγει η ισραηλινή κατοχή.
«Θρηνούμε τον δράστη της επιχείρησης από το Τουλκαρέμ που μαχαίρωσε μια ομάδα εποίκων σε έναν από τους δρόμους του Τελ Αβίβ» ανέφερε η Χαμάς, και συνέχισε: «Η χρονική στιγμή αυτής της επιχείρησης με τη νίκη του λαού μας και της αντίστασης και τη σύναψη μιας έντιμης συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα ότι ο παλμός της Δυτικής Όχθης δεν θα ησυχάσει.»
Η στιγμή της αιματηρής επίθεσης του 19χρονου Παλαιστινίου
Βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media δείχνουν την επίθεση με μαχαίρι που εξαπέλυσε ο 19χρονος, αλλά και τον ένοπλο Ισραηλινό πολίτη που τον σκότωσε.
Το χρονικό της επίθεσης
Η υπηρεσία ασθενοφόρων τόνισε πως ο άνδρας που τραυματίστηκε κατά την ύποπτη επίθεση, μαχαιρώθηκε και δεν πυροβολήθηκε, παρότι αυτή είχε αρχικά περιγραφεί ως «περιστατικό με πυροβολισμούς».
Το περιστατικό σημειώθηκε μία ημέρα πριν τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία στη Γάζα, ενώ όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης καταγόταν από την Τουλκαρέμ της Δυτικής Όχθης.
Η υπηρεσία ασθενοφόρων Magen David Adom έκανε γνωστό πως ένας άνδρας περίπου στα 40 διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ichilov, φέροντας σοβαρό τραύμα από μαχαίρι στο άνω μέρος του σώματός του.
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων