ΗΠΑ: Ο Έλον Μασκ «κατέλαβε» το προεδρικό γραφείο – Το «αιχμηρό» εξώφυλλο του περιοδικού Time
NewsroomΚαθισμένο στην καρέκλα του Οβάλ Γραφείου με μια κούπα στο χέρι παρουσιάζει το περιοδικό Time, όχι τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά τον Έλον Μασκ στο νεο του εξώφυλλο με τίτλο «Ο πόλεμος του Έλον Μασκ στην Ουάσινγκτον».
Ποιους θίγει το περιοδικό
Το συγκεκριμένο περιοδικό θίγει τις ενέργειες του δισεκατομμυριούχου ως μέλος πια της κυβέρνησης Τραμπ, που κατηγορείται για «επιθετική εξαγορά» των ομοσπονδιακών οικονομικών συστημάτων ενώ αφορμή για το πλήθος διαμαρτυριών τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα, στάθηκε η πρόσβαση που απέκτησε ομάδα της Υπηρεσίας Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας (DOGE) υπό τον Μασκ σε ευαίσθητα οικονομικά δεδομένα, όπως το σύστημα πληρωμών συντάξεων, οι αποζημιώσεις του υγειονομικού προγράμματος απόρων, και σε δεδομένα επιστροφών φόρων σε πολίτες.
Από την άλλη σε δηλώσεις του ο Μάσκ ξεκαθάρισε τις προθέσεις του λέγοντας μεταξύ άλλων πως: Θέλει να κλείσει την Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID), αφού κατά την εκτίμησή του «δεν διορθώνεται».
Αυτοί είναι μόνο οι πρώτοι κυματισμοί σε ένα τεράστιο αντικυβερνητικό κύμα. Οι προϋπολογισμοί θα χακαριστούν. Πολύτιμα προγράμματα θα καταργηθούν. Οι δημόσιοι υπάλληλοι καριέρας θα εκκαθαριστούν και θα αντικατασταθούν με πολιτικούς διορισμένους των οποίων το κύριο προσόν είναι η προφανής πίστη στον Πρόεδρο. Αυτή είναι η πορεία που επέλεξαν οι ψηφοφόροι».
- Ξεσηκωμός των αγροτών με νέα μπλόκα και αποκλεισμούς - Ο χάρτης με όλες τις κινητοποιήσεις
- Βολές Καραμανλή κατά κυβέρνησης για υποκλοπές και «προσχηματικές» Εξεταστικές - Τι είπε για τη Δημοκρατία
- Ηχηρό μήνυμα Σαββίδη για ακαδημίες, έργα ανάπτυξης και την επόμενη μέρα: «Οποιος έχει το DNA του ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να χαίρεται με τη δεύτερη θέση»
- Παντελής Παντελίδης: Βγήκαν οι αποζημιώσεις για το θανατηφόρο τροχαίο - Τι ποσά θα λάβουν Αρναούτη και Κυριάκου