Επίθεση στο Βερολίνο: Νεαρός Σύρος που μισούσε τους Εβραίους ο δράστης
NewsroomΤο «μίσος για τους Εβραίους» ήταν, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, το κίνητρο του 19χρονου Σύρου ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος για την χθεσινοβραδινή επίθεση με μαχαίρι εναντίον 30χρονου άνδρα στο Μνημείο για το Ολοκαύτωμα, στο κέντρο του Βερολίνου. Ο Γουασίμ Μ. έφτασε στην Γερμανία μέσω Σερβίας πριν από δύο χρόνια ως ασυνόδευτος ανήλικος και κατά την ακρόασή του ισχυρίστηκε ότι τον είχε συλλάβει και βασανίσει το καθεστώς 'Ασαντ. Πριν από λίγους μήνες έλαβε και επισήμως καθεστώς προστασίας.
Εκτός κινδύνου το θύμα της επίθεσης
Χθες το απόγευμα βρέθηκε στο Μνημείο για το Ολοκαύτωμα προκειμένου «να σκοτώσει ανθρώπους, ει δυνατόν Εβραίους» και επιτέθηκε σε έναν Ισπανό τουρίστα, επιχειρώντας μάλιστα να του κόψει από πίσω τον λαιμό. Το θύμα τραυματίστηκε σοβαρά, διακομίστηκε ωστόσο γρήγορα στο νοσοκομείο όπου υπεβλήθη σε επέμβαση και νοσηλεύεται πλέον εκτός κινδύνου. Ο δράστης τράπηκε σε φυγή και συνελήφθη τρεις ώρες μετά, με αίμα στα χέρια του. Στο σακίδιό του βρέθηκαν δύο μαχαίρια, το Κοράνι και ένα χαλί για προσευχή.
- Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία
- «Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης
- «Δεν θέλω άλλα πρόβατα, θέλω τα δικά μου»: Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος που χάνει το κοπάδι του λόγω ευλογιάς
- Όργιο αστυνομικής βίας σε άλλη μια πορεία για τον Αλέξη - Κι όμως, κόσμος έσπασε τον αποκλεισμό και τραγούδησε στο μνημείο