Σεισμός 7,5 Ρίχτερ στο πέρασμα Ντρέικ - Προειδοποίηση για τσουνάμι στη Χιλή
NewsroomΙσχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης (21/8) στο πέρασμα Ντρέικ, ανάμεσα στο νοτιότερο άκρο της Νότιας Αμερικής και την Ανταρκτική, προκαλώντας ανησυχία σε Χιλή και Αργεντινή.
Η στιγμή του σεισμού
Η δόνηση καταγράφηκε στις 23:16 τοπική ώρα, με εστιακό βάθος μόλις δέκα χιλιομέτρων, σύμφωνα με τη Γεωλογική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS). Το επίκεντρο εντοπίστηκε 700 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Ουσουάια στην Αργεντινή, που αριθμεί περίπου 57.000 κατοίκους.
Προειδοποίηση για τσουνάμι
Αμέσως μετά τον σεισμό, η Υδρογραφική και Ωκεανογραφική Υπηρεσία του Ναυτικού της Χιλής εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι στις ακτές της Ανταρκτικής. Στην πρώτη εκτίμηση, η δόνηση υπολογίστηκε στα 8 Ρίχτερ, με το επίκεντρο 258 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της βάσης Φρέι. Η προειδοποίηση προκάλεσε συναγερμό στις παράκτιες περιοχές της Χιλής, ωστόσο ήρθη έπειτα από περίπου τρεις ώρες, χωρίς να αναφερθούν σοβαρές ζημιές ή απώλειες.
- «Βόμβες» Τραμπ Τζούνιορ για Ουκρανία: Είναι πιο διεφθαρμένη από τη Ρωσία - Η στήριξη των ΗΠΑ ενδέχεται να σταματήσει
- «Πατούν γκάζι» οι αγρότες: Δεν ικανοποιούνται από τις εξαγγελίες - Νέες κινητοποιήσεις σε Έβρο, Γιάννενα, Αθηνών - Λαμίας και Κρήτη
- Πόσο ακριβότερο είναι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Εκτοξεύονται οι τιμές σε κρέας και γλυκά
- Formula 1: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Λάντο Νόρις!