Τουρκία: Πληθωρισμός 32,87% τον Οκτώβριο - Για « εφιάλτη επτά ετών» μιλάει ο αντιπολιτευόμενος Τύπος
Μαρία ΖαχαράκηΗ τουρκική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 2,55% τον Οκτώβριο. Ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 32,87%, διατηρώντας την Τουρκία σε υψηλές θέσεις παγκοσμίως ως προς την άνοδο των τιμών.
ENAG: Ετήσιος πληθωρισμός στο 60%
Η Ομάδα Έρευνας για τον Πληθωρισμό (ENAG) καταγράφει ακόμη πιο δραματική εικόνα, με μηνιαία άνοδο 3,74% και ετήσιο πληθωρισμό στο 60%. Η απόκλιση μεταξύ επίσημων και ανεξάρτητων στοιχείων δείχνει διπλασιασμό μέσα σε τρία χρόνια, φέρνοντας ξανά τις έντονες αμφιβολίες για την αξιοπιστία των δεδομένων TUIK.
«Εφιάλτης επτά ετών»
Οι αντιδράσεις κυρίως μέσω του αντιπολιτευόμενου τύπου αναφέρουν ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να σταματήσει τον πληθωρισμό, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «εφιάλτη επτά ετών». Επισημαίνουν ότι το χάσμα μεταξύ των επίσημων στοιχείων και των εκτιμήσεων ENAG διευρύνεται και η οικονομική πολιτική των τελευταίων ετών έχει αποτύχει, αφήνοντας την Τουρκία πρωταθλήτρια πληθωρισμού ανάμεσα στις χώρες της G20 και οδηγώντας τους πολίτες σε φτώχεια.
- Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία
- «Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης
- «Δεν θέλω άλλα πρόβατα, θέλω τα δικά μου»: Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος που χάνει το κοπάδι του λόγω ευλογιάς
- Όργιο αστυνομικής βίας σε άλλη μια πορεία για τον Αλέξη - Κι όμως, κόσμος έσπασε τον αποκλεισμό και τραγούδησε στο μνημείο