Ρούμπιο: Κινήσεις... ασφαλείας για το Κίεβο - Ο συμβιβασμός που «ψάχνουν» ΗΠΑ και Ουκρανία
NewsroomΟ Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, τοποθετήθηκε για την πορεία των συνομιλιών με τη Ρωσία σχετικά με τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και ανέφερε ότι έχει γίνει «κάποια πρόοδος».
Ο Ρούμπιο εξήγησε ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν να βρουν τι μπορεί να αποδεχτεί η ουκρανική πλευρά, ώστε να εξασφαλίσει ουσιαστικές εγγυήσεις ασφάλειας. Όπως είπε, «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε –και πιστεύω ότι έχουμε σημειώσει κάποια πρόοδο– είναι να εντοπίσουμε τι θα μπορούσαν να αποδεχτούν οι Ουκρανοί, ώστε να έχουν εγγυήσεις ασφάλειας για το μέλλον». Στη συνέχεια, ο ίδιος σημείωσε ότι ο στόχος των ΗΠΑ είναι ένας συμβιβασμός που «θα τους επιτρέψει όχι μόνο να ξαναχτίσουν την οικονομία τους, αλλά και να ευημερήσουν ως χώρα».
Το μήνυμα του Αμερικανού υπουργού υπογράμμισε τον ρόλο της Ουκρανίας σε κάθε πιθανή λύση, ενώ ανέδειξε και τις προθέσεις της Ουάσινγκτον να στηρίξει την επόμενη ημέρα του ουκρανικού κράτους. Η συζήτηση για τον πόλεμο παραμένει ανοιχτή, όμως οι αναφορές Ρούμπιο δείχνουν ότι υπάρχουν κινήσεις που δημιουργούν μια πιο αισιόδοξη εικόνα για τη συνέχεια.
- Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία
- «Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης
- «Δεν θέλω άλλα πρόβατα, θέλω τα δικά μου»: Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος που χάνει το κοπάδι του λόγω ευλογιάς
- Όργιο αστυνομικής βίας σε άλλη μια πορεία για τον Αλέξη - Κι όμως, κόσμος έσπασε τον αποκλεισμό και τραγούδησε στο μνημείο