Δέκα σενάρια έχει στα χέρια το Ιράν σε περίπτωση που δεχθεί χτύπημα από Ισραήλ - Τι λένε στρατιωτικές πηγές
Η Τεχεράνη είναι αποφασισμένη να μην αφήσει ατιμώρητο δεύτερο χτύπημα στην επικράτεια της🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Στραμμένα στη Μέση Ανατολή είναι τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας εν αναμονή των αντιποίνων του Ισραήλ στο Ιράν για την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε την περασμένη εβδομάδα στο έδαφος του.
Στην Τεχεράνη έχουν προετοιμάσει 10 σενάρια για το πώς θα απαντήσουν σε περίπτωση που δεχθούν χτύπημα από το Ισραήλ. Στρατιωτική πηγή, που μίλησε στο Πρακτορείο Tasnim, διευκρίνισε ότι το Ιράν μπορεί να μην χτυπήσει παρόμοιους στόχους στην ισραηλινή επικράτεια, αλλά αντίθετα να στοχεύσει διαφορετικούς στόχους, που θα εντείνουν την αποτελεσματικότητα της απάντησης.
Η Τεχεράνη είναι αποφασισμένη να μην αφήσει ατιμώρητο δεύτερο χτύπημα στην επικράτεια της μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, για το λόγο αυτό τα σενάρια επικαιροποιούνται διαρκώς.
«Τα αντίποινα μπορεί να προκαλέσουν πρωτοφανή προβλήματα στο ισραηλινό καθεστώς», προειδοποίησε η ίδια πηγή προσθέτοντας πως «σε σύγκριση με το Ιράν, το Σιωνιστικό καθεστώς έχει μικρότερη έκταση και λιγότερες αλλά πιο ευαίσθητες υποδομές».
Η ίδια πηγή υποστηρίζει ότι αρκετές χώρες τους έχουν κάνει γνωστό πως δεν θα ενεργήσουν αυτή τη φορά για να προστατευόσουν το Ισραήλ και υπενθύμισε πως το κάνει θα περάσει την κόκκινη γραμμή και θα υποστεί απώλειες.
Ο Ζελένσκι στρέφεται στους Ευρωπαίους μετά τις άκαρπες συνομιλίες στο Μαϊάμι - Τι τον προβληματίζει
Συγκλονίζει ο Πάνος Ρούτσι: Ο αγώνας δεν σταματάει - «Δεν έχουμε προλάβει να πενθήσουμε, δεν αντέχω να είμαι στην εκταφή»
Μαρουσάκης: Έρχεται ο «Ωμέγα Εμποδιστής» για ήπιες ημέρες - Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα
Όλο το Χόλυγουντ «στα χέρια» του Netflix μετά την εξαγορά της Warner - Τι ακριβώς αγόρασε;
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



