Μάλιστα, θα µπορούσε να διευρυνθεί η σχετική συζήτηση µε τη συµµετοχή και άλλων πολιτικών αρχηγών – κάτι που θα έβαζε πολλά πράγµατα στη θέση τους σε σχέση µε τις πραγµατικές θέσεις των κοµµάτων, αλλά και µε τα θετικά όπως και µε τα αρνητικά της Συµφωνίας. Μια τέτοια συζήτηση, αν δεν κατέληγε σε µια συνήθη κοκοροµαχία, θα συνέβαλε, προφανώς, στην καλύτερη ενηµέρωση της ελληνικής κοινωνίας, η οποία τείνει να βλέπει το συγκεκριµένο θέµα µε όρους άσπρου - µαύρου, είτε ως το απόλυτο καλό είτε ως το απόλυτο κακό, ενώ είναι προφανές ότι δεν τίθενται έτσι τα ζητήµατα των διεθνών σχέσεων.
Καθώς το «µπαλάκι» έχει πλέον περάσει στην ελληνική πλευρά, µετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της Βουλής των Σκοπίων, είναι φανερό ότι δεν έχουµε την πολυτέλεια του διχασµού για το ονοµατολογικό της γειτονικής µας χώρας: Σε µια στιγµή που η χώρα πρέπει να κάνει γοργά βήµατα προς την ανάπτυξη, δεν µπορεί να χωριζόµαστε σε «προδότες» και «πατριώτες».
Μόνον, όµως, αν οι πολιτικοί αρχηγοί συζητήσουν δηµοσίως για τις διάφορες πτυχές της Συµφωνίας θα γίνουν τα πράγµατα σαφή για τους πολίτες – και εποµένως θα αποδραµατοποιηθούν, ασχέτως του αν τάσσεται κάποιος υπέρ ή κατά των Πρεσπών.
ΣΧΟΛΙΑ
<% totalComments %> ΣχόλιαTο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.
Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.