Η περίπτωση του Οικονοµικού Πανεπιστηµίου δεν είναι, δυστυχώς, η µοναδική στη χώρα µας: όλα τα πανεπιστήµια, στον έναν ή τον άλλο βαθµό, βιώνουν ανάλογες καταστάσεις. Ο αρµόδιος υπουργός υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει θέµα νόµου, σηµειώνοντας -και ορθά- ότι σε περίπτωση τέλεσης κακουργηµάτων η Αστυνοµία οφείλει να παρέµβει χωρίς να εµποδίζεται από τη ρύθµιση περί πανεπιστηµιακού ασύλου. Βεβαίως, η κυβέρνηση δεν διευκρινίζει τι ισχύει στην περίπτωση τέλεσης πληµµεληµάτων, όπως η χρήση ναρκωτικών µέσα σε ένα πανεπιστηµιακό ίδρυµα.
Από την άλλη πλευρά, η αξιωµατική αντιπολίτευση -διά του προέδρου της- ανήγγειλε χθες ότι αυτή η εικόνα θα αλλάξει µε νόµο αµέσως µετά τις εκλογές. Κατά την άποψη της ΝΔ, αρκεί η κατάργηση του πανεπιστηµιακού ασύλου ώστε να επανέλθει η ηρεµία στις σχολές και να πάψουν τα φαινόµενα ανοµίας. Ωστόσο, η αστυνοµοκρατία δεν λύνει αυτοµάτως παθογένειες πολλών χρόνων. Και βεβαίως, δεν πρέπει να φτάσουµε από το ένα άκρο στο άλλο: σίγουρα τα πανεπιστήµια πρέπει να λειτουργούν σε καθεστώς απόλυτης ηρεµίας, αλλά πρέπει να λειτουργούν και σε καθεστώς απόλυτης ακαδηµαϊκής ελευθερίας.
ΣΧΟΛΙΑ
<% totalComments %> ΣχόλιαTο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.
Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.