Ο Κυριάκος Κυριάκος(intime)

Κυριάκος:«Τον πόλεμο τον έχουμε κερδίσει-Ο ΠΑΟΚ είναι σε άλλο επίπεδο με Σαββίδη»

Ο Κυριάκος Κυριάκος αναφέρθηκε στην πρωτοφανή απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων

Την απόφαση διατήρησης της ποινής αφαίρεσης επτά βαθμών από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία δεν μπήκε καν στον κόπο να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης, σχολίασε ο Υπεύθυνος σε θέματα Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Κυριάκος Κυριάκος. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis Fm, είπε τα εξής:

«Αποφάσισαν ότι ο Τζουλάκης, η Μαρούπα και ο Αρκούδης έχουν τον τελευταίο λόγο»!

«Θέλουμε οι δικαστικές υποθέσεις να τρέχουν γρήγορα, σε αντίθεση με άλλους που προσπαθούν να το αποφύγουν με νομικά τρικ. Στην περίπτωσή μας έχουμε μία ταχύτητα των δικαστικών αρχών να αμφισβητήσουν την νομική γνώση της πολιτική ηγεσίας, του πρωθυπουργού και του υπουργού επικρατείας μεταξύ άλλων, που έχουν παραδεχτεί ότι η ΕΕΑ έχει γνωμοδοτικό ρόλο. Άρα υπάρχει ένα πολύ μεγάλο μέρος σοβαρών ανθρώπων, όπως ο Πρωθυπουργός και ο κ. Γεραπετρίτης, οι οποίοι συντάσσονται με την γραμμή του ΠΑΟΚ, που λέει, δηλαδή, ότι η απόφαση της ΕΕΑ δεν είναι δεσμευτική.

Αυτοί, αντίθετα, αποφάσισαν ότι ο Τζουλάκης, η Μαρούπα και ο Αρκούδης έχουν τον τελευταίο λόγο. Ένα από τα επιχειρήματα της κ. Μαρούπα, θυμίζουμε, ότι ήταν ότι δεν έγινε ανακαίνιση του προπονητικού κέντρου μετά την αγορά από τον κ. Καλπαζίδη. Προσέχω τι λέω για μία επιτροπή που χρησιμοποίησε αμφιλεγόμενα επιχειρήματα, εκδίδοντας μία απόφαση που ξαφνικά δεν μπορεί να προσβληθεί σε επόμενο βαθμό. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε αυτό».

«Αυτή η υπόθεση τελειώνει στο CAS»

Σχετικά με τις τοποθετήσεις του κ.Κούγια ανέφερε: «Δεν μπορώ να τις παρακολουθήσω και όλες τις δηλώσεις του κ. Κούγια, αν εννοείτε αυτή που έγινε πριν από μία ώρα, γιατί μπορεί μέσα σε μία ώρα να έκανε άλλες τρεις, του το επιστρέφω το κατάπτυστη, γιατί εκείνος αμφισβητεί όσα λέει ο Πρωθυπουργός της χώρας, κορυφαίοι υπουργοί, ένα Διαιτητικό Δικαστήριο και ένας από τους τρεις εφέτες. Εμείς διαμαρτυρόμαστε γιατί δεν υπάρχει απόφαση δικαστηρίου, δεν δικάστηκε η υπόθεση. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, γι' αυτό και έχουμε προαναγγείλει εδώ και καιρό ότι αυτή η υπόθεση τελειώνει στο CAS. Δεν άλλαξαν πολλά πράγματα για εμάς, ελπίζοντας ότι το CAS θα εξετάσει την ουσία και μετά να δούμε ποιος από τους λαλίστατους γκεστ σταρ θα μπορέσει να υπερασπιστεί την θέση του».

Σε άλλο σημείο ο Κυριάκος Κυριάκος είπε: «Έχουμε καταγγείλει και τις αλλαγές και τον χρόνο που έγιναν και τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν για την ΕΕΑ πολύ πριν βγει η απόφαση. Επαναλαμβάνω, οποιαδήποτε απόφαση δικαστηρίου την έχουμε σεβαστεί. Όποια τιμωρία έχει εκδοθεί την έχουμε σεβαστεί και αυτό θα κάνουμε, αλλά το να λέει ένα δικαστήριο είμαστε αναρμόδιοι μπροστά στην κρίση της Μαρούπα και του Αρκούδη, δεν είναι απόφαση αλλά υπεκφυγή. Ο κ. Κούγιας και ο οποιοσδήποτε άλλος μπορεί σήμερα να χαίρεται, αλλά θέλω να δείξει την ίδια χαρά και αύριο μεθαύριο που οι αποφάσεις θα είναι κατά των ομάδων του. Ακόμη και η κ. Μαρούπα είπε ότι υπάρχουν και άλλες εκκρεμείς υποθέσεις. Για να δούμε τότε πως θα το αντιμετωπίσει. 

Ο ένας από τους Εφέτες, που είπε ότι γίνεται αποδεκτή η πρόσθετη παρέμβαση του Ολυμπιακού, απέρριψε πρόσθετες παρεμβάσεις σε άλλη παρόμοια υπόθεση την ίδια μέρα. Κάτω από ποια λογική; Ας βγει ένας άνθρωπος να μας πει πως πολλά στελέχη με νομική κατάρτιση, όπως ο Πρωθυπουργός και ο κ. Γεραπετρίτης, λένε το αντίθετο. Πώς γίνεται όλες οι ποινικές υποθέσεις να μπορούν να προσβληθούν και να επανεξεταστούν, αλλά όχι οι αποφάσεις της ΕΕΑ. Αυτό το πράγμα έχει μέλλον, και δεν έχει να κάνει μόνο με το CAS, υπάρχουν και άλλα δικαστήρια στην Ελλάδα, που δεν θα κρίνουν την τιμωρία αλλά τη νομιμότητα των διαδικασιών.

Για την στάση γενικότερα του ΠΑΟΚ: «Εμείς δεν είμαστε αυτοί που έχουμε προσπαθήσει να μετατρέψουμε τα κακουργήματα σε πλημμελήματα, ή να καθυστερούμε τις υποθέσεις μας μέχρι να παραγραφούν. Ίσα ίσα πήγαμε σε όλα τα δικαστήρια και είχαμε απέναντί μας πολλές ομάδες και τα αντιμετωπίσαμε. Ο κ. Σαββίδης σέβεται τις αποφάσεις και είναι ήδη δύο χρόνια εκτός γηπέδων, ενώ εύκολα θα μπορούσε να παραγνωρίσει την απόφαση. Εμείς ζητάμε να δικαστούμε, δεν προσπαθούμε να πετάξουμε την μπάλα εκτός γηπέδου. Απλώς, θέλουμε να δικαστούμε το γρηγορότερο δυνατόν».

«Μάχες θα χάσουμε, τον πόλεμο τον έχουμε κερδίσει»

Για την συνέχεια του πρωταθλήματος: «Θα τελειώσει το Πρωτάθλημα, αυτό θέλουμε και εμείς, αφού όμως είμαστε όλοι ασφαλείς. Θα είναι χαρά μας η επιστροφή στο γήπεδο για να αποδείξουμε σε όλους αυτούς που μας αμφισβητούν την αξία μας. Μάχες θα χάσουμε, αλλά τον πόλεμο τον έχουμε κερδίσει οριστικά: ο ΠΑΟΚ είναι σε άλλο επίπεδο, δεν είναι ο ακίνδυνος τεταρτο-πέμπτος που δεν τον ενοχλούσε κανείς επειδή δεν ενοχλούσε κανέναν. Και θα το υποστούν για πολλά χρόνια ακόμη, αρκεί να διαχειριζόμαστε και τις νίκες και τις ήττες μας με ψυχραιμία».

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει μείωση του μπάτζετ: «Είχα πει ότι δεν είμαστε σε εποχή που εξαρτάται η βιωσιμότητα από τις μειώσεις συμβολαίων. Η παρουσία του κ. Σαββίδη το εγγυάται αυτό. Αυτό που λέω είναι ότι χρειάζεται εξορθολογισμός. Κάνουμε μεγάλα συμβόλαια που βρίσκονται είτε στην κερκίδα, είτε στον πάγκο χωρίς μεγάλη συμμετοχή. Εμείς θέλουμε από το κάθε ευρώ που πληρώνουμε να παίρνουμε την αντίστοιχη αξία. Όσον αφορά τα μέτρα που θα πάρει συνολικά το ποδόσφαιρο, προφανώς ανήκουμε σε ένα συλλογικό όργανο που θα συζητήσει που θα βάλει συνέταιρους και τους παίκτες, αυτό δεν έχει να κάνει με μειώσεις συμβολαίων. Ο ΠΑΟΚ δεν θα πάει σε μνημόνιο και πολύ περισσότερο τώρα που κατακτά τίτλους και έχει μπει στον σκληρό πυρήνα των ομάδων πρωταθλητισμού. Ο ΠΑΟΚ θα μείνει εκεί. Αυτό να το βάλουν καλά στο μυαλό τους όσοι προσπαθούν να τον πετάξουν εκτός μέσω των δικαστηρίων».

«Δεν είναι αγαπητός ο Σαββίδης σε κάποιους κύκλους»

Σχετικά με τον Ιβάν Σαββίδη , τις επιχειρηματικές του κινήσεις και το ξενοδοχείο «Πόρτο Καρράς» είπε:«Αν με ρωτήσει την άποψή μου θα του πω χαριτολογώντας πως... κακώς επενδύει τόσα στη χώρα, γιατί δεν φαίνεται ότι είναι πολύ αγαπητός στους μιντιακούς και επιχειρηματικούς κύκλους. Μετά από δεκαετή κρίση και νέα κρίση με τον κορωνοϊό, κάνει ακόμη μία επένδυση στον τομέα που θα πληγεί περισσότερο, τον τουρισμό. Δεν θα αποδείξει τώρα πώς αντιμετωπίζει την Ελλάδα.

Την βρίσκω σωτήρια αυτή την κίνησή του, είναι από τους πιο όμορφους προορισμούς στην Ελλάδα ο συγκεκριμένος και με την παρέμβαση του κ. Σαββίδη θα γίνει ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Ευρώπης. Έχει, σίγουρα, στρέψει το βλέμμα του στον τουρισμό, αλλά, κυρίως, έχει προσπαθήσει να σώσει εμβλητικές επιχειρήσεις στον ελληνικό χώρο. Το έκανε και με το Μακεδονία Παλλάς και με το Ξενία και με την ΣΕΚΑΠ, ήταν σωτήριες οι παρεμβάσεις του σε ιστορικές επιχειρήσεις».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ