Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης (Intime)

Κουρτζίδης: «Μου ακούμπησαν όπλο στην πλάτη, κάλεσαν στο τηλέφωνο τον Μαρινάκη»

Τελευταία Ενημέρωση
Ο δημοσιογράφος Πάρις Κουρτζίδης μίλησε στο OPEN για όσα υποστηρίζει ότι εκτυλίχθηκαν στο περιστατικό του «Χίλτον» - Τι απάντησε με τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή «Δίκη» ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας

Λίγες ημέρες μετά τη δίωξη που άσκησε η εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών για το αδίκημα της παράνομης βίας (πλημμέλημα) σε βάρος πέντε ανδρών της φρουράς του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΟλυμπιακόςΒαγγέλη Μαρινάκη, σε βάρος του ίδιου του εφοπλιστή για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παράνομη βία, αλλά και σε βάρος του εκδότη της εφημερίδας «Αξία» Αντώνη Πίκουλα για συνέργεια στο αδίκημα, ο δημοσιογράφος Πάρις Κουρτζίδης, ο οποίος έχει προχωρήσει σε καταγγελία για αρπαγή του από το «Χίλτον», μίλησε για όσα υποστηρίζει ότι εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της 15ης Μαρτίου 2018 στο αθηναϊκό ξενοδοχείο.

Ο Κουρτζίδης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Η Δίκη» του OPEN αναφέροντας χαρακτηριστικά για την υπόθεση: «Η περιπέτειά μου, αφορά αποκλειστικό μου δημοσίευμα. Δεν με αφορά αν αδικείται κάποιος, ήταν ένα δικαστικό έγγραφο και εγώ παρουσίασα το περιεχόμενό του.  Είμαι δημοσιογράφος και ήδη τότε, ο κ. Μαρινάκης διεκδικούσε μια άδεια που τελικά, πήρε. Εχουμε έναν μιντιάρχη, που έχει μία ποινική δίωξη, για παράνομη βία, εγώ τη λέω αρπαγή. Είναι κάτοχος κι άλλων ΜΜΕ, κατηγορείται για την υπόθεση του Noor 1. H προέκταση όσον αφορά τον αθλητισμό, είναι ότι είναι ιδιοκτήτης ΠΑΕ και υπάρχει εμπλοκή ατόμου της ασφάλειας του μία δικογραφία που αφορά την απόπειρα δολοφονίας του διαιτητή Τζήλου. Ο κ. Μαρινάκης δεν εμπλέκεται, αλλά εμπλέκονται άτομα της ασφάλειάς του».

«Δεχόμουν πιέσεις»

Αναφορικά με το περιστατικό του «Χίλτον» είπε: «Μου ζητήθηκε αρχικώς από τον Αντώνη Πίκουλα, να τον εξυπηρετήσω. Ήμουν συνεργάτης του τότε στην εφημερίδα που εξέδιδε, παρότι δε θέλει να λέει ότι την εξέδιδε αυτός. Με κάλεσε, με παρακαλούσε να κατεβάσω το κείμενο, του είπα ότι αυτό δεν μπορώ να το κάνω. Του εγγυήθηκα ότι είναι δικαστική η πηγή μου. Του είπα ότι θα πρέπει να είναι βέβαιος ότι το πόρισμα θα είναι αυτό. Μου ζήτησε μια εξυπηρέτηση να κατεβάσω το κείμενο. Δεχόμουν και άλλες πιέσεις από κουμπάρο του κ. Μαρινάκη, Ισίδωρο Κούβελο για άλλο κείμενο.

Ο κ. Πίκουλας μου ζήτησε να βρεθούμε στο ξενοδοχείο Χίλτον. Επέμενε να πάω πιο νωρίς, έδειχνε ένα άγχος και μια αγωνία. Από άλλο τηλέφωνο, μου έλεγαν ότι με ψάχνουν βράδυ. Από τη μία πλευρά δεχόμουν, καρότο και από την άλλη μαστίγιο. Είχα ήδη ενημερώσει κάποιους ανθρώπους, για να πάρω κάποια μέτρα ασφάλειας, για τη διαδρομή κυρίως.

Φτάνοντας στο Χίλτον και αφού κάθισα μέσα, καλώ στο κινητό τον κ. Πίκουλα. Μου είπε ότι είναι από το πρωί εδώ, ότι έχει πολλά ραντεβού. Μου λέει ότι είναι από την άλλη πλευρά, που δεν καθόταν κανείς. Ηταν έξω-έξω, σε ένα μπαρ που δεν δούλευε, κάθεται στη μέση του καναπέ κι εγώ κάθομαι κοιτώντας προς την πλευρά της πόρτας. Αφού σερβιρίστηκαν και είχε δεχθεί περίεργες ερωτήσεις, βλέπω μια πεντάδα ανθρώπων, με μαύρα μπουφάν και περίεργες ενδυμασίες».

«Οι απειλές ήταν ότι θα με σκοτώσουν...»

Και συνέχισε λέγοντας: «Βλέπω να σταματούν τρεις και άλλοι δύο να συνεχίζουν. Μετά σταμάτησε κι άλλος ένας. Όταν με πλησιάζουν, μου λένε ότι εσύ είσαι που γράφεις αυτά για τον πρόεδρο. Έρχεται από πίσω μου, ισχυρίστηκε ότι έχει όπλο, το ακουμπάει στην πλάτη μου. Κάλεσε μπροστά μου τον κ. Μαρινάκη, ακούστηκε η φωνή του κ. Μαρινάκη. Εκείνη τη στιγμή, με το χέρι του ο ένας στην πλάτη μου και μου λέει να γράψω κάποια πράγματα που πρέπει να γράψω, καθ’ υπαγόρευση. Πως θα ήταν ικανοποιημένος. Αυτά που έλεγε ήταν εξωφρενικά.

Ακούω τη φωνή του και μου είπε να γράψω κάποια πράγματα. Ο άνθρωπος της ασφάλειάς του, ζητάει επιτακτικά να του απαντήσω αν θα τα κάνω. Του είπα ότι αποκλείεται και κάντε ό,τι καταλαβαίνετε. Με τις μεσολαβήσεις του Πίκουλα, αποφασίζουν ότι θα με μεταφέρουν χωρίς τη θέληση μου, στην εφημερίδα "Αξία". Με πήγαν. Ο κ. Πίκουλας κρατάει την τσάντα με το λάπτοπ. Προσέρχομαι στο αυτοκίνητο του, γιατί μόνο έτσι δέχονταν να φύγω. Έδωσαν σαφείς οδηγίες μπροστά στην είσοδο του Χίλτον, για το αν θα τηρήσουν συγκεκριμένη απόσταση από αυτούς που μας ακολουθούσαν. Φυσικά, μου τόνισαν να μην κάνω καμία βλακεία. Να μη διανοηθώ, να μη σκεφτώ να ειδοποιήσω κανέναν, ότι θα πρέπει να πάω και να το κάνω. Οι απειλές ήταν ότι θα με σκοτώσουν, ότι θα με ξεβρακώσουν στο δρόμο και άλλα.

Η οδηγία ήταν μόλις θα μπούμε μέσα, θα πρέπει να περιμένουμε, να μην ανοίξουμε, να έρθουν να με υποδεχτούν οι δύο. Είχα προσδιορίσει 8 ως 12 άτομα στη Γενική Ασφάλεια. Ήταν πάνω από 14! Με αυτοκίνητα από έξω, με μηχανές και οι μέσα. Το κείμενο είχε ήδη κατέβει από εμένα, και ανάρτησα αυτό με τα παρακάλια του κ. Πίκουλα. Ακόμα δεν έχω κατεβάσει αυτό που έχω δημοσιεύσει. Είναι πειστήριο. Η τελευταία παράγραφος, ήταν η παγίδα. Έχω μάρτυρες για το τι εννοώ στην τελευταία παράγραφο. Δεν είχα καμία ελευθερία, πήγα κατευθείαν στο γραφείο μου για να το κάνω γιατί έπρεπε να πάρουν έγκριση αν θα μείνω ελεύθερος. Ήρθε στο γραφείο μου, τον είχε στο τηλέφωνο, είπε ότι ήταν εντάξει και έπειτα μου είπαν ότι είμαι ελεύθερος και έφυγαν από κάτω».

Κούγιας: «Αδίκημα που τιμωρείται με πρόστιμο»

Σε εκείνο το σημείο, υπήρξε τηλεφωνική παρέμβαση από τον ποινικολόγο Αλέξη Κούγια, ο οποίος εκπροσωπεί νομικά, τον Αντώνη Πίκουλα. Ο κ. Κούγιας είπε: «Ο κ. Πίκουλας δεν έχει δώσει ποτέ δικαιώματα και ποτέ δεν είχε έστω και μία αντιδικία. Ενα δικαστήριο με τον Παπαθεοδώρου είχε. Μέχρι σήμερα, σε διάφορες αναρτήσεις του ο κ. Κουρτζίδης, από ό,τι με ενημέρωσε ο κ. Πίκουλας, από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήσατε την κλήση του εισαγγελέα περί απαγωγή σας. Αυτό που διαβάσαμε σήμερα είναι για παράνομη βία. Εκείνο που δεν είπε ποτέ ο κ. Κουρτζίδης, είναι ότι όλα αυτά που σας είπε τώρα, δεν πήγε ποτέ να τα πει στην Αστυνομία».

Και πρόσθεσε: «Δεν είπε ποτέ, αυτός που μιλάει για απαγωγή και παρουσίασε μια υπόθεση, που την παρουσίασε ως τη μεγαλύτερη υπόθεση... Αυτό που δεν είπε, είναι ότι η Δικαιοσύνη και ο εισαγγελέας που άσκησε τη δίωξη, δέχτηκε ότι το αδίκημα αυτό, τιμωρείται με πρόστιμο. Αυτό που καταγγέλλει, τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο, σαν να είναι πταίσμα. Αυτό θα πάει στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

«Εχουν εντοπιστεί οι επικοινωνίες»

Από την πλευρά του ο Κουρτζίδης, ο οποίος παρενέβη στα λεγόμενα Κούγια, σχολίασε ότι «στις 19 Μαρτίου έγινε η επίσημη καταγγελία στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών» και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει πριν κ.Κούγια. Πιο πριν έχουμε μιλήσει μόνο οι δυο μας, που προσπαθούσατε να με πείσετε ότι δεν θα είναι το περιεχόμενο της κ.Τζίβα αυτό, γιατί της έχει απαγορευτεί να ασχοληθεί με το σκέλος των ναρκωτικών, και ότι βάση της πολύπειρης διαδρομής σας, ήσασταν απολύτως βέβαιος ότι αποκλείεται. Δεύτερον μου λέγατε πως αποκλείεται να είναι οι άνδρες της ασφάλειας του κ. Μαρινάκη. Το τρίτο που μου είπατε είναι ότι δεν μιλάτε με τον κ.Μαρινάκη, ότι δεν τον ξέρετε, αλλά μπορείτε να μεσολαβήσετε να μου λύσετε τη διαφορά μιλώντας με τον κ.Κουρτάκη. Και σας είπα ότι δεν με ενδιαφέρει να μεσολαβήσετε. Θα το δούμε αν πάει στο Πλημμελειοδικείο...».

Και κατέληξε λέγοντας αρχικά ότι «είναι ο ορισμός της αρπαγής» και εν συνεχεία ότι «η έρευνα έχει γίνει από τις βρετανικές αρχές και έχει εντοπίσει ότι το κινητό είναι του κ. Μαρινάκη και κάνει χρήση επί μέρες αυτού του κινητού ο κ. Μαρινάκης. Εχουν εντοπιστεί οι επικοινωνίες και με τους μπράβους και με τον κ. Πίκουλα, υπάρχουν μηνύματα. Υπάρχει ακριβώς η ταυτοποίηση της κατάθεσής μου με τα ευρήματα. Και λίγο καιρό αργότερα, έχουμε την εμπλοκή του ενός ή δύο φυσικών προσώπων στην υπόθεση Τζήλου».

Δείτε απόσπασμα της εκπομπής «Η Δίκη»

Ολόκληρη η εκπομπή «Η Δίκη»

Στο 59.00 αναλυτικά όσα ειπώθηκαν για την υπόθεση...

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ