Μελισσανίδης
Δημήτρης Μελισσανίδης (Eurokinissi)

Μελισσανίδης για γήπεδο, Λάζαρο και μπάτζετ της ΑΕΚ

Τελευταία Ενημέρωση
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεσμεύτηκε να εγγυηθεί προσωπικά σε περίπτωση που η ΑΕΚ χρειαστεί δάνειο για το γήπεδο, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πουλήσει την ΠΑΕ, εφόσον βρεθεί ένας ισχυρός παράγοντας που θα ενδιαφερθεί.

Για την οικονομική αυτάρκεια της ΑΕΚ, το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, τις συμμαχίες στο ποδόσφαιρο και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο μίλησε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Μελισσανίδης σε δείπνο που παρέθεσε σε δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπόρταζ της ΑΕΚ.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ υποστήριξε πως θα εγγυηθεί ο ίδιος προσωπικα, αν η ΑΕΚ χρειαστεί δάνειο για το γήπεδο και τόνισε πως δεν θα είχε πρόβλημα να πουλήσει την ομάδα, αν ερχόταν ένας παράγοντας ισχυρός να την πάρει.

Αναλυτικά τα βασικά αποσπάσματα των όσων δήλωσε...

Για το γήπεδο: «Θα μπούμε μέσα στο 2020. Πάμε καλά το χρονοδιάγραμμα. Περιμένουμε τώρα την υπογειοποίηση, αλλά εμείς προχωράμε κανονικά. Θα βάλω εγώ 15 με 20 εκατ. ευρώ. 5 εκατ. ευρώ θα δώσουν ο Παππάς, ο Πόλυς και κάποιοι φίλοι. Έχουμε και ακόμη 20 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής. Θα δούμε και το θέμα του ονόματος. Μιλάω για να το πάρει μεγάλη εταιρία για 10 χρόνια και να καλύψουμε από εκεί τα υπόλοιπα χρήματα που χρειάζονται.

Αν δεν τα βρούμε και χρειαστεί δάνειο, να ξέρετε θα εγγυηθώ προσωπικά. Δεν θα χρωστά η ΑΕΚ σε κανέναν και τίποτα. Θα φτιάξει γήπεδο και στο τέλος δεν θα χρωστάει τίποτα. Δεν θα κάνουμε όπως άλλοι γήπεδα που ακόμη χρωστάνε, είχαν πουλήσει το μισό. Το γήπεδο της ΑΕΚ θα έχει και άλλες χρήσεις. Το γήπεδο θα ανήκει στην Ερασιτεχνική.

Είναι δεδομένο αυτό από την πρώτη στιγμή τα έχουμε πει και δεν αλλάζει. Όταν κι αν εγώ φύγω και να θέλω να... πάρω το γήπεδο να το πουλήσω, δεν μπορώ. Το γήπεδο θα μείνει για πάντα στην ΑΕΚ. Θα ανήκει στην Ερασιτεχνική και… απλά θα παίζει εκεί η ΠΑΕ για 49 χρόνια. Θα ανήκει στην ΑΕΚ και θα μείνει στην ΑΕΚ για πάντα. Η υπογειοποίηση και ο διαγωνισμός πιστεύω θα προχωρήσει μέσα στον επόμενο 1 με 1,5 μήνα. Εμείς προχωράμε τα έργα μας. Δεν μπορώ να ξέρω πότε θα μπούμε μέσα στο 2020. Μπορεί τον Γενάρη του ’20, μπορεί το καλοκαίρι. Όμως πάμε καλά. Μιλάω με κορυφαίες εταιρίες για την ονομασία. Μακάρι να βρεθεί κάτι.

Αν όμως δεν βρεθεί πρέπει να υπάρχει ένα… μαξιλαράκι. Να είμαστε καλυμμένοι σε όλα. Και θα είμαστε. Το γήπεδο θα είναι τεράστιο έργο. Αυτός είναι ο στόχος μου. Γι’ αυτό μπήκα ξανά στην ΑΕΚ. Θα φέρνει έσοδα κάθε χρόνο τουλάχιστον 6 εκατ. ευρώ. Δεν θα παίζεται μόνο ποδόσφαιρο εκεί. Τα δυο μουσεία της ΑΕΚ θα είναι κορυφαία. Θα πάθετε πλάκα. Και θα καθημερινά, εκτός από αγώνες, θα έχει χρήση το γήπεδο.

Για το δικό του μέλλον στην ΑΕΚ: «Θα δούμε. Οσο αντέχω; Σήμερα είμαι αύριο δεν είμαι. Μπορεί να φύγω, αν φύγω έτσι. Η ΑΕΚ όμως θα είναι αυτάρκης και αυτόνομη. Ασε το γιο μου, αυτα θα τα φερει ο χρονος».

Για τα χρήματα του Τσάμπιονς Λιγκ: «Είναι χρήματα που κέρδισε η ΑΕΚ και θα πάνε στην ΑΕΚ. Μπορεί και να τα χρησιμοποιήσουμε για μεταγραφές το επόμενο διάστημα ή για το γήπεδο. Θα δούμε ανάλογα και θα κινηθούμε. Αν με ρωτάτε πάντως εγώ θα τα έβαζα στο γήπεδο. Αλλά θα δούμε, θα τα εξετάσουμε όλα. Να τα πάρω εγώ και να βάλω τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ στην τσέπη μου; (γέλια...) Λέγεται τέτοιο πράγμα; (γέλια).

Λοιπόν, για να τελειώνουμε: Ευτυχώς η ζωή μου τα έφερε έτσι και δεν έχω ανάγκη από χρήματα. Εχω αρκετά. Δεν μπήκα στην ΑΕΚ για να βγάλω κι άλλα. Ήδη έχω δώσει. Μόνο τα 15-20 εκατ. ευρώ για το γήπεδο τα λένε όλα και δεν είναι μόνο αυτά. Αλλά δεν θα κάνουμε επίδειξη πλούτου εδώ. Τα έχουμε ξαναπεί.  Αν δεν τα είχαμε φέτος τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ τι θα γινόταν; Θα τινάζαμε την ομάδα στον αέρα; Δεν λειτουργούν έτσι τα μεγάλα κλαμπ. Ζεις από τα έσοδα σου.

Έχουμε 23 εκατ. ευρώ έσοδα και 21 εκατ. ευρώ έξοδα, φέτος, δίχως να βάζω τα χρήματα από το Τσάμπιονς Λιγκ μέσα. Αυτά τα χρήματα είναι στον κουμπαρά και θα δούμε πως θα τα αξιοποιήσουμε. Στόχος μας είναι η ΑΕΚ να είναι ανεξάρτητη. Να μην έχει ανάγκη κανέναν. Εγώ κάποια στιγμή μπορεί να μην είμαι εδώ. Είμαι και 67 χρονών πλέον. Όμως θα παραδώσουμε μία ΑΕΚ υγιέστατη, με έσοδα, γήπεδο και προπονητικό».

Για το ενδεχόμενο να πωληθεί η ΠΑΕ: «Αν έρθει κάποιος πιο ισχυρός και ζητήσει την ΑΕΚ θα το αξιολογήσω και αν είναι για το καλό του κλαμπ ναι θα την δώσω. Οποίος πιστεύει ότι η ΑΕΚ έχει ιδιοκτήτη είναι... μακριά από την πραγματικότητα. Η ΑΕΚ δεν έχει επενδυτή. Η ΑΕΚ δεν έχει ένα πρόσωπο. Δεν θα στηρίζεται σε έναν, αλλά στα έσοδά της. Και αν την δώσω, λέμε αν, το γήπεδο δεν θα έχει σχέση. Είναι προσωπικό μου στοίχημα το γήπεδο».

Για τον Χριστοδουλόπουλο και την υπόθεσή του: «Αν δεν δικαιωθούμε στο Διαιτητικό, τελείωσε η ιστορία. Θα κλείσει εκεί. Εμείς παίρνουμε κάποιους παίκτες μέτριους και έχουμε τον τρόπο να τους κάνουμε πολύ καλούς. Μετά τους παίρνουν κάποιες ομάδες και παίζουν όπως... βλέπετε. Να ρωτήσω κάτι; Θρησκευτικά ξέρετε; Ε, να ξέρετε πως ο Λάζαρος μια φορά… αναστήθηκε!»

Για την παραμονή του Σιμόες: «Τον εκτιμώ. Είναι καλός παίκτης, είναι καλό παιδί, έχει βοηθήσει πολύ. Όμως δεν θα κάνουμε τρέλες για κανέναν. Θα καταθέσουμε την πρότασή μας που είναι συγκεκριμένη. Τόσα εκτιμούμε ότι αξίζει και μπορούμε να δώσουμε. Αν βρει περισσότερα κάπου αλλού, στο καλό να πάει. Θα τον ευχαριστήσουμε για όσα έκανε, για όσα έδωσε και πόσο βοήθησε. Θα καταθέσουμε την πρόταση μας και θα ζητήσουμε άμεσα απάντηση για να πάρουμε και τα μέτρα μας, ανάλογα. Αν δεν την αποδεχτεί, θα τον ευχαριστήσουμε και θα βρούμε άλλον. Αυτό ισχύει για όλους. Κανείς δεν παίζει με την ΑΕΚ, ούτε ο… Πάπας. Αν βρει σε άλλη ομάδα τα λεφτά που θέλει, ας πάει».  

Για το συμβόλαιο του Μπακασέτα και τον Μάνταλο: «Στον Μάνταλο έδωσα τόσα (σ.σ. 600.000 ευρώ) γιατί έφερε και πρόταση 8 εκατ. ευρώ και την απέρριψα. Και τώρα έχω πρόταση. Ο Μπακασέτας ακόμη δεν έχει φέρει τίποτα. Μέχρι να φέρει, αν φέρει, βλέπουμε. Θα του κάνουμε συγκεκριμένη πρόταση σε λογικά πλαίσια και στην πολιτική μας. Εγώ θέλω πρώτα να ανανεώσουν τα παιδιά, αλλά μέσα στο πλαίσιο που κινείται η ΑΕΚ. Δεν θα τινάξω την ομάδα στον αέρα. Ο Βράνιες έπαιρνε εδώ 200 και πήγε στο Βέλγιο με 1 εκατ. ευρώ.

Να του δώσω εγώ 1 εκατ. ευρώ να τινάξω την ομάδα στον αέρα; Τι λέτε ρε; Τον Μάνταλο μπορεί και να τον γουστάρω, να του έχω αδυναμία. Δικαίωμά μου δεν είναι; Τον Μπακασέτα εγώ τον έφερα εδώ. Και όλοι να φύγουν αν βρουν καλύτερα κάπου αλλού να πάνε τα παιδιά. Και τι έγινε; Θα φέρω άλλους Μάνταλους και άλλους Μπακασέτες. Δεν είναι κανείς πάνω από την ΑΕΚ. Αυτά τα «πρέπει» που λέτε να πάρει ο Μπακασέτας και ο κάθε Μπακασέτας όσα ο Μάνταλος και ο κάθε Μάνταλος δεν υπάρχουν. Όσα θέλω εγω θα δώσω και δεν ρωτάω κανέναν. Τα λάθη που έγιναν παλιά δεν θα ξαναγίνουν. Να το ξέρετε. Η ΑΕΚ δεν θα τιναχτεί στον «αέρα».

Για τις «συμμαχίες» και τον Ιβάν Σαββίδη: «Εμείς δεν κάνουμε συμμαχίες. Κάναμε μία για να πέσει η εγκληματική οργάνωση του ποδοσφαίρου. Έπεσε και τελειώσαμε. Ο καθένας κοιτά την ομάδα του πια. Ο Ιβάν πάντως είναι καλός άνθρωπος. Για την νέα συμμαχία τι να πω... Τα βλέπετε. Είναι παρά φύση» (εμείς δεν φοβόμαστε κανέναν. Εμάς με φοβούνται).

Για Ουζουνίδη: «Ο Ουζουνίδης είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ελλάδα. Είμαστε τυχεροί που τον έχουμε στην ΑΕΚ. Τον πιστεύω πολύ. Με χαροποιεί όμως που είναι και Έλληνας. Του είπα βγάλαμε τον Γαλανόπουλο, βγάλε έναν παίκτη κάθε χρόνο, από τις Ακαδημίες. Έτσι κάνουν τα μεγάλα κλαμπ. Δεν κάνουν μόνο μεταγραφές. Βεβαίως όλα στο ποδόσφαιρο κρίνονται στην... νεκροψία».

Για τους οργανωμένους οπαδούς: «Εχουμε αποτύχει με τους οργανωμένους οπαδούς. Τώρα δεχθήκαμε μια σκληρή τιμωρία με αυτά που κάνουν. Κάτι πρέπει να κάνουμε δραστικό. Δεν γίνεται να βγαίνουν σε κάθε ματς στο ημίχρονο και να κάνουν επεισόδια μόλις δουν ΜΑΤ και να πετούν μολότοφ. Τι είναι αυτά; Τώρα και με την Μπάγερν Μονάχου έγιναν μέσα στο γήπεδο κάποια πράγματα και δεν ξέρουμε αν θα μας ανοίξουν τις εξέδρες με τον Αγιαξ. Τι να πω πια... Κάτι δεν λειτουργεί καλά με τους οργανωμένους και γενικά με το οργανωμένο κομμάτι. Εκεί έχουμε κάνει λάθος και το παραδέχομαι».

Για τις μεταγραφές και τον κεντρικό χαφ που δεν πήρε η ΑΕΚ το καλοκαίρι: «Ακούω συνέχεια ακόμα και τώρα για τις μεταγραφές που δεν έγιναν το καλοκαίρι. Για τον κεντρικό χαφ. Εχουμε κάνει λάθη. Δεν λέω ότι δεν εχουμε κάνει. Ναι, εντάξει μαλ… μας που δεν πήραμε χαφ το καλοκαίρι. Δεν βρήκαμε αυτό που θέλαμε και δεν πήραμε. Τέλος. Δεν θα πάρουμε παίκτες για να πάρουμε απλά και να λέμε ό,τι πήραμε. Και να σας πω και κάτι άλλο; Και τον Γενάρη αν δεν βρούμε αυτό που θέλουμε ούτε και τότε θα πάρουμε. Κάτι θα γίνει πιστεύω όμως. Δεν θα πάρουμε όμως απλά για να πούμε ό,τι πήραμε». 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ