Νταμπίζας: «Εμείς "φουσκώνουμε" με τρόπο υγιή»
Ο Νίκος Νταμπίζας βρέθηκε στην Ολλανδία και παρακολούθησε τους δυο υπο δοκιμή ποδοσφαιριστές (Intime)

Νταμπίζας: «Εμείς "φουσκώνουμε" με τρόπο υγιή»

Τελευταία Ενημέρωση
Η ανάλυση του Νταμπίζα για το πρώτο εξάμηνο του ΠΑΟ στη σεζόν, το παράδειγμα με το… γυμναστήριο, το «φρένο» στη μεταγραφολαγνεία, η επιβεβαίωση για Σιαμπάνη και η πρόθεση για παραμονή των Κολοβέτσιου-Κουλιμπαλί. Όλα όσα ειπώθηκαν στην απολογιστική συνέντευξη Τύπου

 Τον απολογισμό του πρώτου εξαμήνου της σεζόν, τόσο ως προς το αγωνιστικό σκέλος, όσο κι ως προς το νέο πρότζεκτ που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι, έκανε ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού Νίκος Νταμπίζας το μεσημέρι του Σαββάτου (29 Δεκεμβρίου), σε μία «γεμάτη» συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στην αίθουσα Τύπου του ΟΑΚΑ.

Ο 45χρονος τεχνικός διευθυντής έβαλε θετικό πρόσημο στα όσα έχει πετύχει έως τώρα το «τριφύλλι», ξεκαθαρίζοντας πως η διάρκεια είναι αυτή που θα κρίνει τους πάντες στο τέλος της σεζόν κι έβαλε «φρένο» στα μεταγραφικά σενάρια κατά την περίοδο του Ιανουαρίου. Επιβεβαίωσε -εμμέσως πλην σαφώς- πως ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για να κλείσει τον Μάριο Σιαμπάνη, αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην διαταραχθεί η καλή συνεργασία που υπήρξε το περασμένο καλοκαίρι στις υποθέσεις των Κάτσε και Πούγγουρα, ενώ ανέλυσε το σκεπτικό του ιδίου και του συλλόγου για τις ανανεώσεις και τα νέα συμβόλαια.

Αναφέρθηκε ακόμη στη συνεργασία του με τον Γιάννη Αλαφούζο, επισημαίνοντας πως τηρεί όλα όσα του έχει ζητήσει απ’ το καλοκαίρι, ξεκαθάρισε πως το «ναυάγιο» στην υπόθεση Πιεμπονγκσάντ δεν επηρεάζει το σχεδιασμό της ομάδας, ενώ χρησιμοποίησε κι ένα παράδειγμα με το πώς μπορεί να «φουσκώσει» κανείς σ’ ένα γυμναστήριο, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη έκδοση του Παναθηναϊκού θέλει να το κάνει με τρόπο υγιή.

«Να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά, υγεία, καθαρό μυαλό και ισορροπία σε όλους τους τομείς. Γνωρίζετε ότι μέσα στην εσωτερική διεργασία που έχουμε ως ομάδα ότι θεωρούμε υποχρέωση να ενημερώνουμε τον κόσμο στην αρχή της σεζόν, στη μέση και στο τέλος για να καταλάβει πως τρέχει η διαδικασία που έχει ξεκινήσει, να γίνει μια μίνι αποτίμηση και να περάσουμε ξεκάθαρα κάποια πράγματα προς τα έξω. Με βάση αυτό που ξεκινήσαμε τον Ιούνιο θεωρώ ότι το πρώτο δείγμα είναι θετικό. Υπάρχει μια διαφοροποίηση όσον αφορά τον προβληματισμό στο ξεκίνημα της χρονιάς με την ιδιαιτερότητα που είχαμε ως κατάσταση.

Αυτό έχει διαφοροποιηθεί, έχει περάσει διαφορετική αίσθηση και εικόνα σε όλους τους κύριους μετόχους που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Αυτό αντανακλά σε μια προσπάθεια που γίνεται καθημερινά στο Κορωπί. Από τους ποδοσφαιριστές, προπονητές μέχρι και τον τελευταίο εργαζόμενο που βρίσκεται στο αθλητικό κέντρο αλλά και τους ανθρώπους στα γραφεία. Αντανακλά σε ένα ζωντανό οργανισμό που δουλεύει με ισορροπία, διάθεση και πάθος για αυτό που θέλει να πετύχει. Οι κρίσεις πάντα γίνονται στο τέλος της χρονιάς και το αποτέλεσμα είναι αυτό που θα κρίνει όλους μας. Ο σύλλογος έχει δυο μάχες μια αγωνιστική και μια εξωαγωνιστική τα καταφέρνουμε μέχρι στιγμής άψογα αλλά στο τέλος θα κριθούμε όλοι μας».

«Προγραμματίζεις με αυτό που έχεις στα χέρια σου»

Ακολούθησε ο κύκλος των ερωτήσεων των δημοσιογράφων, με την πρώτη να αφορά το κομμάτι της διοικητικής αλλαγής που δεν υπήρξε και κατά πόσο επηρεάζει αυτό το σχεδιασμό και το μπάτζετ της ομάδας.

«Η ουσία της σημερινής κουβέντας είναι να μιλήσουμε περισσότερο για τα αγωνιστικά. Αλλά θεωρώ ότι δεν πρέπει να μένει στο κενό αυτό το πράγμα. Φαίνεται ότι δεν έχει προχωρήσει αλλά εμάς αυτό δεν μας διαφοροποιεί καθόλου, εμείς έχουμε ξεκινήσει έναν προγραμματισμό με συγκεκριμένο σενάριο. Αν υπάρξει διαφοροποίηση στο μέλλον εγώ δεν μπορώ να ξέρω τι θα γίνει. Ο προγραμματισμός γίνεται με το τι έχεις στα χέρια σου και είναι υπαρκτό. Αυτά που ξεκινήσαμε να έχουμε είναι διασφαλισμένα και δεν μπορεί να αλλάξει τη φετινή χρονιά. Εμείς προσπαθούμε να επανέλθει ο σύλλογος στην κανονικότητα μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν έχουμε κανένα εμπόδιο στην λειτουργία μας. Αυτό που πήγε να γίνει και δεν έγινε, δεν μας αφορά».

Τα 5,5 εκατ. ευρώ και το… γυμναστήριο

Για το μπάτζετ που θα χρειαστεί ο Παναθηναϊκός τα επόμενα χρόνια για να έρθει πιο κοντά στην κορυφή, ο Νταμπίζας χρησιμοποίησε ένα αλληγορικό παράδειγμα, για να εξωτερικεύσει τη σκέψη του και τη φιλοσοφία του πάνω σ’ αυτό:

«Υπάρχουν πολλές απόψεις για το οικονομικό σκέλος μιας ομάδας. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πάμε σταδιακά στην κανονικότητα. Αυτή έχει να κάνει με δυο σημαντικές παραμέτρους, η ανταγωνιστικότητα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να έχεις μια οικονομική σταθερότητα. Κάποιος μπορεί να πει εγώ θέλω ένα ποσό και άλλος άλλο ποσό. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος, ο σύλλογος να επανέλθει σε όλα τα επίπεδα εκεί που ήταν. Το πόσο θα πάρει αυτό και πόσα χρήματα είναι στην κρίση του καθενός.

Ο προϋπολογισμός ο φετινός είναι 3 εκατ. ευρώ και με τους φόρους πάει στα 5 με 5,5 εκατ. ευρώ. Δεν έχει διαφορά μεγάλη σε σχέση με το 2013-14. Το θέμα είναι πως θα γίνουμε ανταγωνιστικοί ξανά. Να σας δώσω ένα παράδειγμα με κάτι που είναι της ομάδας όπως είναι τα γυμναστήρια. Μπορείς να "φουσκώσεις" πηγαίνοντας κάθε μέρα στο γυμναστήριο ή να παραβιάσεις κάποια πράγματα με την βοήθεια της επιστήμης. Εμείς προσπαθούμε να χτίσουμε με έναν υγιή τρόπο. Ίσως είναι πιο δύσκολος αυτός ο τρόπος αλλά όταν βάλουμε τις βάσεις θα έχουμε χτίσει κάτι καλό».

Σε ότι αφορά τα συμβόλαια, επισήμανε: «Ο τρόπος που λειτουργούμε είναι πως υπάρχουν κάποιες κατηγορίες συμβολαίων. Αυτή η κατηγορία και που ανήκει ο ποδοσφαιριστής είναι από το βιογραφικό του ποδοσφαιριστή. Έχουμε συγκεκριμένες φόρμες, σίγουρα κάποια προϋπήρχαν αλλά στο τέλος της χρονιάς θα υπάρξει συνολική αποτίμηση για την προσφορά του καθενός για το πως έχει λειτουργήσει μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Θα γίνει μια γενική αξιολόγηση και επαναπροσδιορισμός για να έχει καλύτερες βάσεις. Η αξιολόγηση θα γίνει στο τέλος της χρονιάς για όλους».

«Η ομάδα είναι επαρκής»

Η κουβέντα ακολούθως πήγε στη μεταγραφολογία, με τον τεχνικό διευθυντή του «τριφυλλιού» να επισημαίνει: «Αυτό δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Υπάρχει μια… μεταγραφολαγνεία και είναι λογικό, αρκεί να υπάρχει μια στοιχειώδη λογική. Να γράφεις για έναν ποδοσφαιριστή που κολλάει στα στάνταρ τα δικά μας είναι θεμιτό και μπορεί να γίνει, αλλά να γράφεις για κάποιον που δεν είναι στη δική μας λογική, δεν είναι σωστό και ο κόσμος μπερδεύεται. Εμείς δεν έχουμε ανάγκη από μεταγραφές, αυτή είναι η άποψη η δική μας. Κάναμε μια προσθήκη του Αρμενάκα που είναι στη δική μας λογική. Η οποιαδήποτε ενίσχυση έχει να κάνει με καθημερινή βελτίωση σε όλους τους τομείς.

Η ενίσχυση έρχεται και μέσα από τις καλύτερες συνθήκες τις κάθε ομάδας. Το μάτι της πρώτης ομάδας είναι στραμμένο πάντα προς την ακαδημία και αν υπάρχει και κάποια ανάγκη στη διάρκεια της χρονιάς προς τα εκεί θα κοιτάξουμε. Δεν έχω κάνει καμία επαφή με τον Μαυροπάνο, δεν έχω μιλήσει ποτέ με τον Μπακασέτα. Δεν θέλω να χρησιμοποιείται το όνομα του Παναθηναϊκού ως διαπραγμάτευση ενός παίκτη με την ομάδα του, κάτι που γίνεται. Τώρα αν είναι κάποια παιδιά που μας ενδιέφεραν η όχι δεν μπορούμε κάθε φορά να διαψεύδουμε. Η ομάδα είναι επαρκής το έχουμε συμφωνήσει με τον προπονητή».

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο κάποιας πώλησης είπε πως «…Και στο ξεκίνημα της χρονιάς υπήρξαν δυο επίσημες προτάσεις για ποδοσφαιριστές της ομάδας μας με σημαντικό οικονομικό όφελος και της αρνηθήκαμε. Ο ρόλος ο δικός μου είναι όταν έρθει μια πρόταση να την αξιολογήσω, η εισήγηση μου ήταν αρνητική και έγινε δεκτή και αυτό θα ισχύει από εδώ και πέρα».

«Υπάρχει ένας ορίζοντας τριετίας»

Ο Νταμπίζας ρωτήθηκε κι αν έχει τη δέσμευση του Γιάννη Αλαφούζου, πως θα στηρίξει το συγκεκριμένο πλάνο, μέχρι να αποχωρήσει κάποια στιγμή απ’ την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τονίζοντας πως «…πριν ξεκινήσει αυτή η συζήτηση είχαν μπει κάποιες σταθερές, αυτά έχουν τηρηθεί και αυτό που έχουμε ξεκινήσει το καλοκαίρι θα υπάρχει συνέχεια. Υπάρχει ένας ορίζοντας τριετίας, μέχρι στιγμής έχει τηρηθεί στο έπακρον και η κατεύθυνση είναι η ίδια».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο σημερινό ρόστερ και στο αν θα ανέβουν κι άλλα παιδιά απ’ την Ακαδημία στην πρώτη ομάδα: «Το ρόστερ μας είναι υπεράριθμο και κάποια παιδιά που πήγαν δανεικοί επέστρεψαν και ίσως εκεί είναι και ένα δικό μου μερίδιο ευθύνης που δεν κατάφεραν να βρουν χρόνο συμμετοχής. Έχουμε υπεράριθμο ρόστερ, έχουμε καλό κλίμα εσωτερικά αλλά είναι πολλά τα πρόσωπα που πρέπει να κάνουν προπόνηση κάθε μέρα.

Οπότε μάλλον κάτι αντίθετο πρέπει να γίνει αλλά ανά τακτά χρονικά διαστήματα πρέπει να εντάξουμε στις προπονήσεις παιδιά από την Κ19. Υπάρχει μια συζήτηση με τον κ. Φύσσα και καλή σχέση με την ακαδημία και κάποια παιδιά που είναι εκτός συμβολαίου θα το δούμε ώστε να γίνει αποτίμηση. Θέλουμε να εντάξουμε και άλλα παιδιά από την ακαδημία, έχει πολλαπλά οφέλη αυτή η κίνηση».

Όσο για τον στόχο που θα τον ικανοποιήσει στο τέλος της σεζόν; «Έχω πει ότι στόχος μας είναι να επανέλθει η ομάδα στην κανονικότητα και μάλιστα με έναν δύσκολο τρόπο και αυτό έχει εκτιμηθεί. Κάθε μέρα που περνάει να γίνεται κάτι καλύτερο. Είναι ένας ρεαλιστικός στόχος που έχουμε βάλει να μπορέσουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται, Τώρα αν θα μπορέσει η ομάδα να σβήσει τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό ή να γίνει μια προσπάθεια δεν μπορώ να το πω. Είναι και θέμα της UEFA για το πως θα το αξιολογήσει. Εμείς πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί στον αγωνιστικό χώρο και αυτό που θα πάρουμε να είναι αυτό που μας αξίζει».

«Δεν αναγκαστήκαμε, αλλά επιλέξαμε το ελληνικό στοιχείο»

Ερωτηθείς για το αν το πρότζεκτ και το επόμενο καλοκαίρι θα παραμείνει το ίδιο αν ο Παναθηναϊκός εξασφαλίσει την άδεια, ο 45χρονος τεχνικός διευθυντής των «πράσινων», ανέφερε πως «…δεν θα διαφοροποιηθεί αυτό που έχουμε ξεκινήσει. Μπορεί να έχει και αποτελέσματα και να είσαι και ανταγωνιστικός. Θέλω να διορθώσω κάτι, καθώς λένε ότι με τους περιορισμούς αναγκαστήκαμε να πορευτούμε έτσι. Εμείς δεν αναγκαστήκαμε αλλά επιλέξαμε να κάνουμε αυτές τις κινήσεις και να στηριχθούμε στο ελληνικό στοιχείο.

Αν θυμηθείτε το 2013-14 από τους 30 ποδοσφαιριστές ήταν 12 ξένοι και 20 συμβόλαια ήταν από την ακαδημία. Οπότε και φέτος επιλέξαμε να πάρουμε κάποιους Έλληνες παίκτες και να στηριχθούμε σε παιδιά από την ακαδημία. Δεν θα διαφοροποιηθεί αυτό το πράγμα. Αν δούμε τα πρωταθλήματα της δυναμικής που μας αναλογούν, το Ολλανδικό, το βελγικό οι ομάδες που πρωταγωνιστούν έχουν στο ρόστερ τους 50% παίκτες από τις ακαδημίες τους. Για να είμαστε ρεαλιστές πρέπει να φέρνουμε παραδείγματα που είναι εφικτά. Για αυτό είναι σημαντικότερο το κομμάτι της ακαδημίας. Τα χρήματα που είναι να δοθούν σε ένα συμβόλαιο να δοθούν στην ακαδημία για να μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερα. Είναι σημαντικό να βελτιώσουμε τις συνθήκες για την ακαδημία. Σε ότι αφορά τώρα τους διακανονισμούς, είναι ένας αγώνας που γίνεται στον αγωνιστικό χώρο και ένας στα γραφεία. Με βάση τον προϋπολογισμό που έχουμε, τα νούμερα που έρχονται μπορεί να φτάσει σε ένα θετικό αποτέλεσμα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Είναι κάτι που εμείς δεν μπορούμε να επηρεάσουμε».

«Δεν θα προχωρήσει με τον Φρέντμπεργκ»

Ακολούθως η συζήτηση επικεντρώθηκε στην Ακαδημία, όπου ο Νταμπίζας αποκάλυψε πως ο Δανός Γέσπερ Φρέντμπεργκ δεν θα αναλάβει εντέλει τη θέση του αρχιπροπονητή. «Η Ακαδημία με την πρώτη ομάδα είναι κοντά. Επενδύουμε διαρκώς και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε ακόμα και με την κατάσταση που επικρατεί τώρα. Όσες εισηγήσεις έχουμε κάνει έως τώρα έχουν γίνει δεκτές. Υπάρχει η πρόσληψη ενός ψυχολόγου που είναι σημαντικό. Υπάρχει ένα τεράστιο κενό που αφορά τον αρχιπροπονητή.

Υπήρξε μια συνεργασία με τον κ. Φρέντμπεργκ ως αρχιπροπονητής  η οποία δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά και αυτό είναι ένα εσωτερικό μας θέμα. Με το ξεκίνημα της χρονιάς θα υπάρξει σύστημα παρακολούθησης και των παιδιών της ακαδημίας. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για νούμερο ένα επιτυχία στην ακαδημία είναι το προσωπικό και εγκαταστάσεις. Εμείς κάνουμε μερική χρήση της Παιανίας, θα ήταν ευχής έργον να γίνει χρήση όλης της Παιανίας. Στο Κορωπί υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθούν κάποια παιδιά αλλά δεν είναι αρκετός. Αν μου λέγατε νούμερο ένας στόχος για την ακαδημία θα ήταν η χρήση της Παιανίας. Έχει γίνει μια συζήτηση πάνω σε αυτό αλλά ακόμα δεν έχουμε κάτι δεδομένο. Υπάρχει ένας χώρος που έχει αγοράσει ο ιδιοκτήτης γύρω από το Κορωπί και θα μπορούσε να αξιοποιηθεί. Έχει πολλαπλά οφέλη η αξιοποίηση της ακαδημίας. Έχει διαφορετικό δέσιμο ο κόσμος με παιδιά που έρχονται από την ακαδημία και εκεί θα πρέπει να είναι στραμμένη η προσοχή μας».

«Θα έμενα και χωρίς αδειοδότηση…»

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του Νίκου Νταμπίζα και στην ερώτηση για το τι θα κάνει ο ίδιος εάν δεν πάρει αδειοδότηση ο Παναθηναϊκός κι αν θα παραμείνει ο ίδιος για να συνεχίσει την προσπάθεια.

«Υποθετικά είναι λίγο δύσκολο να δίνονται απαντήσεις, αλλά ναι, θα έμενα. Είναι το ίδιο πράγμα που επέλεξα να κάνω το καλοκαίρι. Όταν δίνεις μια μάχη προσπαθείς να την κερδίσεις, αν αυτό δεν γίνει στην πρώτη μάχη και γίνει στη δεύτερη μάχη είναι μέρος του παιχνιδιού. Δεν μπορώ να σας το εξηγήσω περισσότερο. Είναι αυτό που λέγαμε και στην αρχή της σεζόν. Θεωρώ ότι θα πετύχουμε στο κομμάτι της αδειοδότησης αλλά προσωπικά για μένα σας έδωσα την απάντηση".

Στο ερώτηση για το πώς μπορεί να προστατευθεί ο Παναθηναϊκός από εξωγενείς παράγοντες και δη στο κομμάτι της διαιτησίας, η «κεφαλή» του «πράσινου» ποδοσφαιρικού τμήματος τόνισε πως «…ο σύλλογος έχει μια δυναμική που δεν αλλάζει. Θα κάνουμε μια συγκεκριμένη προσπάθεια για αυτό που θέλουμε να κάνουμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Δεν χρειαζόμαστε καμία προστασία μα καμία. Εμείς πρέπει να έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα κόντρα σε όλες τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσουμε.

Αυτή τη διαδικασία προστασίας μπορεί να την παρερμηνεύσει κάποιος. Εμείς έχουμε ζητήσει από τους παίκτες μας και τους προπονητές μας και το έχουμε καταφέρει να μην ασχολούνται με πράγματα που δεν μπορούν να επηρεάσουν. Εμείς αυτό που κάνουμε ως σύλλογος και δεν τα γνωρίζεται εσείς και ο κόσμος είναι να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε με έναν δίκαιο τρόπο για κάποια πράγματα. Εμείς δεν θέλουμε ούτε ανακοινώσεις να βγάζουμε, ούτε προστασίες να ζητάμε. Αυτό που αντανακλά από την κορυφή μέχρι τα νύχια είναι πως ο Παναθηναϊκός δεν θέλει ως μεγάλη ομάδα ούτε το 51-49%. Και αυτό το δείχνουμε με τον τρόπο που χειριζόμαστε τα λάθη και τον σεβασμό στις αντίπαλες ομάδες".

«Θέλουμε να τηρούμε τους κανόνες»

Εν συνεχεία υπήρξε ερώτηση για το αν θα γίνει κάποια μεταγραφική κίνηση από τώρα για το καλοκαίρι και δη για την περίπτωση του Μάριου Σιαμπάνη. «Τα συμβόλαια που ήρθαν φέτος στην ομάδα είναι όλα τριετίας. Υπήρχαν ήδη κάποια που λήγουν στο μέλλον, το καλοκαίρι. Μελλοντικά κάποιους παίκτες μας ενδιαφέρουν μπορεί να τους κοιτάξουμε.

Υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες για μια τέτοια απόφαση. Καλύτερα να μπαίνεις σε μια τέτοια διαδικασία τον Μάρτιο, τον Απρίλιο. Εμείς θέλουμε να τηρούμε τους κανόνες. Δεν θα κάνουμε καμία επαφή με ποδοσφαιριστή που έχει συμβόλαιο. Αν θέλει κάποιος να έρθει σε εμάς με τα συμβόλαια που δίνουμε και την προοπτική θα το δούμε. Δεν προσπαθούμε να λειτουργήσουμε κάτω από το τραπέζι. Πάντα θα κινηθούμε με το γράμμα του νόμου. Ο κάθε Σιαμπάνης είναι ένας ρεαλιστικός στόχος για το πλάνο μας. Αυτό που δεν είναι όμορφο, είναι να λέγονται άλλα. Αν είμαι εγώ φίλος με τον εκπρόσωπο του Σιαμπάνη είναι κακό να χρησιμοποιείται. Δεν παίζει ρόλο στην απόφαση μας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση με τους διοικούντες του ΠΑΟΚ υπήρξε άψογη συνεργασία για Κάτσε και Πούγγουρα, δεν έχω κανένα λόγο να λειτουργήσω διαφορετικά και ως σύλλογος. Θα συνεχίσουμε να έχουμε την άψογη συνεργασία που είχαμε».

Για το πόσο θα είναι το μπάτζετ της επόμενης περιόδου, ο Νταμπίζας επισήμανε πως «…δεν με νοιάζει αν θα είναι 3, 4 ή 5 εκατ. Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε να επανέλθει στην κανονικότητα. Η σταθερότητα και η ισορροπία μπορούν να κάνουν τη διαφορά».

«Θέλουμε να μείνουν Κολοβέτσιος-Κουλιμπαλί»

Σε ότι αφορά τώρα τις ανανεώσεις των συμβολαίων των Κολοβέτσιου και Κουλιμπαλί που ολοκληρώνονται το καλοκαίρι, αλλά και το ενδεχόμενο απόκτησης του Κάτσε (έχει οψιόν αγοράς), ο ίδιος ήταν ξεκάθαρος. «Υπάρχει ήδη επαφή με την πλευρά του Κολοβέτσιου και θα γίνει το ίδιο και με τον Κουλιμπαλί. Στις προθέσεις μας είναι να μείνουν και οι δυο. Αλλά μιλάμε για δυο πλευρές. Αυτό που πρέπει να επικοινωνήσουμε είναι πως εμείς έχουμε συγκεκριμένα συμβόλαια στο μυαλό μας η οποία μπορεί η άλλη πλευρά να μην τη δέχεται και να έχουμε μια διάσταση απόψεων. Αλλά η προσφορά τους αναγνωρίζεται και θέλουμε να τους διατηρήσουμε στην ομάδα. Για τον Κάτσε, η καλύτερη απάντηση θα δοθεί στο τέλος της σεζόν.

Υποθετικά μιλώντας θα έρθει η αξιολόγηση για τις ανάγκες της ομάδας, να βάλουμε κάτω τα δεδομένα και εμείς ως σύλλογος αν αυτά τα χρήματα είναι αυτά που μπορούμε και ως προϋπολογισμός να έχουμε και ως μελλοντική αξία. Για κάποιο λόγο να ξέρετε ότι επί των ημερών μου στην ομάδα, δεν έχουμε δαπανήσει πολλά χρήματα για κάποιον ποδοσφαιριστή παρά μόνο για τον Ατζαγκούν. Μπορεί ο Κάτσε να έχει προτάσεις από την παρουσία του και να πωληθεί από τον ΠΑΟΚ. Μπορεί να μην έχει και καμία».

Ακολούθως του ζητήθηκε να βάλει ένα πρόσημο στην έως τώρα παρουσία των μεταγραφών που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι. «Βάζοντας ένα πλάνο σε λειτουργία σε συνεργασία με τον προπονητή είναι πιο εύκολο να το υλοποιήσεις. Είχαμε συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό μας. Ακούω συχνά για 4-4-2, 4-3-3 και 3-5-2. Αυτό είναι στην ταυτότητα του κάθε συλλόγου. Θεωρώ ότι έχουμε αντεπεξέλθει σε μεγάλο βαθμό. Ο καθένας μπορεί να θεωρεί πως η ομάδα έχει κάποιες ελλείψεις αλλά εμείς δείχνουμε πως η ομάδα έχει την ικανότητα να ακολουθήσει διάφορους σχηματισμούς. Είναι σημαντικό αυτό που εισπράττουμε. Μεγαλύτερο παράσημο είναι πως υπάρχει μια αναγνώριση και εκτός της ομάδας για την υγεία που βγάζουμε. Και αυτό αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα όταν έρχεται εκτός ομάδος. Και ακόμα ένα μεγάλο παράσημο είναι το κλίμα που έχει η ομάδα. Αν κάποιος ήταν σε αυτό το τραπέζι θα καταλάβαινε καλά τι θέλω να πω. Δεν αφορά μόνο τους ποδοσφαιριστές αλλά όσους εργάζονται στην ομάδα».

Όσο για το πώς σκοπεύει να κινηθεί εάν η ομάδα πετύχει και στα επόμενα συμβόλαιά τους οι παίκτες ζητήσουν πολύ περισσότερα χρήματα; «Αυτό είναι θεμιτό. Εγώ όπως σας είπα και πριν θέλουμε να έχουμε ισορροπία. Σίγουρα υπάρχουν δυο δρόμοι που μπορείς να διαλέξεις. Να δεις την καριέρα σου με βάση την προοπτική και με βάση το πρόωρο κέρδος. Θεωρώ ότι τα παιδιά που έχουμε στην ομάδα δεν κινδυνεύουν απ' αυτό. Τα παιδιά βιώνουν την εμπιστοσύνη, την εξέλιξη σε αυτό το πρώτο εξάμηνο.

Εμείς στο τέλος της σεζόν θα κάνουμε την αξιολόγηση μας και δίκαια θα προχωρήσουμε στις όποιες κινήσεις μας. Τα επόμενα χρόνια να παράγουμε ή να επιλέγουμε ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να στελεχώσουν την ομάδα. Θα σας φέρω ως παράδειγμα την Τότεναμ. Δεν έχει κάνει ούτε μια μεταγραφή, είναι το ζωντανό παράδειγμα για το πως μπορεί να βελτιωθεί μια ομάδα. Και επέλεξε για τη χρηματοδότηση του σταδίου να μην δώσει λεφτά για μεταγραφές. Δεδομένα δεν είναι κάτι παρόμοιο αλλά το έφερα ως παράδειγμα».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ