Γιώργος Δώνης (INTIME/Δημήτρης Μπιρντάχας)

Δώνης: «Λες και ήμασταν…ναρκωμένοι μετά το 20’»

Τελευταία Ενημέρωση
Η απογοήτευση του 49χρονου τεχνικού για την εικόνα του Παναθηναϊκού στο ματς με την ΑΕΛ, το «χαλασμένο» μυαλό των παικτών και η ανάλυση των αιτίων της «πράσινης» καθίζησης

Πιο «σκασμένος» από…ποτέ εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Δώνης, όχι μόνο για την απώλεια άλλων δύο βαθμών, σ’ ένα ματς που ο Παναθηναϊκός φάνηκε να το έχει στο «πιάτο» του απ’ το πρώτο λεπτό, αλλά και για το γεγονός πως οι παίκτες του από ένα σημείο και μετά φάνηκαν να «χάνουν» το μυαλό τους και την καθαρή σκέψη τους, παίζοντας -όπως τόνισε- σαν… ναρκωμένοι.

-Τι είναι αυτό που πρέπει να αλλάξει ο Παναθηναϊκός από εδώ και πέρα, ώστε να σταματήσουν οι κακές εμφανίσεις και οι απώλειες βαθμών;

«Μερικές στιγμές ή τέτοια διαστήματα που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο -επειδή το έχω ζήσει στην καριέρα μου- τις σιχαίνομαι. Γιατί το συναίσθημα της απογοήτευσης είναι μεγάλο και επειδή ξέρεις πόσο δουλεύεις για να χτίσεις κάτι με κόπο, πόσο γρήγορα μπορεί να καταστραφεί. Το εύκολο είναι να αναλαμβάνεις την ευθύνη. Αναλαμβάνω ολοκληρωτικά την ευθύνη, ως ένας από τους αρχηγούς αυτής της προσπάθειας. Αλλά η ουσία είναι να βρούμε τη λύση στο πρόβλημα. Η εικόνα μας σήμερα ήταν απογοητευτική. Αρχίζει το ματς πολύ καλά, με γκολ, μένει με δέκα παίκτες ο αντίπαλος, κάνουμε φάσεις για το 2-0, κινούμαστε σωστά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά μετά το 20’ παίζουμε στο 30% σε σχέση με αυτό που ήμασταν. Πρέπει να εστιάσουμε στους παίκτες, στην ένταση και στην ενέργεια, είμαστε σε χαμηλά επίπεδα. Προσπαθούσαμε να ηρεμήσουμε τους παίκτες, να πάνε σε συντονισμένες ενέργειες, αλλά το μυαλό και η σκέψη δεν λειτουργούσαν και είχαμε λανθασμένες αποφάσεις. Δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος. Βασανίζουν το μυαλό μας διάφορα πράγματα, αλλά πρέπει να εστιάσω σε διάφορα πράγματα γιατί έχουμε παιχνίδι σήμερα. Πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα μας».

-Βοηθάει τον Παναθηναϊκό στην κατάσταση που βρίσκεται, το γεγονός ότι έχει να δώσει παιχνίδι την Τετάρτη ή θα προτιμούσατε να είχατε περισσότερο χρόνο στο ενδιάμεσο;

«Γενικώς δεν μου αρέσει να μιλάω υποθετικά. Αυτό είναι το πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθήσουμε. Δεν είναι εύκολο. Κάποια παιδιά δεν ήταν στην κατάσταση να βοηθήσουν μετά την κόπωση του Κυπέλλου. Για το επόμενο ματς ξέρουμε ότι είναι μέσα σε τρεις μέρες. Πρέπει να δείξουμε στο γήπεδο περισσότερη ενέργεια ένταση και καλή σκέψη σε ότι θέλουμε να κάνουμε. Ένα αποτέλεσμα ίσως είναι απογοητευτικό. Για μένα το σημαντικό είναι ο τρόπος. Δεν μπορεί να μην έχουμε ηρεμία και να κάνουμε μεγάλες πάσες. Ή το σχέδιο μας να είναι η μπάλα στον Εμμανουηλίδη. Δεν είχαμε καμία συνεργασία. Λες και ήμασταν ναρκωμένοι και εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Το μεγαλύτερο βάρος πέφτει σε μένα, για να παρουσιάσω μία ομάδα πιο φρέσκια».

-Μετά τη λήξη ζητήσατε συγνώμη επειδή ο Παναθηναϊκός δεν τήρησε το fair-play. Θα επιμείνετε να ζητάτε κάτι τέτοιο, ακόμα και όταν ο αντίπαλος το κάνει για να κερδίσει χρόνο;

«Δεν την είδα τη φάση, πως ήρθε η μπάλα στα πόδια μας, ρώτησα στον πάγκο μας, μου είπαν ότι δεν δώσαμε τη μπάλα. Άσχετα το τι κάνει ο αντίπαλος, δεν μπαίνω στη διαδικασία, νομίζω ότι ο διαιτητής πρέπει να δίνει τις λύσεις. Εφόσον υπάρχει τραυματισμός, εμείς έπρεπε να δώσουμε πίσω τη μπάλα».

-Ο αποκλεισμός από το Κύπελλο έχει επηρεάσει τόσο πολύ την ομάδα;

«Δεν οφείλεται στον αποκλεισμό αυτό που συνέβη. Γιατί νομίζω ότι αν το δούμε ρεαλιστικά, ναι μεν θέλαμε να πάμε μακριά στο Κύπελλο, όμως όταν υπάρχουν στην 8άδα ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ, είναι πιο εύκολο να σβήσουμε την ευρωπαϊκή ποινή από το πρωτάθλημα. Μας βαραίνουν ψυχολογικά τα προηγούμενα αρνητικά αποτελέσματα. Πρέπει να σταθούμε περισσότερο στον συνδυασμό, στη διαχείριση της ψυχολογίας επειδή είναι κάτω και στον τρόπο που παίζουμε. Είναι εύκολο να τα ρίξουμε όλα στο Κύπελλο. Όταν έρχονται αρνητικά αποτελέσματα και δεν λειτουργούμε με τον σωστό τρόπο, αυτό είναι το πρόβλημα. Το σημερινό και εμένα με απογοητεύει προπονητικά για αυτό που έβγαλε η ομάδα, αλλά είναι απογοητευτική και η σκέψη των παικτών μας».

-Μήπως η ομάδα έχει αρχίσει να αποκτά κακή νοοτροπία σε κάποια θέματα;

«Σε μία τέτοια κατάσταση, μπορούμε να βρούμε πολλά. Η νωχελικότητα, το τέμπο, η έλλειψη σκέψεων ότι οφείλονται στην κακή νοοτροπία. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει. Μπορεί να είναι η κακή μέρα, η κούραση, μπορούμε να βρούμε πολλά. Θεωρώ ότι ίσως να έχουμε βαρύνει ψυχολογικά, μας βαραίνει η κακή απόδοση και έχουμε να διαχειριστούμε δύο πράγματα».

-Σας ανησυχεί το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δέχεται εύκολα γκολ, ότι δεν απειλείται αλλά ο αντίπαλος σκοράρει με μισή φάση;

«Αυτή τη στιγμή που συζητάμε, μπορεί να έχω 500 σφυγμούς και το κεφάλι μου καίει, οπότε με ανησυχούν όλα. Σήμερα είναι ένας συνδυασμός στεναχώριας και απογοήτευσης, που πρέπει να κρατήσει ένα βράδυ. Με ανησυχεί ότι σε εύκολες φάσεις αμυντικές, παίρνουμε λανθασμένες αποφάσεις. Αυτό είναι ανησυχητικό. Αν δείτε τη φάση του Καραμάνου στο Κύπελλο, πήραμε λάθος απόφαση απλά δεν το πληρώσαμε. Βλέπουμε ότι υπάρχουν στιγμές μεγάλων λανθασμένων αποφάσεων που εγώ δεν τα χρεώνω στα πρόσωπα, αλλά στην ομάδα. Ξαφνικά αυτές τις 2-3 εβδομάδες, με εξαίρεση κάποια διαστήματα, χάσαμε τη λογική που έχουμε μάθει».

-Θεωρείτε ότι αρκετοί παίκτες σας έχουν κουραστεί και δεν αποδίδουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους;

«Δεν το πιστεύω γιατί άσχετα με την απόδοση, με την κούραση, δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι ο Μαυρομάτης, ο Χατζηγιοβάνης, ο Μπουζούκης, ο Μακέντα, που ξέρουμε πως δουλεύουν, ότι έχουν μπουκώσει. Σε ένα πρωτάθλημα είναι φυσιολογικό να έχεις κακά διαστήματα. Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα μας είναι συνολικό. Στο συνολικό περιλαμβάνω και τον εαυτό μου και το προπονητικό τιμ. Θα πρέπει να δείξουμε μία ομάδα με περισσότερη ένταση και ενέργεια».

-Ποια είναι η άποψη σας για το αν ο Παναθηναϊκός έπρεπε να καταθέσει ένσταση για το παιχνίδι με τη Λαμία; Τον Αρμενάκα πότε θα τον δούμε;

«Για τον Αρμενάκα θα πω ότι πρέπει να μπει στη λογική, στη νοοτροπία μας, να δουλέψει. Δεν μπορεί να μπει άμεσα στην ομάδα. Για την ένσταση έχει λυθεί το θέμα και δεν υπάρχει λόγος να το αναπαράγουμε».

Φέστα: «Γιατί έδειξε κόκκινη ο διαιτητής;»

Η θέση του προπονητή της ΑΕΛ για το πέναλτι και την αποβολή του Γκοΐκοβιτς στο πρώτο λεπτό του αγώνα με τον ΠΑΟ

Σύμφωνος με το πέναλτι, όχι όμως και με την αποβολή του Γκοΐκοβιτς δήλωσε ο προπονητής της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα στη συνέντευξη Τύπου μετά το 1-1 με τον Παναθηναϊκό.

«Ξεκίνησε πολύ άσχημα το παιχνίδι για εμάς. Ο διαιτητής πήρε σωστά απόφαση για πέναλτι αλλά δεν μπορώ να καταλάβω την απόφαση για κόκκινη κάρτα. Στο δεύτερο μέρος είχαμε μία πολύ καλή αντίδραση. Ήταν πολύ δύσκολο για εμάς και στο τέλος νομίζω ότι είναι ένα μεγάλο αποτέλεσμα και είμαι περήφανος για τους παίκτες μου». Όσο για το τι τους είπε στο ημίχρονο; «Τους φώναξα λίγο παραπάνω είναι η αλήθεια και τους είπα πως τώρα πρέπει να δείξουν πως είναι άντρες».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ