Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης (Intime)

Βασιλειάδης: «Αν χρειαστεί θα πάρουμε δύσκολες αποφάσεις για τον τελικό»

Τελευταία Ενημέρωση
Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι περιμένει το σχέδιο της Ομοσπονδίας και της Αστυνομίας για να λάβει τις αποφάσεις του

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου ακόμη και δίχως κόσμο ή με περιορισμένη παρουσία φιλάθλων, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος τόνισε πως εφόσον διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει διάθεση ή ότι κινδυνεύει η δημόσια ασφάλεια θα αναγκαστεί να πάρει σκληρά μέτρα. Επίσης ο υφυπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, στα τηλεοπτικά δικαιώματα, στη διαιτησία αλλά και το πολυαναμενόμενο VAR.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Γιώργος Βασιλειάδης στον ΣΠΟΡ FM: 

Για την απόφαση για αναδιάρθρωση: «Είμαστε στη χώρα που πανηγυρίζουμε τα αυτονόητα, αλλά μπορούμε να πούμε πως είμαστε ευχαριστημένοι. Διαμορφώσαμε πέρσι ένα πλάνο, δύσκολα και σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης. Δεν είναι καλή εικόνα για το ίδιο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ,που βάλλεται από παντού και έχει πολλά προβλήματα, να έρχεται και μια εικόνα ότι δεν έχουμε καταλάβει τίποτα, πως βγάζουμε από χρονιά σε χρονιά. Τώρα θέλουμε να φτιαχτεί ένα πλάνο σε βάθος χρόνου, με σοβαρές και δομικές αλλαγές. Εμείς θέλουμε με νομικές διαδικασίες να το διασφαλίσουμε αυτό. Να καθίσουν κάτω η ομοσπονδία και οι λίγκες για να κάνουμε έναν σοβαρό προγραμματισμό για το πού θέλουμε να πάμε. Γιατί υπάρχει ένα ξέφωτο, αλλά ο γκρεμός είναι πάντα πολύ κοντά». 

Για τον τρόπο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος: «Το σχέδιο προβλέπει να δούμε πώς πάει το μοντέλο με τις 14 ομάδες και βλέπουμε. Τηρούμε τα συμφωνημένα, αυτά αποφασίστηκαν. Υπάρχουν κάποιες προτάσεις για το ποια θα είναι η μορφή του πρωταθλήματος, γιατί δεν μπορεί να έχει 26 αγωνιστικές. Η συμφωνία με την ΕΡΤ και τη Nova προβλέπει μίνιμουμ 32 αγωνιστικές. Υπάρχει μια ενδιαφέρουσα πρόταση από τον κύριο Λυσάνδρου. Το θέμα είναι να έχουμε ένα ενδιαφέρον προϊόν, που θα βλέπεται. Φέτος ήταν ένα καλύτερο πρωτάθλημα, με τα δεδομένα προβλήματα που υπάρχουν. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, πολλή δουλειά, πολλά χρόνια και διάθεση από όλους». 

Για το αν τα χρήματα της ΕΡΤ είναι ανταποδοτικά: «Είναι τόσα όσα να διασφαλίζουν ένα οικονομικά υγιές περιβάλλον, που θα οδηγήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε μια άλλη μέρα. Όλα αυτά είναι όμως δυνητικά. Πολλές φορές οι ίδιοι οι συμμετέχοντες το τορπιλίζουν, συχνά χωρίς να υπάρχει λόγος. Περιμένω κι εγώ να δω τα επόμενα βήματα. Όλα αυτά που έγιναν τις τελευταίες 15 μέρες, για να είμαι ειλικρινής, δεν με γεμίζουν με αισιοδοξία. Το ισοζύγιο των θετικών-αρνητικών είναι θετικό. Δώσαμε τη δυνατότητα σε κατοίκους όλης της επικράτειας να έρθουν σε επαφή με το ποδόσφαιρο. Είδαμε, επίσης, ένα πιο ισορροπημένο οικονομικά πρωτάθλημα και του χρόνου θα είναι ακόμη περισσότερο. 

Για τις αλλαγές που περιμένει μετά την αναδιάρθρωση: «Περιμένω να αλλάξουν πολύ περισσότερα πράγματα. Ήδη από φέτος έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές. Δεν υπάρχει ομάδα που να χρωστά σε ποδοσφαιριστές ή στο Δημόσιο, κάτι που είναι σημαντικό και δεν ήταν δεδομένο τα προηγούμενα χρόνια. Σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό, εξ όσων γνωρίζω, ισχύει. Το δεύτερο που είδαμε από τα περασμένα είναι πως έχουμε έναν κουμπαρά που υπάρχει για τα πριμ και τα πρόστιμα. Υπάρχει μια σύμβαση που λειτουργεί καλά». 

Για τις ρυθμίσεις για τη δεύτερη και τρίτη κατηγορία: «Περιμένουμε να τελειώσουμε με την UEFA το θέμα της νομοθετικής ρύθμισης για το match fixing. Περιμένουμε το πλαίσιο για να προχωρήσουμε νομοθετικά και θέλουμε να φτιάξουμε μια κατηγορία πρότυπο, θέλοντας αυτό να επεκταθεί και στην πρώτη κατηγορία. Σκεφτείτε μια Football League στην οποία θα έπαιζαν οι δεύτερες ομάδες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ… Πρέπει και το ίδιο το ποδόσφαιρο να πάρει πρωτοβουλίες για να γίνει βιώσιμο. Αυτό δεν σημαίνει μόνο χρήματα στις ΠΑΕ, αλλά και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο». 

Για το πώς κατέληξε στο σχέδιο της αναδιάρθρωσης: «Την έρευνα δεν την έβγαλα από το κεφάλι μου, έγινε κανονικά και με δαπάνη της Λίγκας. Θέλουμε ένα πιο ανταγωνιστικό προϊόν, με ομάδες που δεν έχουν οικονομικές εξαρτήσεις, που είναι βιώσιμες κλπ. Αυτά τα βήματα κάνουμε, για να υπάρχει ένα υγιές περιβάλλον στο οποίο θα υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερες σκιές». 

Για τη χρήση του VAR: «Η σύμβαση υπάρχει, είναι στο χέρι της FIFA πότε θα δώσει το πράσινο φως. Με την επιστροφή από το Ελεγκτικό θα πέσουν και οι υπογραφές, οπότε το δικό μας το έργο τελειώνει». 

Για τις αλλαγές στη διαιτησία: «Περιμένω να δω ένα πλάνο που θεωρώ πως έχει καθυστερήσει λίγο για τη δομή της ελληνικής διαιτησίας. Πρέπει να αλλάξουμε τις δομές που θα οδηγήσουν σε ένα διαφορετικό πλάνο. Από ό,τι καταλαβαίνω, δεν θα αλλάξουν του χρόνου πράγματα σε ό,τι αφορά στις λειτουργίες της διαιτησίας. Λόγω της νοοτροπίας μας είμαστε πολύ πιο ανεκτικοί στα λάθη ενός ξένου διαιτητή σε σχέση με έναν Έλληνα. Αν κάνει ένας Έλληνας και ένας ξένος τα ίδια λάθη, ο πρώτος θα ακούσει πως θα είναι στημένος. Ελπίζω η καχυποψία να χτυπηθεί καίρια με την εισαγωγή του VAR». 

Για τα οικονομικά προβλήματα των ΠΑΕ: «Εμείς θα δώσουμε κι άλλα εργαλεία, όπως τις 120 δόσεις. Υπάρχουν ομάδες που έχουν χρέη από το παρελθόν και έτσι θα μπορούν να κάνουν έναν σοβαρό προγραμματισμό. Το θέμα είναι να τα αξιοποιήσουν αυτά τα εργαλεία οι ΠΑΕ. Η θλίψη, μετά από δυόμισι χρόνια σε αυτό το πόστο, είναι πως αντί να κουβεντιάζουμε τσακωνόμαστε και αναλωνόμαστε σε τυχοδιωκτισμούς της ημέρας. Τα μεγάλα ζητήματα που έχω θέσει, δεν τίθενται στο τραπέζι. Όπως το ποιος εκπροσωπεί τη Λίγκα. Πυροβολούν τα πόδια τους. Εντάξει, έσπασε η κεντρική διαχείριση, αλλά πρωτάθλημα με 4-5 ομάδες δεν γίνεται. Αν οι υπόλοιπες ομάδες είναι καλά, έχουμε περισσότερα οφέλη για όλους. Κάποιοι όμως θέλουν τους από κάτω εξαθλιωμένους για να μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν». 

Για τον τελικό του Κυπέλλου: «Ποια γιορτή; Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Δυστυχώς έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο ακραίας πόλωσης και οπαδισμού. Με οποιοδήποτε κόστος και έχω αποδείξει ότι δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το πολιτικό κόστος, θα διασφαλίσουμε τη δημόσια τάξη και ασφάλεια. Δεν υπάρχει περίπτωση να διακινδυνεύσουμε τίποτα, εφόσον και οι ίδιες ομάδες δεν μπαίνουν στη διαδικασία να ελέγξουν τους στρατούς των οπαδών. Είναι αμέτρητα τα φαινόμενα. Αν δεν υπάρχει αυτή η διάθεση, μπορεί να χρειαστεί να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις. Περιμένω να δω το πλάνο από την ομοσπονδία, είναι νωρίς ακόμη αλλά όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ