Η εκπομπή «Δίκη στο Open» αποκάλυψε το βράδυ της Δευτέρας (13/1) την κίνηση του αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ο οποίος με εγκύκλιο που πρόκειται να αποστείλει στους αθλητικούς εισαγγελείς Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, προκειμένου εκείνοι να παρεμβαίνουν, ελέγχοντας περιστατικά που κρίνουν πως συνιστούν υποκίνηση αθλητικής βίας.
Πρόκειται για μια κίνηση με στόχο την αυστηρή εφαρμογή του αθλητικού νόμου για τη βία από τον κ. Βουρλιώτη, με την οποία θα εξετάζονται πλέον από τη Δικαιοσύνη όλες οι τοποθετήσεις των παραγόντων του αθλητισμού (προέδρων, προπονητών, αθλητών) είτε αυτές γίνονται στον Τύπο είτε αφορούν ακόμα και αναρτήσεις στο διαδίκτυο, οι οποίες ενδέχεται να υποκινούν οπαδικό μίσος. Οι εισαγγελείς θα διενεργούν προκαταρκτική εξέταση και θα προχωρούν σε άσκηση ποινικής δίωξης, καθώς ακόμα και σε εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας.
ΣΧΟΛΙΑ
<% totalComments %> ΣχόλιαTο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.
Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.