Μέγα deal και εκτόξευση του Basketball Champions League που αλλάζει επίπεδο

Τελευταία Ενημέρωση
Η FIBA ανακοίνωσε συνεργασία-σταθμό που αλλάζει το τοπίο στο BCL με αυξημένα έσοδα και περαιτέρω ανάπτυξη

Με τη συμπλήρωση τριών χρόνων ζωής, το Basketball Champions League, η ευρωπαϊκή διοργάνωση της FIBA που τιμά την παραδοσιακή αρχή του αθλητικού αποτελέσματος και της συμμετοχής μέσω της βαθμολογίας του εθνικού πρωταθλήματος, έχει εδραιωθεί στη ζωή του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με διαρκώς αυξανόμενες φιλοδοξίες, στόχους και απαιτήσεις.

Πλέον το BCL ετοιμάζεται για το επόμενό του βήμα καθώς η FIBA ανακοίνωσε τη σύναψη μίας στρατηγικής συμφωνίας με την GCBH LP, μία αμερικανική εταιρεία που υποστηρίζεται από ένα γκρουπ έμπειρων επενδυτών στα σπορ και στα Media, με στόχο να φέρει το Basketball Champions League στο επόμενο επίπεδο.

Η ιστορική συμφωνία με της GCBH LP εκτός της νέας διάστασης που φέρνει στη διοργάνωση, προσφέρει ουσιαστική επιβεβαίωση:

  • Για την αξιοπιστία του BCL
  • Για τη σημασία του στο χώρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ
  • Για τη βιωσιμότητά του 
  • Για τη σοβαρότητά του, που ως βασικό συστατικό της λειτουργίας του, προσέλκυσε το ενδιαφέρον σημαντικών Αμερικάνων επενδυτών με πλούσια εμπειρία στο χώρο των Μedia, των επενδύσεων, του μπάσκετ και του ΝΒΑ.

Νέα εποχή

Το BCL, αντίθετα με ό,τι μπορεί να έχει προβλεφθεί κατά τη γέννησή του, είναι πιο δυνατό από ποτέ και θα ήρθε για να μείνει ως ένας πανίσχυρος πόλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Είναι επίσης ακόμα ένα ουσιαστικό δείγμα της πίστης και της απόλυτης υποστήριξης που έχει η FIΒΑ στο εγχείρημα του BCL, που μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε να διανύσει μία πολύ μεγάλη διαδρομή. Πολύ μεγαλύτερη απ’ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί. Και πλέον με την υποστήριξη, συγκεκριμένων και διακεκριμένων επενδυτών, μπαίνει σε μία άλλη εποχή, που στόχο έχει την απογείωσή του. 

GCBH και FIBA θα συνεργαστούν με τις 11 Ευρωπαϊκές Λίγκες και την ULEB με στόχο περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξη της διοργάνωσης προς όφελος των φιλάθλων, των ομάδων και των καλαθοσφαιριστών. Ο πρόεδρος της FIBA, Χαμάνε Νιάνγκ, ανέφερε: «Μετά τη συνεργασία μας με το ΝΒΑ στην Αφρική για να ιδρύσουμε την Basketball African League, είμαστε στην ευτυχή θέση να ολοκληρώσουμε ακόμα μία σημαντική συμφωνία για τις διασυλλογικές διοργανώσεις μας, τo BCL και το Intercontinental Cup».

Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, σημείωσε: «Είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για την FIBA και τις εθνικές ομοσπονδίες, της Λίγκες και τις ομάδες. Η FIBA επιβεβαιώνει την αφοσίωσή της στην προσπάθεια να προσφέρει μία πλατφόρμα ανάπτυξης στις ομάδες της Ευρώπης και όχι μόνο. Ενα γκρουπ διακεκριμένων επενδυτών με εξειδίκευση στα Media θα συνδράμουν αποφασιστικά προκειμένου να καταφέρουμε τον στρατηγικό στόχο, που εγκρίθηκε από το Κονγκρέσο της FIBA τον προηγούμενο Αύγουστο, που δεν είναι άλλος από τη μορφοποίηση των διεθνών διασυλλογικών διοργανώσεων».

«Συνεχής ανάπτυξη»

O Brian Bailey, διευθύνων σύμβουλος της GCBH, τόνισε: «Ο Κέβιν κι εγώ είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι για τις εκρηκτικές ευκαιρίες ανάπτυξης στο μπάσκετ, το οποίο είναι το ταχύτερο αναπτυσσόμενο και δεύτερο μεγαλύτερο σπορ στον κόσμο, με περίπου 1.5 δις φιλάθλους παγκοσμίως. Είμαστε επίσης πολύ ενθουσιασμένοι για το όραμα που έχει η FIBA για τις διεθνείς διοργανώσεις συλλόγων. Με τη FIBA μοιραζόμαστε τις αρχές της αξιοκρατίας και της συμμετοχικότητας στα σπορ και υποστηρίζουμε απόλυτα τον σημαντικό ρόλο που έχει η FIBA στην ανάπτυξη και τη διάδοση του αθλήματος που όλοι αγαπάμε».

Ο Kevin Tsujihara, έτερος διευθύνων σύμβουλος της GCBH, είπε: «Η συνεργασία για τη δημιουργία της FIBA ClubCo έχει ως στόχο να θέσει τα οικονομικά και τα στρατηγικά θεμέλια για το διεθνές διασυλλογικό μπάσκετ ώστε να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του. Η GCBH είναι ενθουσιασμένη για το γεγονός ότι αξιοποιήσει τους πόρους της και την εμπειρία της στα Media, τον αθλητισμό και τις επενδύσεις για να υποστηρίξει τον Πατρίκ Κομνηνό και την ομάδα του στην καθιέρωση του BCL ως την πιο διαπρεπή διοργάνωση συλλόγων στην Ευρώπη».

Τέλος, ο CEO του BCL, Πάτρικ Κομνηνός, δήλωσε:«Αυτή η νέα συνεργασία και η αρχική επένδυση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στη συνεχή ανάπτυξη του BCL και την αποστολή που έχει να προσφέρει ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον στο υψηλότερο επίπεδο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έμπειροι ηγέτες της βιομηχανίας όπως ο Brian και ο Kevin μοιράζονται το όραμά μας σχετικά με τις δυνατότητες ανάπτυξης που έχει το μπάσκετ των συλλόγων στην Ευρώπη».

Εμπειροι επενδυτές

Το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η FIBA αναφέρει τα εξής: Η FIBA ανακοινώνει τη σύναψη μίας στρατηγικής συμφωνίας με την GCBH LP, μία αμερικάνικη εταιρεία, που υποστηρίζεται από ένα γκρουπ εμπειρων επενδυτών στα σπορ και στα Media, με στόχο να φέρει το Basketball Champions League στο επόμενο επίπεδο και να αναμορφώσει το τοπίο των διασυλλογικών διοργανώσεων στην Ευρώπη και όχι μόνο. 

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας αυτής της στρατηγικής συνεργασίας η FIBA και η GCBH δημιούργησαν μία νέα εταιρεία, που κατά πλειοψηφία ελέγχεται και ανήκει στη FIBA, η οποία ονομάζεται FIBA ClubCo. Μαζί, η GCBH και η FIBA θα συνεργαστούν με τις 11 Ευρωπαϊκές Λίγκες και την ULEB και θα προσφέρουν ίδια κεφάλαια με στοχευμένο know how στο BCL ώστε να επιτευχθεί περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξη της διοργάνωσης προς όφελος των φιλάθλων, των παικτών και των ομάδων.

Θέσεις κλειδιά στη βιομηχανία

Επιπροσθέτως, η FIBA ClubCo θα διαχειριστεί και θα αναπτύξει το ήδη ανανεωμένο Intercontinental Cup, καθώς επίσης, πιθανώς κι άλλες διεθνείς διοργανώσεις στο μέλλον.  Η GCBH κομίζει σημαντικά οικονομικά κεφάλαια και πόρους, όπως επίσης εξειδίκευση στον χώρο των Media, της αναμετάδοσης, των δικαιωμάτων στο χώρο του digital, της διαφήμιση, το sponsorship και στις επενδύσεις ανάπτυξης. 

Η GCBH καθοδηγείται κατά κύριο λόγο από τους: Brian Bailey, έναν άνθρωπο που έχει 25 χρόνια εμπειρίας στις επενδύσεις και ο οποίος κατείχε σημαντικές θέσεις στις: Carlyle Group, Carmichael Partners, Carousel Capital and Forstmann Little & Co, και τον Kevin Tsujihara, έναν άνθρωπο που επί χρόνια ήταν στέλεχος στα Media και εργάστηκε για περίπου 25 χρόνια στην Warner Bros. Entertainment, τα τελευταία έξι εκ των οποίων είχε το ρόλο του CEO. O Kevin Tsujihara έχει ένα μεγάλο πάθος, αλλά και επιχειρηματικό ενδιαφέρον για το άθλημα του μπάσκετ. Αμφότεροι, υποστηρίζονται από ένα εκλεκτό γκρουπ επενδυτικών κι εκτελεστικών συνεργατών, που κατέχουν θέσεις κλειδιά στη βιομηχανία. 
 

Η επενδυτική εταιρεία GCBH

Η GCBH LP είναι μια επενδυτική εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ που έχει συσταθεί από τους Brian Bailey και Kevin Tsujihara με σκοπό την επένδυση στην FIBA ClubCo μαζί με άλλους έμπειρους στα σπορ και στα Media επενδυτές. Η GCBH θα έχει μια εστιασμένη, μακροπρόθεσμη και στρατηγική προσέγγιση για να συνεργαστεί με τη FIBA προκειμένου να δομηθεί μία μόνιμη  και διαρκή αξία στις διεθνείς διασυλλογικές διοργανώσεις της FIBA ClubCo.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ