Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος(intime)

Γραμμένος: «Η αίσθηση μου είναι πως υπάρχουν στημένα παιχνίδια»

Τελευταία Ενημέρωση
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Δίκη» στο Open

Για όλα τα ανοικτά ζητήματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε σε συνέντευξη του στην τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη» στο Open ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος. Ο κ. Γραμμένος αναφέρθηκε σε θέματα διαιτησίας, στις επαφές του με τον κ. Γεραπετρίτη, στο εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ ενώ παραδέχθηκε πως ο Ολυμπιακός ήταν η αιτία για την οποία καθυστέρησε η απόφαση αναβολής των πλέι οφ της Super League. Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν στημένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είπε: «Έρχονται αναφορές που χαρακτηρίζουν ύποπτα τα παιχνίδια. Η αίσθηση μου είναι ότι υπάρχουν στημένα παιχνίδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η τεχνογνωσία που ξεκίνησε εδώ και 1.5 χρόνο από την ΟΥΕΦΑ, να την πάρουμε και να την προσαρμόσουμε στα ελληνικά δεδομένα συνεχίζεται... Δυστυχώς, με αργούς ρυθμούς. Δεν είπα ότι θα υπάρχει poin system.  

Με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο δεν είναι εύκολο να καταγνώσει κανείς αν ένας αγώνας είναι προσυνεννοημένος. Θέλει πολύ δουλειά. Ο δικαστής που θα κρίνει, πρέπει να είναι βέβαιος. Θέλουμε τις πρακτικές της ΟΥΕΦΑ, να τις ενσωματώσουμε στον κανονισμό για να μπορέσουμε φτάσουμε στην καταστολή. Ξέρετε τι μεθόδους χρησιμοποιούν σε άλλες χώρες που εμείς λόγω κείμενης νομοθεσίας, δεν μπορούμε να τις εφαρμόσουμε. Πριν από λίγους μήνες, μου έκανε μια παρουσίαση η Sportsradar. Τρόμαξα με αυτά που είδα. Τους είπα ότι αν αυτά τα εφαρμόσουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οι μισοί θα πάνε φυλακή για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Οι πρακτικές που είδα, ναι μεν είναι αποτελεσματικές, είναι μη εφαρμόσιμες εδώ».

«Δυστυχώς ο Ολυμπιακός δεν είχε συναινέσει»

Για την καθυστέρηση στην απόφαση αναβολής των αγώνων της SuperLeague δήλωσε: «Και για μένα είναι αδιανόητο αυτό που έγινε. Εμείς ως ΕΠΟ, με τη Σούπερ Λιγκ 2 και την Φούτμπολ Λιγκ την προηγούμενη ημέρα, είχαμε αποφασίσει αναστολή όλων των δραστηριοτήτων. Εμείς μάλιστα αναστείλαμε και τα εθνικά πρωταθλήματα. Το ζήτημα της Σούπερ Λιγκ, κατά την άποψη μου, θα έπρεπε να είχε λυθεί με τηλεφωνική συνδιάσκεψη και να αποφασιστεί η αναστολή του πρωταθλήματος. Δυστυχώς ο Ολυμπιακός δεν είχε συναινέσει σε αυτό, επικαλούμενος το σύννομο του πράγματος, ότι δεν προβλέπονταν αυτό στο καταστατικό της Σούπερ Λιγκ.  Προφανώς και δεν συμφωνεί κανείς σε τέτοιες λογικές. Εγώ, πρώτα πήρα την απόφαση για αναστολή Εθνικών πρωταθλημάτων και την επομένη κάναμε την συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων και την επικυρώσαμε».

Για την πανδημία του κορωνοϊου: «Επιβάλλεται να σταθούμε ψύχραιμοι και απέναντι στο πρόβλημα. Είμαι ένας μέσος άνθρωπος που ενώνει τη φωνή του με τους υπόλοιπους. Χρειάζεται υπακοή σε αυτά που μας υποδεικνύουν οι ειδικοί. Η προσπάθεια του καθενός είναι αυτό που θα δώσει τη δυνατότητα να αποφύγουμε απρόβλεπτες καταστάσεις. Δεν έχει να κάνει με το τι θέλω εγώ, το ζήτημα είναι να μην συμπαρασύρει και άλλους που δεν φταίνε. Σε αυτή την λαίλαπα που επιχειρεί να κυριαρχήσει στον πλανήτη, χρειάζεται να είμαστε όλοι μαζί».

«Πρέπει να σταματήσει το bullying στους διαιτητές»

Σχετικά με την διαιτησία δήλωσε:«Στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο η διαιτησία ανήκει στις Ομοσπονδίες. Τα τελευταία 3 χρόνια, τι παρεμβάσεις έχουν γίνει από τις Ενώσεις στη συγκρότηση των πινάκων; Οι Ενώσεις δεν εκπαιδεύουν τους διαιτητές, δεν συμβάλουν στην εκπαίδευση τους; Από την πρώτη μέρα, η ΚΕΔ με Περέιρα αμφισβητήθηκε σφόδρα απ’ όλους. Φανταστείτε να ήταν Έλληνες τι θα γινόταν. Αυτή η λογική του παραλόγου πρέπει να σταματήσει, πρέπει να σταματήσει το bullying στους διαιτητές. Εδώ φτάσαμε στο σημείο να τους κάνουν μηνύσεις. Για μια κακή διαιτησία προσφεύγεις ποινική δικαιοσύνη και του καταλογίζεις δόλο;» Για την παρέμβαση Πολιτείας:«Η Επιτροπή Καθοδήγησης έχει δύο σοβαρά ζητήματα, βία και προσυνεννοημένοι αγώνες, σε αυτή την κατεύθυνση είμαστε μαζί της».

«Το εκλογικό σύστημα πρέπει να παραμείνει ως έχει»

Για το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ: «Ο κ. Γεραπετρίτης μπορεί να λέει την άποψη του για το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ. Η ΕΠΟ έχει μέλη της μόνο Ενώσεις άρα δεν μπορούν να ψηφίσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία. Τα σωματεία της γ’ κατηγορίας με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν στις εκλογές της ΕΠΟ, τι γνώση έχουν; Δεν τα υποτιμάω καθόλου, απλά δεν έχουν το ενδιαφέρον και δεν είναι κοινωνοί των δράσεων της ΕΠΟ. Διαφάνεια υπάρχει και τώρα. Τι εικόνα έχει για τα πεπραγμένα της ΕΠΟ ένα ερασιτεχνικό σωματείο; Γιατί πρέπει να αλλάξει το εκλογικό σύστημα; Οι πρόεδροι των Ενώσεων και τα μέλη είναι ανάξιοι να εκλέξουν τη διοίκηση της ΕΠΟ; Το εκλογικό σύστημα πρέπει να παραμείνει ως έχει. Η ΟΥΕΦΑ το έχει επιβάλει. Γιατί πρέπει να απαξιώσουμε τις ΕΠΣ;».

Για το θέμα της αθλητικής δικαιοσύνης: «Εμένα με ενδιαφέρει να υπάρχουν τακτικοί δικαστές. Ας την κάνει την επιλογή ένα ανώτατο δικαστικό συμβούλιο, ας την κάνει ο προϊστάμενος τους την επιλογή, ας το κάνει όποιος θέλει. Υπάρχει μεγάλη ασφάλεια δικαίου με τους τακτικούς δικαστές». Για τον Άρη και τις οφειλές παλιών διοικήσεων: «Έτσι όπως είναι δομημένο το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Άρης δεν πρέπει να πληρώσει. Αν γνώριζαν οι επόμενοι ιδιοκτήτες, επενδυτές, του κάθε Άρη, όλων ων ομάδων, ότι θα υπήρχαν αναδρομικά, ποινές από παλιές οφειλές, θα αναλάμβαναν με τους ίδιους όρους; Φέτος άλλαξε η φιλοσοφία της ΦΙΦΑ σε αυτό το κομμάτι. Η ΠΑΕ Άρης συντάχθηκε με την Ομοσπονδία, υπάρχουν και άλλες ΠΑΕ, όχι μόνο ο Άρης. Όλοι αυτοί που ήρθαν και επένδυσαν, αν γνώριζαν ότι υπάρχει από πίσω μια οφειλή Χ, Ψ, προφανώς και δεν θα επένδυαν, ή θα ήταν πιο προσεκτικοί. Θεωρώ ότι ο Άρης θα δικαιωθεί».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ