«Αδέσποτα Κορμιά»: Με δρακόντεια αστυνομικά μέτρα η προβολή του ντοκιμαντέρ
Άγγελος ΓεραιουδάκηςΥπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προβάλλεται σήμερα, στο πλαίσιο του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, η ταινία «Αδέσποτα Κορμιά», που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις λόγω της αφίσας του, στην οποία απεικονίζεται μία εγκυμονούσα εσταυρωμένη, με τραυματισμένο κορμί.
Πλήθος αστυνομικών δυνάμεων κάνουν αυστηρούς ελέγχους σε όποιον μπαίνει στην αίθουσα, ενώ απαραίτητη είναι η υπόδειξη του εισιτηρίου της ταινίας ή της διαπίστευσης από το φεστιβάλ.
Πριν ξεκινήσει η προβολή της ταινίας, η δημιουργός Ελίνα Ψύκου βρέθηκε στην αίθουσα, ανέβηκε στη σκηνή και καλωσόρισε τον κόσμο που ήρθε να δει το «Αδέσποτα Κορμιά».
Τι πραγματεύεται το ντοκιμαντέρ της Ελίνας Ψύκου
Το ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά» («Stray Bodies») της Ελίνας Ψύκου, πραγματεύεται το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των γυναικών, αλλά και το ζήτημα της τεχνητής γονιμοποίησης και της ευθανασίας.
Το «Αδέσποτα Κορμιά» παρακολουθεί τρεις Ευρωπαίες γυναίκες που αναζητούν, εντός ΕΕ, τρόπους να εκπληρώσουν την επιθυμία τους για αυτοδιάθεση. Έχει κερδίσει το φεστιβαλικό ενδιαφέρον μιας και έχει επιλεγεί, εκτός του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, και στο διαγωνιστικό τμήμα του CPH:DOX της Κοπεγχάγης.
- Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία
- «Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης
- «Δεν θέλω άλλα πρόβατα, θέλω τα δικά μου»: Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος που χάνει το κοπάδι του λόγω ευλογιάς
- Όργιο αστυνομικής βίας σε άλλη μια πορεία για τον Αλέξη - Κι όμως, κόσμος έσπασε τον αποκλεισμό και τραγούδησε στο μνημείο