Ποίηση και Μετάφραση στον 21ο αιώνα: Φιλολογική εκδήλωση για τη μεταφρασμένη ποίηση σπουδαίων δημιουργών
NewsroomΤην Δευτέρα 22 Απριλίου, στις 7.30μμ θα πραγματοποιηθεί φιλολογική εκδήλωση «Ποίηση και Μετάφραση στον 21ο αιώνα». Πρόκειται για μία εκδήλωση που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, φέτος με την πολύτιμη συνεργασία της Πνευματικής Εστίας Νίκαιας, Σπίτι Πολιτισμού, όπου θα φιλοξενηθεί.
Η σύμπλευση και αλληλεπίδραση της ποίησης και της μετάφρασης της, η μεταφρασμένη ποίηση στα ελληνικά σπουδαίων δημιουργών με αντιπροσωπευτικά έργα ιταλοφωνης, τσεχικής, εβραικής, γαλλόφωνης, αγγλόφωνης και τουρκικής ποίησης θα αναδείξουν τον σπουδαίο ρόλο της μετάφρασης στην παγκόσμια λογοτεχνία όχι μόνο ως εργαλείου επικοινωνίας αλλά ως κορυφαίου μέσου πολιτισμού από διαφορετικούς και ποικίλους γλωσσικούς κώδικες. Η μετάφραση είναι η γέφυρα που μας ενώνει και μας ταξιδεύει, μια πολυεπίπεδη και πολυδιάστατη μορφή επικοινωνίας.
Αρωγοί στην συνάντηση Ποίησης και Μετάφρασης είναι η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΝ κυρία Ρούλα Χαλκίδου καθώς και η ολομέλεια του ΔΣ.
Συμμετέχουν οι κκ Ιωάννης Δημ. Τσόλκας, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ντίνα Γεωργαντοπούλου Ποιήτρια, Ελένη Λιντζαροπούλου Θεολόγος Ποιήτρια, Ελένη Μπούχλη επίσημη Μεταφράστρια Ιονίου Πανεπιστημίου, Μιχάλης Παπαδάκης, Εκπαιδευτικός Ποιητής, Παρασκευή Β. Μόλαρη, Φιλόλογος αγγλικής και ελληνικής, επίσημη Μεταφράστρια Ιονίου Πανεπιστημίου, ΜΑ, ποιήτρια.
Συνοδεύει στο πιάνο η κυρία Έλενα Σολωμού, Καθηγήτρια Μουσικής. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
- Απόπειρα δολοφονίας Λάλα: Ραγδαίες εξελίξεις - Ψάχνουν στην Κρήτη καταδικασμένο για την απαγωγή του Παναγόπουλου
- Αυτοί είναι οι δικαιούχοι για τα δωρεάν φάρμακα της παχυσαρκίας - Τι προβλέπει το ΦΕΚ
- Τραμπ στο Politico: Η Ουκρανία να πάει σε εκλογές - Η Μόσχα σε ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση
- Η Μίνα Αρναούτη δηλώνει απογοήτευση για την αποζημίωση - «Τα λεφτά που ορίστηκαν τα χρωστάω ήδη»